Hoe haak je je haakwerk mooi aan elkaar? - Breiclub.nl
Hoe haak je je haakwerk mooi aan elkaar?

Hoe haak je je haakwerk mooi aan elkaar? Een paar weken geleden blogde ik over het ontzettend leuke bloggersweekend van Scheepjeswol, waar ik een heleboel haak- en breitalenten mocht ontmoeten! Een daarvan was de inspirerende haakster Atty; zij heeft onlangs een patroon geplaatst voor een prachtige bloemensjaal, die hebben jullie ongetwijfeld langs zien komen! Tijdens het bloggersweekend leerde ze ons een mooie techniek om losse haakwerkjes aan elkaar te haken, denk bijvoorbeeld aan motiefjes of granny squares. Ik heb een aantal foto’s gemaakt om die techniek met jullie te delen!

Deze techniek is gebaseerd op de join as you go techniek. Dat betekent dat je de motiefjes al hakend aan elkaar bevestigt. Meestal heb je hierbij een rand met afwisselend vasten/stokjes en lossen. De vasten of stokjes haak je zoals normaal, maar in plaats van de losse haak je een halve vaste in een losse van een ander motiefje. Zo haak je het aan elkaar, heel makkelijk zonder te naaien!

hoe haak je je haakwerk aan elkaar foto 1

Hierboven op de foto zie je hoe een traditionele join as you go techniek eruitziet, met halve vasten aan elkaar gemaakt.

hoe haak je je haakwerk aan elkaar

Voor Atty’s techniek haak je tot het punt waar de losse komt. Dan, in plaats van een halve vaste te haken, neem je je haaknaald uit de steek.

hoe haak je je haakwerk aan elkaar

Steek je haaknaald door de ruimte van het ‘andere’ haakwerk, zoals op de foto. Haal hierdoorheen de lus op die je eerder op je naald had. Haak nu een losse, hiermee haak je de motiefjes aan elkaar vast.

hoe haak je je haakwerk aan elkaar

En zo ziet het eruit! Met dit werkje zie je het misschien niet zo heel goed, maar het zorgt voor een veel plattere naad, het ziet er heel mooi uit bij voornamelijk dekens!

Kende jij deze techniek al? Hoe haak jijzelf motiefjes of granny squares aan elkaar?

Gerry Verkuylen
Door

Gerry Verkuylen

op 26 May 2019

Hoe haak je cirkels aan elkaar? Met vierkantjes snap ik wel. Ben een beginnend haak ( wonder) Alvast bedankt. Gerry.

Reactie plaatsen