KreaDoe,de 37ste editie in de jaarbeurs in Utrecht - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Afgelopen week vond alweer de 37ste editie van de KreaDoe in de jaarbeurs in Utrecht plaats. Woensdagochtend 2 november ging het creatieve evenement om 10.00 uur van start.

KreaDoe is de beurs voor elke creatieveling, jong of oud, om inspiratie op te doen en op te hoogte te blijven van de laatste trends maar vooral een gezellig dagje uit! Tijdens de beurs worden verschillende creatieve hobby’s gepresenteerd, zoals kaarten maken, tekenen en schilderen, boetseren en haken & breien.

Daarnaast is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezellige workshop. Dit jaar was er naast een haakplein een boekenplein waar je bekende bloggers en auteurs kon ontmoeten. Ook was er een oude ambachten theater waar diverse oude ambachten zoals kantklossen en tingieten werden gepresenteerd.

KreaDoe

Vorig jaar trok de beurs ruim 38.000 bezoekers. Uit onderzoek bleek dat 54% van de bezoekers geïnteresseerd waren in haken & breien! De meeste bezoekers gaven aan meerdere hobby’s te hebben maar wanneer gevraagd werd naar de belangrijkste hobby stond haken & breien overduidelijk op nummer 1.

Helaas was ik vorig jaar niet geweest zodoende des te meer reden om dit jaar wel een kijkje te gaan nemen. Een week voordat de KreaDoe plaatsvond besloten een vriendin van mij en ik om te gaan. Ik regelde kaartjes en we spraken af om vrijdag 4 november naar Utrecht te gaan. Tegen 11.00 uur kwamen we in Utrecht aan.

Ik had een lijstje gemaakt met wat ik nodig had en alvast een plattegrond uitgeprint waarop ik had aangegeven waar ik zeker heen wilde! We kwamen aan en besloten om te starten bij de rechtse buitenring van hal 8.

Al gauw kwamen we aan bij het haakplein en keken we onze ogen uit bij de stand van Claire Boeter. Overal lagen leuke gekleurde sjaals en mutsjes, een supergave tas, kroonluchter en heel veel leuke bolletjes wol.

KreaDoe

Toen we onze weg vervolgden zagen we de nieuwe CAL deken van Jolanda & Naomi, genaamd Double Trouble. En wat is die deken mooi!!! Uiteraard stopten we even bij ons favoriete winkeltje in Wagenberg, Atelier Bonita-Loka, om met Ester en Carla te kletsen.

We voelden aan de mooie droomdeken bij Wolplein en zagen de prachtige handpoppen van CuteDutch. Tussendoor dronken we nog een heerlijke smoothie.

Wat was het leuk maar vooral ook druk! Gelukkig delen mijn vriendin en ik dezelfde passie en konden we een heleboel “kaarten-maak-stand” overslaan. Wel liepen we bewust heel hard door bij al die prachtige viltpoppetjes. Mede doordat we beiden zeker nog niet gestarte vilt projectjes hebben liggen.

Wat vooral opvallend was dat de haak- en wolstands enorm druk waren dat het soms echt een beetje dringen was. Voor de Mystery Blanket 2016 scoorden we leuke bolletjes wol bij Sweetappledesign en de Wolmarkt. Verder kochten nog wat leuke labeltjes en knopen.

Tegen 16.00 uur waren we moe en voldaan weer onderweg naar huis. Wat was dat een leuke en vooral gezellige dag!

Zijn jullie ook op de KreaDoe geweest? Deel je ervaringen met ons!

Over de schrijver
Van kinds af aan heb ik van mijn oma het handwerken meegekregen. Oma was altijd aan het borduren, breien, haken, kleding maken en kleine Esther borduurde fijn mee. Heerlijk vond ik het, alleen destijds was het imago behoorlijk oubollig en heb ik het gelaten voor wat het was! Ruim 20 jaar later zocht ik een hobby die bij mij paste. Op een boekenforum las ik in een topic over haken van een 'crochet along' project. Ik werd nieuwsgierig wat dit was en zodoende kwam ik erachter dat haken weer helemaal hip was. Er deden zeker 10.000 vrouwen mee aan deze CAL. Dat wilde ik natuurlijk ook! Samen met een vriendin, die enthousiast werd door mijn verhalen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we op pad gegaan naar een wolwinkeltje. Niet wetende dat dat het moment was van een haakverslaving. De hele middag hebben we genoten van de vele kleurtjes bolletjes wol en we kwamen thuis met een tas vol wol. Sindsdien haak ik bijna dagelijks. Na een lange en drukke werkdag heerlijk haken en m'n hoofd leegmaken! Het is echt mijn ontspanningsmomentje. Op Instagram en Pinterest volg ik o.a. Adinda Zoutman, Claire Boeter en Mabel van Crochetaddict en zie ik zoveel leuke projecten in nog mooiere kleurtjes voorbij komen dat een luxeprobleempje is ontstaan; mijn "to-crochet-list" wordt steeds langer en langer. Door de meest prachtige creaties raak ik geïnspireerd en probeer ik mijn eigen draai eraan te geven. Ik kwam erachter dat er veel meer vriendinnen en kennissen in mijn omgeving haakten en samen met een vriendinnetje heb ik een haakclubje opgericht. Dagelijks delen we onze ervaringen en creaties via de app groep "de hippe haaksters". Soms spreken we af en gaan gezamenlijk haken; tenminste dat is de intentie er wordt op zo'n middag vooral veel gelachen en thee gedronken. Naast het haken vind ik breien, borduren en creaties maken op de naaimachine ook erg leuk. Het laatste is nog een hele uitdaging maar daar ga ik mij zeker nog goed in verdiepen. Mijn doel is anderen te inspireren en enthousiasmeren door mijn ervaringen met bijvoorbeeld verschillende garens, (gratis) patroontjes, interessante workshops en beursbezoeken te delen. Ik laat graag mijn creaties zien, vind het leuk om over de gezellige haakmiddagen met de hippe haaksters of een bezoek aan dat ene leuke wolwinkeltje te vertellen! Als ik daarmee anderen kan inspireren en een glimlach op hun gezicht kan toveren heb ik mijn doel bereikt en dat maakt mij blij.
Layda
Door

Layda

op 11 November 2016

Hoi Esther en alle lezers, Ook ik ben op de CreaDoe geweest. Ik had via de breiclub 2 kaartjes gewonnen, dus op zaterdag 5 november hadden mijn schoonmoeder en ik er een leuke dag van gemaakt. Zelf was ik er nog niet eerder geweest. Vanaf vorig jaar ben ik met breien begonnen, maar na een bezoek aan de brei & haakbeurs ben ik overgestapt naar het haken omdat ik daar veel meer creativiteit uit kan halen. Je kan er zoveel leuks mee maken!! Ons bezoek aan de CreaDoe begon om 11:00uur, wat een drukte en zo groot en uitgebreid ... heerlijk om doorheen te lopen en leuke ideeen op te doen. Mijn schoonmoeder haakt ook, dus ook wij waren bijna alleen maar bij de brei, haak en wol stands. Het leukste vind ik de kant en klaar pakketjes, alles wat je nodig hebt zit er in. Uiteraard kon ik het niet laten en had natuurlijk weer wat gekocht. Leuk voor in mijn voorraad nog te beginnen projectjes. We hebben enorm genoten van de dag met de vele inspiratiemomenten. Zeker een aanrader !!! Groetjes Layda

Esther
Door

Esther

op 12 November 2016

Hoi Layda, dankjewel voor je superleuke reactie! Je bezoek aan de Kreadoe klinkt als een heerlijk dagje uit met je schoonmoeder. Heel veel haak- en breiplezier. Groetjes Esther

Layda
Door

Layda

op 18 November 2016

:) dat was het zeker ... ik kom de donkere dagen zeker goed door met m'n aankopen. groetjes

Ds.lapre
Door

Ds.lapre

op 13 November 2016

Ik had weer die 42 patronen aangevraagd,maar ik staat al aangemeld,maar heb dat niet binnen gekregen,kan ik het niet op een andere manier aanvragen.

Sher
Door

Sher

op 13 November 2016

Ik ben ook geweest naar de Kreadoe en ik vond de grijze deken bij het wolplein zo mooi, dat ik na de beurs ben begonnen met haken. Ik wil graag aan het patroon van de deken komen. Kan iemand mij daarin helpen.? Het gaat om de grote grijze wollen deken, het hing om een soort rekje en daarna hing er ook nog een spijkerbroektas Het is zeker de moeite waard op te gaan, zoveel ideeën Gr Sher

Esther
Door

Esther

op 13 November 2016

Hallo Sher, leuk dat je ook bent geweest. Bedoel je toevallig de droomdeken? Die kun je volgens gewoon op de website van wolplein vinden. Of via Google "droomdeken" "wolplein". Als het niet lukt laat het maar even weten dan probeer ik je te helpen. Groetjes Esther

Rica
Door

Rica

op 13 November 2016

Hallo allemaal, samen met mijn 2 scrapvriendinnen ben ik ook op de kreadoe geweest. Natuurlijk met als doel papier e.d. in te slaan zodat we weer verder kunnen met onze projecten. Wat was er veel te zien en veel keuzes te maken, we hebben weer nieuwe ideeën op gedaan en zijn enthousiast om aan de slag te gaan met onze spulletjes. Maar ik kon het niet laten ik moest even langs het wolplein en zag zoveel mooie dingen, ik heb me moeten inhouden heb alleen nog huidskleur katoen gekocht om popjes te kunnen haken. Maar ik zag een deken liggen waar mijn hart sneller van ging slaan. Omdat ik nog met de mysterie deken bezig ben en natuurlijk veel geld heb uitgegeven aan scrapspulletjes en nog andere projecten heb liggen die gemaakt moeten worden ben ik er snel voorbij gelopen. Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën op hobby gebied dan is dat de plek waar je moet zijn. Wij hebben genoten en zijn bijna tot het einde gebleven, moe en voldaan zijn we weer naar huis gegaan met een heleboel nieuwe ideeën en spulletjes.

Esther
Door

Esther

op 13 November 2016

Hoi Rica, klinkt als een heerlijke dag! En inderdaad de Kreadoe is the place to be als je op zoekt bent naar een nieuwe hobby! Groetjes Esther

hanneke
Door

hanneke

op 13 November 2016

ik ben ook naar de kreadoe geweest, samen met Tineke, was echt heel leuk en hebben besloten volgend jaar weer te gaan

Esther
Door

Esther

op 13 November 2016

Super Hanneke! De bedoeling is dat we volgend jaar ook weer gaan! Groetjes Esther

Reactie plaatsen