Ikea stoel pimpen - Breiclub.nl
Ikea stoel pimpen

Ikea stoel pimpen? Wij hebben thuis twee saaie witte Ikea stoelen. Hier heb ik een paar mooie dekens voor gehaakt. In deze blog leg ik uit hoe en waarom.

Het gaat om stoelen die we bij de Ikea hebben gehaald. Ze waren echt super goedkoop. Maar ze zitten fijn en zijn ideaal om in te zitten om de kindjes in slaap te wiegen. Want het is ook een soort schommelstoel. Dus op elke slaapkamer van de kinderen staat zo’n stoel. Maar ja wit blijft bij ons niet lang wit. En het is ook een beetje saai. Dus ben ik aan de haak geslagen. Het gaat om deze stoel.

Ikea-stoel-pimpen-2

Je kunt al zo’n stoel kopen vanaf €30,- Dus is ie ook heel geschikt voor bijvoorbeeld studenten. En door er dus zelf een deken voor te haken of te breien kun je hem helemaal personaliseren.

De eerste deken die ik heb gehaakt is een deken van alleen maar stokjes. Deze deken heb ik al een aantal jaren terug gehaakt.

Ikea-stoel-pimpen-3

Ik heb gewoon alle restjes garen gepakt die ik had en ben gaan haken. Ik heb ook alle diktes en soorten garen door elkaar gebruikt.

Door er later nog in vasten een randje om te haken is de deken toch mooi afgewerkt. Destijds was ik nog niet zo goed in haken. Vandaar dat het er nog niet zo netjes uitziet.

De deken is 200 cm lang en 100 cm breed. Dit is eigenlijk te breed en te lang. Maar ik vind het ook zonde om hem uit te halen.

Voor de deken voor de stoel op de kamer van mijn zoontje heb ik ook restjes gebruikt. Maar hiervoor heb ik wel rekening gehouden met de kleuren.

Ikea-stoel-pimpen-1

Ik heb allerlei verschillende tinten blauw en grijs gebruikt. En ook heb ik het qua patroon een beetje ingewikkelder gemaakt.

Ik heb het patroon uit het boek Haken! van Betty Barnden.

Ikea-stoel-pimpen-4Het is de golvende chevrons steek. Om het extra te benadrukken heb ik om de 4 toeren 1 toer wit gedaan. Zo krijg je een erg leuk effect vind ik. En ik heb de kleuren van licht naar donker gebruikt. Deze deken is 175 cm lang en 75 cm breed.

Hebben jullie ook van die leuke ideeën om je meubels te pimpen met gehaakte of gebreide dekens? Ik ben benieuwd.

Reactie plaatsen