HH Cologne  2016, vakbeurs voor handwerken - Breiclub.nl
H+H Cologne 2016, deel 1

HH Cologne 2016: Vorige maand was het weer zo ver, de H+H Cologne beurs!! De wereldwijd grootste vakbeurs voor handwerken, hobby en knutselbenodigdheden.

Op de beurs staan exposanten van over de hele wereld, die al de trends voor het najaar en de winter van 2016 en 2017 laten zien. Zodat ondernemers al op tijd hun bestellingen kunnen doen voor het komende winterseizoen.

Algemeen beeld

Het algemene beeld dat ik van de beurs heb meegenomen is dat de kleuren voor het najaar vooral weer zwart, grijs en creme wit zullen zijn. Met als kleurtoevoeging vooral paarstinten, rood en hier en daar een beetje groen, voorzichtig een beetje blauw..

Weer veel mutsen gezien, ook weer met pomponnetjes erop. Minder sjaals dan vorig jaar. Eigenlijk weinig vernieuwends ten opzichte van vorig jaar. Voor mannen en kinderen was er dit jaar in de stands weinig nieuws te zien.

Groots breiwerk 

Voor degenen onder ons die het aankomende winter groots willen aanpakken: meet Loopy Mango. Ik heb eerder van dit merk gehoord.

Weet dat je van 3 bollen een behoorlijke deken kan breien. Maar weet ook dat zo’n bol $198 kost.

Dat wilde ik toch graag even van dichtbij bekijken. Op een bol zit meer dan een kilo aan 100% merinowol. Door de dikte van de draad heeft het toch maar een looplengte van 115 meter. De breinaalden die je nodig hebt om hiermee te kunnen breien of haken: 25,0mm!!

H+H Cologne 2016

Aangegeven wordt dat je in 2 of 3 uur een bol hebt weggebreid. Het resultaat zou dan een dekentje kunnen zijn van 70cm bij 100 cm.

H+H Cologne 2016

Van dit garen worden ook mutsen gebreid, soms met een streep in een andere kleur. Dat is dan een geweldig dikke muts, maar ook een geweldig dure muts. Zelfs vanuit mijn vergaande liefde voor het breien en mijn voorkeur voor natuurlijke en unieke materialen, past dit niet in mijn referentiekader van wat ik nog acceptabel vind.

Er was nog een aanbieder van heel dik garen op de beurs, die ik op zich verrassend vond: Phildar. Naast de bol die ze mee hadden genomen naar de beurs, lieten ze ook leuke ideeën zien. Een mand, een deken.

H+H Cologne 2016

Ook zat er een jongeman, die liet zien dat je met dit garen kunt breien zonder naalden, maar met je armen. En eerlijk is eerlijk, de sjaal die daar het resultaat van was, was ook nog leuk om te zien.

Advies voor dit garen is ook breinaalden 25,0 mm, die als de Big Loop van Loopy Mango. Ik heb geen idee wat de prijs van deze megabollen zou moeten zijn. Hopelijk een beetje meer in de prijsrange die ik acceptabel zou vinden ….

H+H Cologne 2016

Volgende week in de blog: 

Volgende week laat ik je foto’s van de modeshow zien, neem ik je mee naar de stand van Toft en kan ik misschien iets laten zien van het glimwormgaren van Rico ……

Christa
Door

Christa

op 02 Apr 2016

Leuk om te lezen. Kijk uit naar je volgende blog.

Fien
Door

Fien

op 04 Apr 2016

Ja heel interesant De mode show blog Ben heel benieuwd

Chris
Door

Chris

op 06 Apr 2016

Ik heb op verzoek van iemand een keer een col gebreid van loopy mango. Werd een colsjaal van € 100. Ik moet zeggen dat het heerlijk spul is om mee te werken en om te dragen, Maar de prijs vind ik toch te ver gaan...... ;-)

Reactie plaatsen