10 vragen aan de Mystery Blanket 2016 ontwerpsters
Brei- en Haakinitiatieven
Redactie Breiclub
Brei- en Haakinitiatieven
3 min
6

10 vragen aan de Mystery Blanket 2016 ontwerpsters

3 min
6

Aanstaande zondag 10.00u is het zover: dan start de inschrijving voor de Mystery Blanket 2016 hier! Het beloofd weer een geweldig avontuur te worden waar afgelopen twee edities al meer dan 1000 mensen aan mee hebben gedaan. 2016 wordt echter uniek want we gaan een aantal dingen anders doen dit jaar.

Wat precies? Dat vertellen we je aanstaande zondag om 10.00u. Maar voor nu geven de twee ontwerpsters Maaike en Kristel alvast antwoord op 10 vragen over de Mystery Blanket 2016.

5 vragen aan Mystery Blanket haakontwerpster Kristel

Kristel

Vraag 1: Hoe zou jij de MB haakdeken van dit jaar willen omschrijven?

Bij de haakdeken van vorig jaar “tropical garden” lag het accent op de kleuren en de bloempatronen. Dit jaar “Earth, Wind, en Fire” ligt het accent meer op de structuren van de garens en de gebruikte steken en technieken.

Vraag 2: Kan je een tipje van de sluier oplichten m.b.t. technieken die gebruikt gaan worden?

Bijna alles komt voorbij! Granny squares, reliefsteken, overlay haken, filet haken. En denk ook aan verschillende manieren van structuren in je haakwerk krijgen.

Vraag 3: Houd je rekening met het niveauverschil onder de hakers?

Ja en nee. Ja: omdat de patronen worden uitgeschreven en voorzien van foto’s en natuurlijk de uitlegvideo’s. Nee: omdat juist door de foto’s en de video’s beginners ook mee kunnen doen, en de technieken daardoor allemaal kunnen leren. Ook op de geheime Facebookpagina kun je alle vragen stellen. De uitdaging maakt deze MB juist bijzonder!

Vraag 4: Wat is jouw lievelingsbol die gebruikt wordt in de deken?

Dat is een lastige vraag, ik vind alle garens mooi, en juist de combinatie van de verschillende kleuren en structuren laten de garens goed uitkomen, Maar als ik dan toch een garen moet benoemen is dat voor mij de Phildar Douce. Een heel fijn, knuffelzacht garen met een enorm leuk effect.

Vraag 5: Hoe zorg je ervoor dat de patronen foutloos geschreven worden?

Het uitschrijven van een patroon is best lastig. Wat voor mij logisch lijkt kan voor een ander abracadabra zijn. Vandaar dat er dit jaar twee testhakers de patronen eerst goed uittesten, zodat we zeker zijn dat het voor iedereen duidelijk te volgen is.

MysteryBlanket_logo

5 vragen aan Mystery Blanket breiontwerpster MaaikeMaaike_metlogo_150x150

Vraag 1: Hoe zou jij de MB breideken van dit jaar willen omschrijven?

Een deken waarbij recht en averecht centraal staat. Recht en averecht, moeilijker wordt het niet. Maar in deze deken zul je ervaren dat er oneindig veel variaties zijn met slechts twee steken.

Vraag 2: Kan je één techniek uitleggen die je ook gebruikt in de deken?

Alle blokken van de deken zijn aan beide zijden mooi. De meeste zijn hetzelfde aan beide zijden, waardoor de deken aan beide kanten mooi is. Naast recht en averecht zullen een aantal manieren om een vierkant te breien voorbij komen. Om een voorbeeld te noemen: een vierkant breien op rondbreinaalden. Je start in het midden met een paar steken. Door steeds te meerderen, wordt het uiteindelijk een vierkant.

Vraag 3: Hoe beschrijf jij je patronen? Helemaal uitgeschreven, afkortingen? En gebruik je ook teltekeningen e.d.?

Bijna alle patronen bestaan uit breischema’s of teltekeningen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar als je het door hebt, is het eenvoudig.

Vraag 4: Zou je de drie kleurencombinaties kort kunnen omschrijven?

Er zijn dit jaar drie kleurenschema’s: earth, wind en fire. Earth bestaar uit zachte pasteltinten in grijs en beige. Wind combineert blauw groene tinten. Voor de kleur liefhebbers is er fire. Naast zachte tinten wordt hier gecombineerd met paars en oranje. Voor elk wat wils!

Vraag 5: Hoe zorg je ervoor dat zowel beginners als ervaren breier en hakers mee kunnen doen en (veel) dingen leren?

De ervaren breier zal de oneindige combinaties van recht en averecht ervaren. Omkeerbare patronen en nieuwe manieren om een vierkant te breien zorgen voor een uitdaging.

Voor de beginners zijn de combinaties van rechte en averechte steken ook goed te doen. Elk patroon is helemaal uitgetekend. De manier van patronen beschrijven wordt duidelijk uitgelegd.

 

Naast de toevoeging van drie kleurencombinaties zijn er nog een aantal andere, leuke veranderingen t.o.v. 2015! Ben jij er zondag 10.00uur bij? 

Reacties
Categorieën