Behind the scenes van de Mystery Blanket - Breiclub.nl
Behind the scenes van de Mystery Blanket

Behind the scenes van de Mystery Blanket. Het is zover: morgen start de inschrijving van de 1e Mystery Blanket Nederland 2014! Leuk!

Het Mystery Blanket Nederland team is al even bezig met de voorbereidingen, en het leek ons leuk om je een kijkje achter de schermen te geven.

De Mystery Blanket Nederland 2014 start op 1 december 2014 en er is plaats voor maximaal 500 deelnemers. Doe jij mee?

Wat is de Mystery Blanket Nederland 2014?

Mystery blanketVoor diegenen die niet zeker weten wat een Mystery Blanket precies is, even een korte uitleg:

– De Mystery Blanket is een uniek project verspreid over 7 maanden. De deken is opgebouwd uit 30 verschillende vlakken die in maand 7 op een bepaalde manier aan elkaar gezet moeten worden zodat je een geweldige deken hebt gebreid!

Het mysterie is dat je van te voren niet weet wat voor breipatronen je krijgt, wat voor garens en fournituren je ontvangt, welke steken er gebruikt worden én hoe de deken er dus uiteindelijk uit komt te zien. De deken wordt gedurende de looptijd van 7 maanden NIET openbaar gemaakt, dus je bent onderdeel van een speciaal en uniek project!

Het begint allemaal met een idee…

Al enkele jaren zijn Debbie Abrahams en Rowan de twee grootste initiatiefneemsters van de Engelse Mystery Blankets. Enkele leden van het Breiclub.nl team deden daar aan mee, maar het had twee grote nadelen:

1. De taal: alles is in het Engels (de laatste versies hadden wel een Nederlandse vertaling) waardoor veel mensen huiverig waren om mee te doen. De hele community praat erover in het Engels en dat is wel een drempel voor vele Nederlanders.

2. De prijs: als je mee wilde doen met het hele concept (álles is geheim, ook de dozen garen die je krijgt) dan betaalde je ruim €250,00!

Dus waarom niet een Nederlandse Mystery Blanket? En zo was het idee geboren!

Druk, druk, druk….

Gonny albers ontwerpster mystery blanketSamen met de ontwerpster Gonny Albers hebben we de afgelopen maanden een thema verzonnen: Bohemian Chic!

Gonny en het Mystery Blanket team zijn vervolgens aan de slag gegaan met het ontwerp (en het regelmatig aanpassen van het ontwerp) totdat we hét perfecte ontwerp voor ons hadden.

Alle vlakken moeten vervolgens voorgebreid worden, getest worden door het team en ook de werkbeschrijvingen en tekeningen worden momenteel opgesteld.

En teamlid Marijke gaat druk aan de slag met de Mystery Blanket cursus, zodat iedereen die vastloopt de cursus erbij kan pakken en bijhorende steek of techniek rustig kan bekijken.

Vergeet de garens niet…!

Nu het ontwerp af is, moeten ook alle garens en fournituren worden geïnventariseerd, besteld en verzameld worden. Er zullen veel dozen ingepakt moeten worden! Maar dat doen we graag, wat een plezier om jezelf te omringen met zoveel wol! Want vergeet niet: er gaan ongeveer 30 bollen garens in een deken.

Vasthouden aan het originele “mysterieuze” concept?

Mystery blanket dozenHet spannendste aan de Mystery Blanket vinden wij dat je twee mysterieuze dozen thuis gestuurd krijgt met daarin alle garens en fournituren,  we hebben dus gekozen om  niet alleen het patroon aan te bieden.

Wij zijn ons ervan bewust dat het voor sommige mensen financieel misschien niet haalbaar is, maar we moeten helaas keuzes maken en we hebben geprobeerd het zo laagdrempelig mogelijk te maken (qua prijs) door ook de mogelijkheid te bieden om in twee of vier termijnen te betalen.  

En, bij een succesvolle editie gaan we vaker verschillende soorten mysterieuze edities doen (met verschillende budgetten).

Word jij een ambassadeur van de Mystery Blanket?

Wat is een Mystery Blanket zonder deelnemers? Help jij ons om de Mystery Blanket Nederland 2014 wat meer bekendheid te geven? Morgen start de inschrijving!

banner-mysteryblanket

Heel veel plezier!

Mystery Blanket Nederland Team

Jet
Door

Jet

op 06 Sep 2014

Leuk idee maar moet je hiervoor een ervaren breister zijn ? Heel heel heel lang geleden breide ik ook truien met kabels ed maar vraag me toch af of deze deken voor iedereen us.Verder vind ik het kostenplaatje ook wel van belang. Het lijkt me leuk om.hierover een blogje te schrijven dus wat extra info lijkt me handig :)

Breiclub.nl
Door

Breiclub.nl

op 06 Sep 2014

Dag Jet! We maken een hele cursus bij de Mystery Blanket dus je hoeft geen ervaren breister te zijn. Morgen start de inschrijving dus dán lees je er alles over. De standaardprijs is €139,95 maar we hebben morgen nog wat Early Bird tickets met €20,00 korting (ook in twee termijnen betalen is mogelijk). Ik adviseer om morgen gewoon even alle informatie op je gemak door te lezen. Het wordt ontzettend leuk!

Renate
Door

Renate

op 06 Sep 2014

Heel erg leuk idee, helaas voor mij nu niet financieel haalbaar. Maar hoop dat het er groot succes wordt en er meerdere edities gaan komen.

Breiclub.nl
Door

Breiclub.nl

op 06 Sep 2014

Dank Renata! Dat hopen wij ook. Jammer dat je niet mee kan doen... Kijk morgen anders nog wel even de informatie door want we hebben nog goedkopere Early Bird tickets én je kunt in twee termijnen betalen. Fijn weekend!

Breiclub.nl
Door

Breiclub.nl

op 07 Sep 2014

Beste Renate, Je kunt ook in vier termijnen betalen hebben we vandaag doorgevoerd. Wellicht maken we het zo laagdrempeliger, ook voor jou? Hoe dan ook: veel brei en haakplezier verder!

dannick
Door

dannick

op 06 Sep 2014

Ik overweeg wel om mee te doen...

Breiclub.nl
Door

Breiclub.nl

op 07 Sep 2014

Dag Dannick! Leuk dat je overweegt mee te doen, zondag komt alle informatie beschikbaar dus lees het gerust even door om te zien of het ook iets voor jou is! Veel breiplezier verder.

Arianne
Door

Arianne

op 07 Sep 2014

Ik zou wel graag 1 kleur willen maar jullie zullen wel meerdere kleuren gebruiken denk ik.

Breiclub.nl
Door

Breiclub.nl

op 07 Sep 2014

Beste Arianne, We gaan inderdaad meerdere kleuren, technieken en steken gebruiken :) Meer kan ik er niet over kwijt maar hij wordt prachtig!

Brigitte De Ruyck
Door

Brigitte De Ruyck

op 08 Sep 2014

HeyDit ziet er wel heel leuk uit !!! en ik denk er over om mee tedoen als het geen probleem is dat ik in Belgie woon .

hetty jager
Door

hetty jager

op 09 Sep 2014

o jee! ik heb geloof ik op een verkeerde plek net wat getypt was wel voor de breiclub hoor.had dit stuk even niet geziebn,sorry breiclub.

Reactie plaatsen