Mystery Blanket 2020: Arabian Nights
Mystery Blanket 2020: Arabian Nights

Yes! De inschrijving is begonnen voor dé Mystery Blanket Nederland 2020! Een sprookjesachtige reis naar het verre oosten… Maar wat is een Mystery Blanket nou eigenlijk en waarom zou je eraan mee willen doen? Vandaag leg ik je alles uit over dit superleuke, jaarlijkse proiect zodat je zelf kan bepalen of ook jij mee wil doen (het antwoord daarop zal “Ja!” zijn ;))

Thema: Arabian Nights

Een Mystery Blanket klinkt…. mysterieus. En dat is het ook! Je wordt flink in spanning gehouden maar wat je wél weet van te voren is het thema. En het gekozen thema voor de dekens voor de  2020 editie is: Arabian nights! 😍

En zeg nou zelf, wie wil er niet wegdromen bij de mooie kleuren en texturen van het verre oosten? We kunnen nu zelf beperkt reizen en op vakantie dus hoe heerlijk als je gewoon in je eigen woonkamer wordt meegevoerd naar prachtige, verre oorden?

Wij gaan je samen met de heerlijke bolletjes van Lang Yarns en Durable in 5 maanden meenemen op reis!

Een mystery, weet ik dan helemaal niks?
Het woord zegt het eigenlijk al, het is een mysterie maar wel een héél leuke mysterie. Gedurende vijf maanden ontvang je elke maand een deel van het patroon waardoor je uiteindelijk niet alleen een prachtige deken hebt maar je hebt ook nieuwe technieken en patronen geleerd.

En dat allemaal met de gezelligheid van de andere deelnemers (als je dat tenminste wil, je kunt natuurlijk ook lekker anoniem meekijken met de rest). Op de promotiebanners in dit blog zie je al wel sneak previews van de deken maar hoe hij er helemaal uit komt te zien weet je pas echt in maand 5.

Drie kleurenpakketten: Marrakech, Fata Morgana & 1001 Nachten

Dit jaar gaan we je nog meer verrassen en uitdagen want we gaan niet alleen met blokken of banen werken, zoals voorgaande jaren. Dit jaar ga je werken met ronde vormen, vierkantjes, rechthoeken en lange banen… Wow! Geen enkele maand is hetzelfde dus hoe heerlijk om elke maand weer de nieuwe patronen “uit te pakken”.

We hebben daarnaast drie kleurenpakketten samengesteld zodat je alsnog zelf invloed hebt op de uiteindelijke deken. Je ziet kleine sneak preview foto’s hieronder. Welke is jouw favoriet?

De kleurthema’s van dit jaar zijn:

1001 Nachten: zoals je kan zien zitten hier veel, mooie blauw en groen tinten in. Dit wordt dus echt een deken om in weg te dromen!

 

Marrakech: Veel vrolijke, sprekende kleuren, een echte eyecatcher voor in je kamer en superleuk om mee te breien / haken!

 

Fata Morgana: Prachtige, rustigere pastelkleurtjes die jou meenemen naar het verre oosten.

De brei- en haaktechnieken

Uiteraard hebben we een prachtige breideken én een mooie haakdeken. De dekens zijn anders dus je kunt ook besluiten om ze beiden te maken. In beide dekens zijn wel dezelfde kleuren en garens gebruikt.

En of je nou beginner bent óf al ervaren: dit is voor iedereen een geweldig cadeau voor jezelf. Je gaat nieuwe technieken en patronen ontdekken wat het leuk en uitdagend maakt. En we gaan je net zo lang helpen tot het lukt.

Enkele technieken die gebruikt zijn in de haakdeken:

 • Noppen haken
 • Reliëf steken
 • Lossenketting borduren
 • Mandala

En enkele technieken uit de breideken:

 • Ajour
 • Noppen
 • Kabels
 • Rondbreien
 • Inbreien

Wat krijg je allemaal als je mee doet?

 • Een gave Mystery Box thuis gestuurd met prachtige garens van Lang Yarns & Durable
 • Er zitten zeker 38 mooie, luxe bollen in je pakket
 • Drie bonussen! Kijk hiervoor op www.mysteryblanket.nl😉
 • Elke 1ste van de maand duidelijke (en uitvoerig getestte) patronen met extra uitlegvideo’s
 • Toegang tot de gezellige Breiclub community
 • Toegang tot de geheime Facebook Pagina

Nog wat extra info:

 • Jouw mystery box wordt bezorgd rond 24 november
 • 1 december starten we écht, precies om middennacht is het eerste patroon online!
 • Benodigdheden haakdeken: Haaknaald 4 / 4.5 en 5
 • Benodigdheden breideken: 5 naalden zonder kop nr. 4 lengte 40cm/ naalden met kop nr. 4 en nr 4.5 / rondbreinaald nr. 4 / haaknaald nr. 4 / stopnaald

Voorgaande jaren

Nog even wat leuke foto’s van voorgaande jaren!

Klaar voor de start? GO!

🎁 Klik hier voor meer informatie en om jouw Blanket te bestellen >>>

Is er nog iets wat je tegenhoudt, heb je vragen of wil je hulp met het bestellen? Stuur ons dan een mailtje op mystery@breiclub.nl of stuur een Whatsappje naar 085 – 130 44 17.

 

Ik wens jullie heel veel plezier met de Mystery Blanket 2020! Verwen jezelf met de luxe garens, vijf gezellige maanden en uiteindelijk een prachtige deken. En laat ons gerust weten in een reactie hieronder: welke kleurenpakket is jouw favoriet?

Lutgard VanGyseghem
Door

Lutgard VanGyseghem

op 04 Jan 2021

Ik heb het garen voor het Mysterieblanket al in bezit,nu graag nog de werkwijze.Bij voorbaat dank.

Renaerts Francoise
Door

Renaerts Francoise

op 12 Jan 2021

Hallo,ik kan mijn patronen niet afdrukken want ik vind ze niet,ben mijn wachtwoord vergeten,kunnen jullie mij helpen,gr Francoise

Tilly Boskamp
Door

Tilly Boskamp

op 04 Oct 2021

Mystery 2020 de 1001 Nacht. Het pakket heb ik in huis met de 1e haakpakketten, hoe kan ik nu aan de Patronen van de andere blokken komen?

Reactie plaatsen