Alles wat je moet weten over de Mystery Blanket 21
Alles wat je moet weten over de Mystery Blanket '21

Yes! De inschrijving is begonnen voor dé Mystery Blanket Nederland 2021!

“Alsof je op wereldreis gaat…”

Ik ben de afgelopen jaren op veel mooie plekken in de wereld geweest. Zoals bij de Maori’s in Nieuw Zeeland en 1,5 jaar geleden nog bij de Masai in Kenia. En tóen wist ik het!

De Mystery Blanket 2021 zou een ode brengen aan de verschillende culturen van over de hele wereld. Ik nodig je uit om met ons mee te gaan op een kleurrijke reis met elke maand weer de leukste patronen, technieken, kleuren en garens.

Durf jij het mysterie (wéér) aan? Meld je dan vandaag nog aan voor de Mystery Blanket 2021 en beleef een geweldig avontuur! ❤️

Het thema van dit jaar is Tribe

We hopen dat deze deken je meeneemt langs diverse patronen van een aantal volkeren in de wereld. Je zal nieuwe technieken gaan leren of hergebruiken maar we hopen in ieder geval, dat je veel plezier gaat beleven met het maken van deze deken. Wij hebben dat zeker gehad en om er iets moois van te maken voor jou. 

Een mystery, weet ik dan helemaal niks?
Het woord zegt het eigenlijk al, het is een mysterie maar wel een héél leuke mysterie. Gedurende vijf maanden ontvang je elke maand een deel van het patroon waardoor je uiteindelijk niet alleen een prachtige deken hebt maar je hebt ook nieuwe technieken en patronen geleerd.

En dat allemaal met de gezelligheid van de andere deelnemers (als je dat tenminste wil, je kunt natuurlijk ook lekker anoniem meekijken met de rest). Op de promotiebanners in dit blog zie je al wel sneak previews van de deken maar hoe hij er helemaal uit komt te zien weet je pas echt in maand 5.

Drie kleurenpakketten: Masai, Maori & Mursi

We hebben drie kleurenpakketten samengesteld zodat je alsnog zelf invloed hebt op de uiteindelijke deken. Je ziet kleine sneak preview foto’s hieronder. Welke is jouw favoriet?

De kleurthema’s van dit jaar zijn:

Maori:

 

Masai: 

 

Mursi:

De brei- en haaktechnieken

Uiteraard hebben we een prachtige breideken én een mooie haakdeken. De dekens zijn anders dus je kunt ook besluiten om ze beiden te maken. In beide dekens zijn wel dezelfde kleuren en garens gebruikt.

En of je nou beginner bent óf al ervaren: dit is voor iedereen een geweldig cadeau voor jezelf. Je gaat nieuwe technieken en patronen ontdekken wat het leuk en uitdagend maakt. En we gaan je net zo lang helpen tot het lukt.

Enkele technieken die gebruikt zijn in de haakdeken:

 • Noppen haken
 • Reliëf steken
 • Borduren
 • Omgekeerde vasten

En enkele technieken uit de breideken:

 • Ajour
 • Noppen
 • 3d effect
 • Kleine kabels

Wat krijg je allemaal als je mee doet?

 • Een gave Mystery Box thuis gestuurd met prachtige garens van Lang Yarns & Durable
 • Elke 1ste van de maand duidelijke (en uitvoerig getestte) patronen met extra uitlegvideo’s
 • Toegang tot de gezellige Breiclub community
 • Toegang tot de geheime Facebook Pagina
 • BONUS 1:Elke maand een Facebook Live vragenuurtje

  Elke maand (een paar dagen nadat de nieuwe patronen uitgekomen zijn) kan je gratis deelnemen aan een LIVE vragenuurtje in de Facebook Groep. Je kunt dan je vragen stellen en onze geweldige Hoofd Testers Lesley (breien) en Elles (haken)!Het vragenuurtje is daarbij ook nog eens héél gezellig met z’n allen 😍

  BONUS 2:

  Verschillende soorten kralen

  Als bonus ontvang je nu in jouw Mystery Box een set gekleurde en houten kraaltjes. Deze kraaltjes kun je optioneel verwerken in enkele blokken van de Tribe Mystery Deken. We geven dit aan in de patronen.

Nog wat extra info:

 • Jouw mystery box wordt bezorgd rond 24 november
 • 1 december starten we écht, precies om middennacht is het eerste patroon online!
 • Benodigdheden haakdeken: Haaknaald 4– (maas)naald– schaar– als optie kan je steekmarkeerders gebruiken
 • Benodigdheden breideken: Breinaald 4
  –  visjes
  – (maas)naald
  – Schaar
  – Steekmarkeerders

Voorgaande jaren

Nog even wat leuke foto’s van voorgaande jaren!

Klaar voor de start? GO!

🎁 Klik hier voor meer informatie en om jouw Blanket te bestellen >>>

Is er nog iets wat je tegenhoudt, heb je vragen of wil je hulp met het bestellen? Stuur ons dan een mailtje op mystery@breiclub.nl

Ik wens jullie heel veel plezier met de Mystery Blanket 2021! Verwen jezelf met de luxe garens, vijf gezellige maanden en uiteindelijk een prachtige deken. En laat ons gerust weten in een reactie hieronder: welke kleurenpakket is jouw favoriet?

 

Ingrid
Door

Ingrid

op 20 Oct 2021

Ik heb de Masai besteld. We zijn 2,5 jaar geleden in Tanzania een dag en nacht in een Masailodge geweest. Je zag daar ook overal Masai lopen in hun prachtige kleurrijke graden. We hebben hier mooie herinneringen aan, dus ik hoefde niet lang na te denken.

Reactie plaatsen