Prachtige deken, de Lily pond blanket - Breiclub.nl
Een prachtige deken, de Lily pond blanket

Ik ben verliefd. Ja, ook nog steeds op mijn man, maar op dit moment vooral op deze prachtige deken. Wat een plaatje!!

Een prachtige deken, de Lily pond blanket

De Stylecraft Lily pond blanket is een CAL uit 2015 en is ontworpen door Jane Crowfoot. De crochet along is oorspronkelijk in 14 delen gepubliceerd.

Een prachtige deken, de Lily pond blanket

De CAL is ondertussen afgelopen, maar na veel zoeken heb ik het patroon teruggevonden.

De 14 delen zijn samengevoegd in een document en… tromgeroffel, komt die… het patroon is in het Nederlands verkrijgbaar.

http://www.stylecraft-yarns.co.uk/Crochet.htm

Via bovenstaande website kun je het patroon downloaden. Je kunt kiezen voor het Engelse of het Nederlandse patroon.

Op facebook bestaat er een groep: Lily Pond CAL 2015 NL, die in eerste instantie speciaal voor deze CAL is opgericht. Nu worden er ook andere CAL’s besproken, maar de informatie over de Lily pond blanket kun je hier nog steeds terugvinden. Het is een besloten groep, dus je moet even toestemming vragen om je erbij aan te mogen sluiten.

De Lily pond blanket wordt in het oorspronkelijk patroon gehaakt met Stylecraft garens. Aanbevolen wordt om gebruik te maken van de Life DK of Special DK garen. Mocht je een alternatief gebruiken, check dan wel op het label van de bollen wat de stekenverhouding van je garen is. Het Stylecraft garen heeft ongeveer een looplengte van 298 meter per 100 gram.

Ik heb zelf gekozen voor het Special DK garen om de simpele reden dat het goedkoper is dan het Life DK garen. Er moet immers ook nog eten op de plank komen.

Een prachtige deken, de Lily pond blanket


Een prachtige deken, de Lily pond blanketDe officiële namen van de kleuren van de Life DK wijken af van de namen van de special DK.
Op de foto hiernaast staan de namen bij het verschillende garen aangeven. Op het internet kun je alle kleuren van de Stylecraft garens terugvinden.

In het totaal heb je 11 kleuren nodig en 14 bollen garen. Ik heb zelf het garen als CAL pakket besteld. Ook terug te vinden via het internet. Vul als zoekterm in: Lily pond garenpakket en je krijgt verschillende hits.

Uiteindelijk kies je natuurlijk zelf welk garen en welke kleuren je gebruikt. Ik ben de meest prachtige dekens tegengekomen op het internet gemaakt met alternatieve kleuren. Ik zou zeggen gebruik rustig je fantasie.

Een prachtige deken, de Lily pond blanket

De deken wordt met drie verschillende maten haaknaalden gehaakt. Je gebruikt een 3.5mm, een 4mm en een 4.5mm haaknaald. De 4mm haaknaald wordt voor het grootste gedeelte van het project gebruikt. Het is wel belangrijk dat je alle maten bij de hand hebt, anders valt het project anders uit dan de bedoeling is. 

Lees het patroon goed tijdens het haken. De maat haaknaald kan per toer verschillen.

Een prachtige deken, de Lily pond blanket

Tja, ik ben super enthousiast en ondertussen ook al aan mijn deken begonnen. Ik kan niet wachten tot die af is, maar ben voorlopig nog wel even bezig.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Lily pond dekens!

Reactie plaatsen