Voorbereiden voor de Mystery Blanket 2017, hoe doe je dat? - Breiclub.nl
Voorbereiden voor de Mystery Blanket 2017

Hoe doe je dat? Je goed voorbereiden voor de Mystery Blanket 2017? Het is uiteraard heel spannend, wachten tot de start op 1 oktober. Je bent lid geworden van de community, en van de Facebook groep. Je moet alles even uitvinden, zodat je op 1 oktober direct kunt starten.

Maar… er zijn wat tips die ik toch mee wil geven, om een en ander goed te laten verlopen.

De eerste: Zorg voor een goed setje wolnaalden. Deze helpen je echt – met name door het flexibele oog. Het scheelt je heel veel gepruts en geprop, vooral als je bijvoorbeeld effect garens af moet hechten. Ze zijn niet zo heel duur, maar een goede investering.

Voorbereiden voor de Mystery Blanket

Onder meer te vinden bij Chefwol.nl.

Opspannen van je werk kun je een stuk makkelijker maken met block matten of een granny blockspanner. De laatste kan voor de haaksters enorm makkelijk zijn, omdat je de blokken precies op de juiste grootte kan laten drogen. Gebruik je matten, dan heb je T-pins of block kammetjes nodig om de blokken op maat te kunnen laten drogen.

Voorbereiden voor de Mystery BlanketVoorbereiden voor de Mystery Blanket

Je kunt ze onder meer hier vinden:

http://www.chefwol.nl/scheepjeswol-limited-edition-blockspanner.html

http://www.chefwol.nl/knitpro-lace-blocking-mats.html

http://www.chefwol.nl/knitpro-knitblockers.html

http://www.chefwol.nl/knitpro-t-pins.html

Daarnaast adviseer ik voor het opspannen van de blokken om Eucalan te gebruiken. Tegenwoordig hebben ze bij de grote flessen Eucalan een pompje, wat het doseren nog makkelijker maakt. Een fles van 500 ml, daar doe je ook nog heel lang mee… want je hebt maar een klein beetje nodig.

Voorbereiden voor de Mystery BlanketVoorbereiden voor de Mystery Blanket

http://www.chefwol.nl/eucalan-500-ml.html

Andere tips:

We snappen heel goed dat je enthousiast bent. En eigenlijk is dat ook enorm leuk. Wat ik belangrijk vind, voor een goed verloop van de Mystery Blanket is het volgende:

  • Als je vragen hebt: stel ze.
  • Wacht rustig op antwoord, maar raak niet in de stress. De ontwerpers hebben naast hun ontwerpwerk ook een baan, dus vaak komen ze niet direct aan antwoorden toe. Dit geldt ook voor de testers; ze zijn aanwezig, maar niet allemaal op dezelfde tijd. Wil je een antwoord buiten de community of het forum om, mail dan met mystery@breiclub.nl
  • Wordt een vraag niet direct beantwoord, of sneeuwt die onder? Vraag het nog een keer, tag eventueel de ontwerpers of testers, zodat de vraag in hun tijdlijn zichtbaar wordt. Daarbij geldt: wacht rustig op antwoord en raak niet in de stress.
  • Voor breien en haken geldt, dat proeflapjes bepalen of je een naalddikte groter of kleiner moet gebruiken. Die maak je dus, om te kijken of je steekverhouding klopt. Doe dit dus! Scheelt heel veel frustratie.
  • Stimuleer de mensen die in de groep bezig zijn. Dit jaar zullen ook weer heel veel beginnende breisters/haaksters (M/V) starten. Dat zal niet altijd makkelijk zijn, maar het doel is om met zijn allen een mooie deken te maken. Besef: het is geen wedstrijd! Ieder jaar zijn er mensen die snel zijn met breien of haken. Laat je daardoor niet ontmoedigen. Werk op je eigen tempo.
  • Stress is funest. Breien en haken is ontspanning. Laat je dus niet opjutten. Je blijft namelijk toegang houden tot de patronen, de community en het forum op Facebook.

En verder? De 8 weken tot de start genieten we nog even van de voorpret, terwijl team MB zich niet verveelt met het inpakken van de bestelde pakketten.

Kies dus nog een klein project uit, voor de zomer, en wij zien elkaar zeker vanaf 1 oktober voor de MB 2017.

Trudi Reijenga
Door

Trudi Reijenga

op 09 Apr 2018

ik vraag nogmaals om het patroon van de mystery blanket breien 2017. Ik heb zelf geen computer en kan het patroon niet meer vinden. Het pakket heb ik al lang in huis maar wil nu ook graag beginnen.

Reactie plaatsen