Van elkaar kan je leren...
Wijze lessen om van te leren
Zorg dat je de wikkels van de bolletjes er bij houdt..." Dat is dé tip van oud-deelnemer Marleen die ze met jou wil delen. En zo heb ik nog meer hele waardevolle adviezen voor je vandaag waar je vast iets aan hebt ❤️

Het is je vast niet ontgaan 😉 We zijn ontzettend druk met het inpakken van alle bestelde Mystery Blanket 2022. En YES! De teller staat op meer dan 1052 deelnemers.

De eerste 750 dozen met garens zijn al verzonden. En op 1 december krijgt iedereen tegelijkertijd deel één van het patroon. Dat is écht spannend, ook voor ons haha.

Heb je je misschien nog niet aangemeld? Niet getreurd, het kan nog steeds, verderop in deze mail vertel ik je hoe. Maar eerst...Inspiratie voor jou
Ik heb aan eerdere deelnemers gevraagd, wat zij hebben geleerd van hun Mystery Blanket avontuur. Ik denk dat jij dat ook wel inspirerend vindt om te lezen dus ik deel ze graag met je:


Mieke: "Goed lezen en goed tellen"
"Al een aantal keren breide ik een MB (red: Mystery Blanket). Mijn ervaring is: goed lezen en goed tellen. Het is voor mij niet iets wat je er even bij doet. Zeker is elke MB de moeite waard om mee bezig te zijn."

Jannie: "Maak een kaartje van de verschillende soorten wol":

"Net zoals bij het borduren had ik een kaartje gemaakt van de verschillende soorten wol… was een goede hulp."Tip van Jannie: maak een kaartje met de gebruikte garens

Jannie: "Ik gun me meer tijd als ik die nodig heb"
"Vorig jaar ook de eerste keer en ik was heel erg enthousiast… het was een mooi project om te doen. De technieken, die leert waren een uitdaging maar goed te doen. Ik kon, als niet ervaren breier, gelukkig wel de tv aan hebben en heb de blanket van 2022 ook besteld. Deze keer gun ik me meer tijd als ik die nodig heb."

Marleen: "Houd de wikkels erbij"
"Zorg dat je de wikkels van de bolletjes er bij houd. Je gebruikt veel verschillende kleuren en bolletjes door elkaar en zodra je met de wikkels in de war raakt wordt het in de loop van de maanden heel lastig om de juiste bollen te vinden om de patronen te kunnen maken.
Ik doe (inmiddels) zelf een zakje per garen waar ik het steeds in terug stop als ik die bol niet meer nodig heb. Daarin een papiertje met een kort draadje op geplakt en het nummer erbij. Makkelijk zoeken en het blijft overzichtelijk."

Magda: "Met behulp van de filmpjes kom je er wel uit"
"Ik heb voor het eerst meegedaan met mystery blanket 2021. Het was elke maand weer spannend wat we gingen maken en ik keek er naar uit. Het was verslavend. Ik heb veel verschillende technieken geleerd en vond het soms best lastig, maar mbv de bijgevoegde filmpjes en de opmerkingen via fb kwam ik er wel uit. Ik ben nog bezig met het laatste lapje en dan nog de rand breien,  dus het einde is in zicht."

Truus: "Gewoon doen"
"Er werd tegen mij gezegd van; als je losse en vasten en stokjes kan dan kan je ook de mystery haken. Dus besteld. Gingen we gelijk tunisch haken dus nooit eerder andere steken en combinaties gehaakt dan vasten en stokjes recht toe recht aan. En nu heb ik drie prachtige jaargangen gehaakt met stokjes en vasten in allerlei combinaties. Dus gewoon doen blijkt wel."

Maya: "Leren van andermans fouten"
"Afgelopen jaar voor het eerst meegedaan. Ik ben blij met mijn kleurkeuze, voor mij zat er genoeg uitdaging in. Mijn tip zou zijn niet direct na het uitkomen van een nieuw blok te beginnen. Leren van andermans fouten voorkomt frustratie.  Ook was ik steeds verrast door andere oplossingen qua patroon, hoe iedereen er toch iets eigens van maakt, leuk om te zien!"

Elvira: "Fijn dat je in de groep je vragen kon stellen"
"Ik heb afgelopen december voor het eerst mee gedaan met de Mystery Blanket 2021. Maar een vriendin van me deed dit al een paar jaar. Ik dacht ga het toch ook is doen. Ik vond het een hele uitdaging ook omdat je niet weet wat voor soort deken het gaat worden. maar ook erg leuk om je te laten verrassen en er aan te beginnen. Vond het erg fijn dat je in de groep je vragen kon stellen en er altijd snel een antwoord kwam. Dat geeft je weer plezier om verder te gaan.  Ook een gezellige groep waar je ieder z'n vorderingen kon zien. Ik ben voor deze aankomende Mystery Blanket testhaakster geweest en kan zeggen het wordt weer zo mooi. Op naar december."

Madelon: "Nieuwe patronen leren"
"Het was voor mij ook de eerste keer dat ik aan zo'n project mee deed,  terwijl ik wel véél brei. Het ging mij echt om de uitdaging,  nieuwe patronen leren, nieuwe technieken. Zo hier en dan best lastig, ook wel eens gefrustreerd als in "dat gaat me nooit lukken!".
Maar o zo trots dat het geheel gelukt is! Dat wil niet zeggen dat het foutloos is geworden maar wel erg mooi en kleurrijk.  De rand heb ik aangepast,  die heb ik gehaakt ipv rond gebreid in patroon. Van de restjes garen heb ik een leuk kussen gebreid voor erbij! Kortom een goed geslaagd experiment!

Inez: "Spannend iedere maand"
"Ik heb met alle versies nog meegedaan. Zegt op zich al genoeg denk ik. Afwisselend breien en haken want het blijft een moeilijke keuze. Gelukkig kun je de laatste jaren ook de patronen van de andere versie kopen. Het is gewoon spannend iedere maand om precies om 00:00 het document te openen en te bekijken wat de nieuwe patronen zijn."

We hebben nog garens én tijd over om ook voor jou een prachtige Mystery Box samen te stellen,

Klik hier voor meer informatie + om je aan te melden >>>

Zo maken we samen haken en breien steeds leuker ❤️

Met creatieve groet,
Babette


Anita
Door

Anita

op 02 Nov 2022

Ik doe de bollen allemaal apart in zipzakjes. Met het nummer erop. Wel zo gemakkelijk bij het wisselen van kleuren.

Wilma vd Weerden
Door

Wilma vd Weerden

op 02 Nov 2022

Ik heb de mb nu 2 keer gehaakt. Ontzettend leuk. In 2020 werd het ook uitgelegd voor linkshandigen. In 2021 niet, toch lastig voor mij. Als er weer uitleg komt voor linkshandigen ben ik de eerste die de blanket besteld. Het is supertof om te doen!

Alien
Door

Alien

op 03 Nov 2022

Misschien helpt het je om via een spiegel de video's te bekijken. Dan zie je 'linkshandig' hoe dat er uit ziet.

Martine Elias
Door

Martine Elias

op 02 Nov 2022

Beste, bedankt voor de tips.de tip van Jannie ga ik zekers uitvoeren. Voorlopig nog niks ontvangen. Ik wacht met veel ongeduld. Groetjes Martine

Sjan van Limpt
Door

Sjan van Limpt

op 02 Nov 2022

Hallo, eerste keer voor mij, ik ga haken. Wat een mooie kleuren, ik heb er zin in. Ik maak altijd een gaatje in de wikkels en daar haal ik een draad van die kleur door, weet je altijd de kleur die bij dat nummer hoort.

Ineke
Door

Ineke

op 03 Nov 2022

Brei en haak al mn hele leven. Heb altijd iets bij me als ik ergens naartoe ga. Zelfs toen ik na een licht herseninfarct werd afgevoerd naar het ziekenhuis zat er een breiwerkje in mn tas. De MB is een uitdaging voor mijn hoofd: Rekenen en tellen! Leuk

Jopie
Door

Jopie

op 04 Nov 2022

Leuk te lezen de reacties en de tips! Begin toch wat kriebels te krijgen😅 maar heb er zin in!

Reactie plaatsen