Een kijkje in de Breiclub-keuken
Een kijkje in de Breiclub-keuken

Wist je dat de Mystery Blanket een waar familiebedrijf is? Al sinds het begin helpen mijn ouders Hans & Tonny met het inpakken van alle garens ❤️.
Ik ben daar zo dankbaar voor. Ze werken elk jaar met grote precisie en veel liefde mee aan dit superproject.

Hans met Tess aan het 'werk'

Ik weet dat mijn volgers het leuk vinden om een kijkje in de Breiclub-keuken te krijgen. En meer over het team te weten. Daarom heb ik een interview met Hans en Tonny voor je:


Een kijkje in de keuken - 7 vragen aan het Mystery Blanket inpakteam

Startend in de woonkamer, toen naar de schuur en nu in een grote loods. De Mystery Blanket is al vanaf het begin een heus familiebedrijf. De drijvende krachten achter de schermen zijn Hans & Tonny.

Welke fout maken zij nóóit meer en welke opmerking krijgen zij áltijd van mensen die langslopen en duizenden bollen wol zien? Een uniek kijkje in de Mystery Blanket keuken speciaal voor jou.

1. Hoeveel bollen wol gaan er door jullie handen tijdens het inpakken van de Mystery Blanket?
Veel! Het klinkt natuurlijk als een droombaan voor velen, élke dag omringt zijn door duizenden bollen. We weten natuurlijk nog niet precies hoeveel mensen er dit jaar gaan meedoen, maar naar verwachting zullen we dit jaar rond de 90.000 bollen inpakken. En leuk weetje: als we álle Mystery Blankets bij elkaar optellen dan zitten we op meer dan een half miljoen.

2. Wat weten veel mensen niet over wat er achter de schermen allemaal geregeld moet worden?
Waarschijnlijk hoe omvangrijk het hele logistieke proces is. Er wordt al een jaar van te voren gestart met meetings met ontwerpers, testers en wolleveranciers. Zij moeten namelijk tijdig weten welke garens we willen gebruiken vanwege het productieproces en de reservering van de garens.

Overige materialen moeten ook op tijd worden besteld zoals verpakking en leuke bonussen zoals de kralen. Ook moeten er afspraken met vervoerders worden gemaakt. Er zijn jaren geweest waarin er ineens 55 pallets worden opgehaald, dat vergt goede communicatie en afspraken.

En ook iets “simpels” als de juist verzendlabels. Als jij als deelnemer bestelt dan moeten wij noteren welk pakket je wil, wanneer je hebt besteld en of er nog mutaties zijn geweest. Als er één pakket niet klopt, vergt het tijd, geld en moeite om het weer te corrigeren. Al met al dus een hele omvangrijke brei- en haak operatie.

3. Wat vinden jullie het leukste aan het Mystery Blanket project?
Eigenlijk de start op 1 december wanneer iedereen de box heeft ontvangen. Het lezen van de altijd enthousiaste reacties is ontzettend leuk. Een ander leuk moment is het einde van het project. Het zien van de eindresultaten en de anekdotes van mensen over wat ze geleerd hebben, welke vriendschappen er gemaakt zijn en hoe mooi de deken staat in hun huis.

4. Hoe ziet een gemiddelde Mystery Blanket dag eruit? 
Het inpakwerk doen we in onze loods in Zwolle. We kijken dagelijks hoeveel we moeten inpakken en of we voldoende materialen hebben. Garens, dozen en pallets. De pallets worden goed ingepakt en wekelijks verzonden. We pakken dus de hele week in maar op dinsdag zijn we dicht: dan passen we op onze kleinkinderen ;)


 Dozen met garens

5. Wat is jullie favoriete Mystery Blanket pakket dit jaar: de High Wine of de High Tea? 
Dat is niet te kiezen! Wij vinden het erg leuk om elke dag weer een ander pakket in te pakken en zien alleen maar mooie kleurcombinaties.

 
6. Welke Mystery Blanket anekdote van de afgelopen jaren staat jullie nog het meeste bij? 
TonnyIk weet niet meer in welk jaar het was, maar in één van de voorgaande Mystery Blanket edities moest een zakje met knopen bij de garens erbij. Dat leek een goed klusje voor thuis in de avonduren dacht ik. Dus ik had alle knopen op 1 hoop gegooid om er vervolgens een aantal in zakjes te doen. Echter, met als gevolg dat 14.000 kralen zoveel krassen op de tafel hadden gemaakt dat wij na afloop alles moesten schuren en lakken. Voortaan dus maar een plastickleed eronder gebruiken, haha. Al doende leert men;)
Hans: Onze loods ligt naast de ingang van andere loodsen. Het rolluik staat vaak open en dus komen er veel mensen langs. En ieder jaar krijgen we dezelfde vraag: "U bent alweer druk bezig met het inpakken van de Kerstpakketten?” Ach, zo voelt het pakket wel voor veel mensen ;)


7. Welke fout maken jullie nooit meer?
De fout die we niet snel meer zullen maken is, het plakken van de verkeerde stickers op pakketten. Dat is vaak het gevolg van haastige spoed…  Alles wordt daarom meerdere keren gecheckt en nog eens gecheckt.


Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook meedoen met het Mystery Blanket project? Meld je dan hier aan:

Ja, Babette, ik wil ook meedoen aan het Mystery Blanket project >> 

Dan kunnen Hans en Tonny ook voor jou gaan inpakken🎁🧶 Dan heb je de garens op tijd in huis om op 1 december te beginnen.

Zo maken we haken en breien samen steeds leuker! 💗

Met creatieve groet,
Babette

Ingrid Winnelinckx
Door

Ingrid Winnelinckx

op 10 Nov 2022

Super dat jullie dit allemaal doen met zoveel liefde

Sylvia
Door

Sylvia

op 11 Nov 2022

Leuk om te lezen wat er zo allemaal bij de voorbereiding komt kijken voordat we onze toverbox thuis gestuurd krijgen. Het is een beetje als onze verbouwing.Het hele proces is belangrijk. Elke handeling, kraaltje, stek,idee,materialen tot het eindresultaat

Reactie plaatsen