Wollstreet in Sittard - Breiclub.nl
Wollstreet - meer dan de moeite waard

Afgelopen week hadden we een weekje vakantie. We zijn een paar dagen naar het zuiden van het land geweest, naar Sittard. Een prachtig hotel geboekt en plannen gemaakt om onze tijd daar goed te gebruiken. En zoals altijd als we ergens naar toe gaan, had ik van te voren gezocht op internet naar een wolwinkel in de buurt. Ik had er al snel eentje gevonden, Wollstreet in Sittard.

De naam Wollstreet, afgeleid van het Amerikaanse Wallstreet, leidt tot hooggespannen verwachtingen. Ik verwacht iets groots, iets bijzonders.

Wollstreet is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand, aan de Rijksweg in Sittard. Je gaat het pand binnen via de grote deur aan de linkerkant. Je loopt direct een hele sfeervolle ruimte in. Met aan de rechterkant de wolwinkel.

De wolwinkel

En dan kom je de wolwinkel binnen.

Wollstreet-7

foto van de website van Wollstreet

Met aan beide zijkanten hele lange rekken met daarin een grote variëteit aan garens. Noro, Louisa Harding, Phildar, Lang, Rowan, Katia. Hele lange rekken, vol met verleidelijke garens. Om van dichtbij te bekijken en te voelen. In kleuren die mooi aansluiten om de huidige trends; okergeel, petrolblauw, beigetinten, zwart.

Wollstreet-2Een aantal garens met een subtiel glimmertje erin, prachtig om een royale omslagsjaal of een poncho mee te maken. Daar hangen voorbeelden van in de winkel, die je ook kunt passen. Ik heb een poncho gepast van Lang. Een poncho met knopen, gemaakt van Lang Sempione. De knopen op de poncho maken dat je deze op vele manieren kan dragen. En daardoor extra leuk!! Gebreid in braambespatroon, waardoor een ieder kan zien dat de poncho met de hand gebreid is.

Klantvriendelijk

Ik wil de poncho graag maken in een andere kleurstelling. Maar die kleur is niet meer op voorraad. Hetzelfde geldt voor een prachtige omslagdoek die in de winkel hangt, die ik dan in een andere kleur zou willen maken. Ter overweging voor thuis wordt er een kleurenkaart voor me gemaakt, een staalkaartje. Met daarop kleine stukjes van de kleuren die ik heb uitgezocht, de kleurnummers en de prijzen erbij. Met daarbij hoeveel ik nodig heb om de poncho te maken.

Wollstreet is geen internetwinkel. Het sturen van een mail en het vooraf overmaken van het verschuldigde bedrag leidt er wel toe dat een bestelling met de post thuisgestuurd wordt. Naar alle waarschijnlijkheid in een verpakking waar op zijn minst een tikje van het “Hollywood / Wollstreet roze” in zit.

Wollstreet-4

Aan de heren die meekomen naar de winkel is ook gedacht. Er is een gezellige tafel, waar een heerlijke kop koffie gedronken kan worden en waar de krant klaar ligt. Dat maakt het wachten net een tikje aangenamer ……..

Gezellige hoekjes

Wollstreet-3

In de winkel vind je meerdere gezellige hoekjes. Sommige om even rustig te bladeren in een blad dat je net hebt gevonden. Anderen met een thema, of kant en klaar gebreide voorbeelden. Een speciaal plekje voor een kunstenares, die met bijzondere wol echt een prachtig woonkussen heeft gemaakt.

Wollstreet-5

Naast de gezellige hoekjes heeft Wollstreet ook een “buiten”. Hetgeen ik echt als een grote plus  beschouw. Je kunt hier in het daglicht kijken hoe kleuren uitpakken. Of de kleurcombinatie zoals je die binnen bij verlichting hebt uitgezocht, buiten net zo mooi is.

Meer dan de moeite waard

Als je in de buurt van Sittard bent is Wollstreet meer dan de moeite waard. Al is het alleen al om een kijkje te nemen in het prachtige pand. Maar eigenlijk gewoon om heerlijk in een wolwinkel rond te struinen, inspiratie op te doen, advies te krijgen en voor een leuk gesprek!

Wollstreet-6

Met Rose-Marie en Sandra, de Dames van Wollstreet

De kans is groot dat je met iets moois naar huis gaat !!!

 

Reactie plaatsen