Knit Happens - Breiclub.nl
Knit Happens

In mei van dit jaar startte (nou ja, startte – ik maakte een facebookpagina) ik ‘Knit Happens’. In een eerder blog schreef ik het al: ik raak binnenkort mijn baan kwijt. En hoewel ik druk aan het solliciteren ben, steekt een kleine droom van mij weer de kop op.

Vol grootse plannen, want onder de noemer Knit Happens zou ik kraampakketten gaan maken. Maar helaas, het komt niet van de grond. Dat snap ik ergens ook wel, aangezien ik er weinig tot geen tijd in steek om er iets van te maken. Maar misschien is dat nu juist wel het moment!

Wel ben ik ervan overtuigd dat ik het anders moet gaan doen met Knit Happens.

Verkoop van garens, nieuwe handgemaakte producten en het geven van workshops. Maar hoe pak je zoiets aan?

Knit-Happens-11

Op de facebookpagina van de breiclub stelde ik al de vraag: welk garen zou jij (beter) verkrijgbaar willen zien?

Zelf zit ik te denken aan de garens van Lion Brand, een Amerikaans garenmerk.

Lion Brand is in 1878 opgericht in New York. Het is een echt familiebedrijf, waarin inmiddels de 5e generatie werkzaam is! Naast garen bieden ze ondersteuning wanneer je er niet uitkomt bij het breien van een patroon en zijn ze betrokken geweest bij de lancering van een breimagazine. Een erg leuk merk, maar helaas minder verkrijgbaar in Nederland!

Ook Red Heart  heeft een leuke garenlijn, die minder goed verkrijgbaar is in Nederland. Dit eveneens Amerikaanse merk bestaat inmiddels 75 jaar en heeft in 2015 in Amerika de “Women’s Choice Award” gewonnen voor meest aanbevolen garenmerk. Naast garens biedt Red Heart ook (gratis) patronen aan.

Op Facebook werd in antwoord op mijn vraag een aantal malen Schoppel Wolle  genoemd, een Duits merk. Dit merk is 60 jaar geleden opgericht en probeert duurzaam en innovatief te zijn. Het is geen bedrijf als bijvoorbeeld Sachenmayr, die een veel grotere productie kent en daardoor ook goed verkrijgbaar is.

 

Een ander minder bekend merk is Riihivilla uit Finland. Een klein familiebedrijf dat natuurlijke garens heeft en alleen natuurlijke kleurstoffen gebruikt om de wol de verven. Dit maakt de productie van het garen arbeidsintensief, maar dat is het meer dan waard! 

Maar wellicht hebben ook jullie ideeën over garens (en patronen) die je graag verkrijgbaar zou willen zien in Nederland!

Wat zoeken jullie verder in een webwinkel?

Wat zou een webwinkel voor jullie aantrekkelijk maken?

En wat missen jullie nog op de huidige wolmarkt? 

Knit-Happens-2

Ilona
Door

Ilona

op 07 Nov 2015

Lion brand en Red heart zou ik graag hier willen zien maar in Amerika zijn dit garens met een interessante prijs. Door de import worden ze hier veel duurder waardoor het toch meer minder interessant wordt om ze te kopen, denk ik. Een merk waar ik graag meer garen van zou willen zien is Knitpicks. Succes.

Wanda
Door

Wanda

op 07 Nov 2015

Lion Brand en RedHeart zouden heel fijn zijn. En eventueel garens van indiedyers die meer produceren.

Rixt
Door

Rixt

op 08 Nov 2015

Tahki Stacy Charles.

Elisabeth Read
Door

Elisabeth Read

op 09 Aug 2019

Ik ben gierig - ik wil ze allemaal maar de garen van Manos del Uruguay, daar ben ik gek op.

Reactie plaatsen