Opgeruimd staat netjes! - Breiclub.nl
Opgeruimd staat netjes!!!

Ja ja, ik weet het. Opgeruimd staat netjes. Maar op de een of andere manier passen creativiteit en altijd netjes opruimen niet bij elkaar.

Ik wordt ook niet onrustig van een bolletje meer of minder op de tafel of op de bank. Maar ik woon niet alleen in een huis en mijn counterpart wordt het wel eens te gortig. Dan moet er weer opgeruimd worden. En waar laat ik het dan? Ik geef je een paar suggesties.

Work in Progress (WIP)Opgeruimd-staat-netjes-4

Als je een onderhanden klus hebt waar je ook echt mee bezig bent, is het handig om de spulletjes lekker bij de hand te hebben. Als het een klein project is, kan een mand heel functioneel zijn. Maar ook gezellig en dat vind ik toch ook niet onbelangrijk.

Maar ook een trolley (roltafel), eigenlijk bedoeld voor in de keuken, zou heel goed dienst kunnen doen. Ik zie het helemaal voor me: meloenen en artisjokken eruit, wolletjes, breilnaalden en een leuk schaartje erin. Ik wissel regelmatig van breiplek; met zo’n trolley kan ik de ingrediënten van mijn breiwerk daar neerzetten waar ik op dat moment vertoef.

Opgeruimd-staat-netjes-1

WolVoorraad

De meesten van ons hebben ook een voorraadje wol. Waar we nu even niet mee aan het werk zijn. En waar laat je dat dan? Uit het zicht is natuurlijk in een kast met een deur. Dat kan als de voorraad niet al te groot is.

Wanneer de voorraad toch enige vormen begint aan te nemen, zijn opbergdozen heel handig. Mijn voorkeur gaat uit naar opbergdozen waar je “door heen kunt kijken”. Zodat je, in ieder geval voor de bolletjes aan de zijkanten van de doos, kunt zien wat er in zit. Ze zijn ook makkelijk stapelbaar, waardoor je efficiënt kunt opruimen.

Opgeruimd-staat-netjes-2Waneer je met de opbergdozen toch nog niet genoeg opbergruimte hebt, zou je ook kunnen kiezen voor het vacumeren van je garens. Er zijn systemen in de markt voor het vacumeren van voedsel. Die kun je natuurlijk ook voor wol gebruiken.

Sommige internetwinkels maken hier ook gebruik van; door de bestelde garens te vacumeren wordt het volume kleiner en kan de verpakking kleiner worden. De ruimte die je nodig hebt om je wol netjes te bewaren, wordt daarmee ook kleiner. Op de foto zie je dat 12 bolletjes katoen van 50 gram gewoon in een brievenbusdoos passen. Er passen dus ook een heleboel gevacumeerde bolletjes wol bij jou in de kast……….

En mocht dat nog niet voldoende zijn, kun je altijd nog de zolder claimen. Een paar open kasten erin en je krijgt een zolder die toch echt iets weg begint te krijgen van een wolwinkel, zoals bij mij thuis ……….

Opgeruimd-staat-netjes-3

Niet zo’n opgeruimd type

Ik ben niet van de opruimerige soort. Maar ik begrijp ook wel dat het af en toe moet gebeuren. Eerlijk is eerlijk, dan vind ik het ook wel lekker, als het opgeruimd is. Het duurt alleen niet lang ………

Herkenbaar? 

 

Toos de Zeeuw
Door

Toos de Zeeuw

op 10 Oct 2015

Heel herkenbaar, Marijke! Bij mij loopt het helemaal uit de hand, ondanks een mooie mand in de kamer en doorzichtige plastic dozen op zolder. Wanneer komt die dag dat ik tijd heb om het allemaal weer eens op te ruimen? :)

Natalie
Door

Natalie

op 29 Oct 2015

Super ideeën! En voor het vacuüm verpakken kun je anders nog bij Blokker of zo gaan en daar grote zakken nemen om bv kleding of dekens vacuüm te verpakken met de stofzuiger. Is een goedkoop alternatief. ☺️

Reactie plaatsen