Schitterende sieraden, mooi en heel praktisch! - Breiclub.nl
Schitterende sieraden, mooi en heel praktisch!

Schitterende sieraden, mooi en heel praktisch! De meeste dames die ik ken, kunnen een mooi gemaakt sieraad wel waarderen. Wat je misschien niet wist, is dat het ook mogelijk is om onze liefde voor haken, breien, wolletjes etc. te uiten in sieraden!

Brei- & haakgerelateerde juwelen

In deze blog vind je mijn favoriete soorten brei- & haakgerelateerde juwelen, die niet alleen mooi, maar ook heel praktisch zijn!

Yarn cutter ketting

schitterende sieraden

Neem bijvoorbeeld deze fraaie ketting met hanger van JillsHandmadeStuff. In de hanger zit heel slim een mesje verstopt, waarmee je dus altijd netjes je garen kan “doorknippen”. Heel handig voor situaties waar je geen schaartje mee hebt, of als je geen schaartje mee mág nemen. Denk bijvoorbeeld aan vliegreizen.

Toerenteller

schitterende sieraden-6

Deze fraaie toerenteller van WychwoodDreams werkt op basis van het telraam-principe. Om hem te gebruiken, plaats je de breinaald door de bovenste ring zonder kraal. Bij elke toer verplaats je de naald naar een volgende ring. Als je de laatste hebt gehad, heb je 10 toeren gebreid. Vervolgens schuif je de kleine ring van kraaltjes over de volgende kraal in de grote ring aan de onderkant en begin je weer bovenaan met het plaatsen van je breinaald. Met een toerenteller zoals deze kan je wel tot 110 toeren tellen!

En alle muggles maar denken dat het gewoon een mooie armband is!

Breiring

brei-en-haak-sieraden-1

Vind je het lastig om je garen tijdens het werken op spanning te houden, of kom je handen tekort bij het werken in twee kleuren? Dan is deze zilveren breiring van ItsVera het juweel voor jou!

Deze ring schuif je gewoon over het eerste kootje van je vinger en je leidt je wol door de twee boogjes aan de bovenkant, een kind kan de was doen!

Naalddiktemeter in de vorm van een hanger

schitterende sieraden-3

Het weten van de dikte van je breinaald is natuurlijk van groot belang voor de juiste en goede start van de je project. Deze schattige naalddiktemeter in de vorm van een uilenhangertje van Succaplokki is perfect om altijd binnen handbereik te hebben. Ook niet onbelangrijk: deze hanger is gemaakt van gerecycled kunststof!

Armband voor steekmarkeerders

schitterende sieraden-5

Als je een beetje op mij lijkt, heb je overal steekmarkeerders liggen: in je handwerketui, in de diverse projecttasjes, in de keukenla, je handtas, broekzak, de bank…. En tóch zal je altijd zien je er geen kan vinden als je ze nodig hebt. Deze fraaie armband van PurpleGeckoStudio maakt een einde aan dat probleem.

Deze armband is er voor bedoeld om je steekmarkeerders die je even niet gebruikt als extra bedeltjes eraan te hangen, mooi én handig!

Prachtige ring als naalddiktemeter

schitterende sieraden-2

Deze eerste keer dat ik deze prachtige zilveren ring van Malojos zag was ik er al helemaal weg van. Een ontzettend mooi vormgegeven ring die ook nog eens een functioneel breidoel heeft. Dit spreekt mijn meer nerdige kant onzettend aan. Deze ringen worden met de hand gemaakt door Natalia en ik heb van haar begrepen dat ook gouden varianten aan haar assortiment worden toegevoegd. Ik weet wel wat ik op mijn verlanglijstje ga zetten!

Wat zijn jouw favoriete handige sieraden?

Reactie plaatsen