Page content

Haak zelf de Big Five

article content

Haak zelf de Big Five

Pas deed ik mee aan een Give-Away op Facebook. Ik ben er gek op, oké meestal win ik niks maar ach, meedoen is leuker dan winnen toch. Deze Give-Away was er een van een dierentuin en de vraag was hoe je iets creatiefs zou doen met een knuffel die je mee zou nemen (of iets dergelijks). Dus mijn voorstel was, ik haak dan wel even de big five voor onze kinderen. Helaas, we wonnen niet, maar het bracht me wel op een Blog idee, dus dat is dan ook weer mooi meegenomen.

De Big Five

De Big Five zijn de vijf grootste dieren van Zuid Afrika. Deze groep bestaat uit de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. Zelf ben ik nog nooit in Afrika geweest, maar wel in de dierentuin van de winactie, de Beekse Bergen. Het leek mij wel leuk om voor jullie een makkelijk overzichtje te maken waar je deze patronen kunt vinden, zodat je zelf je eigen Big Five kunt haken.

De olifant

De Olifant is het grootste dier ter wereld dat op het land leeft. Bij de geboorte weegt een olifant al meer dan 100 kilo en als hij volwassen is kan hij wel 6000 kilo wegen. De olifant is zo zwaar dat hij staand moet slapen en hij kan zelfs niet over de kleinste hindernis springen. Een gehaakte olifant is natuurlijk niet zo groot. Olifant haakpatronen zijn er best veel te vinden. Bijvoorbeeld deze leuke van haakmiek.blogspot.nl een gezellig, kleurrijk exemplaar.

Of op deze site van vinniscolourspatterns daar vind je een fantastische olifant. En dat niet alleen, je vind er een hele serie met de hele Big Five. Ben je gelijk klaar met zoeken. Of als je toch zelf een leuk stel wilt samenstellen, lees dan vooral lekker door.

De leeuw

De leeuw is de enige katachtige die in een groep leeft en jaagt. Het mannetje noemen we ook wel de koning der dieren. Dit kooppatroon van lovely baby gift vind je op Etsy, via deze link https://www.etsy.com/nl/listing/126599436/amigurumi-pattern-crochet-animal-pattern?ref=shop_home_active_4

Een site waar ik al vaker naar verwezen heb is die van spinayarncrochet, het patroon vind je hier.

De neushoorn

De neushoorn kan niet zo goed zien, maar wel goed horen en ruiken. Ze zijn ook erg groot en leven in een familiegroep.

https://amigurumi.today/crochet-cuddle-me-rhino-amigurumi-pattern/ op deze site vind je een leuk patroon voor een neushoorn.

Ook op de site van toftuk vind je een leuk patroon, dit is een kooppatroon. Maar ach, soms moet je er wat voor over hebben om iets leuks te haken vind ik.

De luipaard

De luipaard brengt het grootste gedeelte van zijn tijd door in bomen. Wanneer de avond valt, verlaat hij zijn boom om te gaan jagen.

Luipaard patronen kon ik niet zoveel vinden, maar via deze link http://www.cuddleup-creations.net/Leopard-Crochet-Pattern_p_8136.html vind je een kooppatroon.

De Buffel

Ook de buffel is een dier waar ik niet veel patronen van kon vinden. De buffel is de grootste holhoornige van Afrika. Het mannetje kan wel 800 kilo wegen.

Een kooppatroon van de buffel vind je hier https://www.etsy.com/listing/275268340/bruno-the-ox-amigurumi-pattern

Na wat verder zoeken (hoeven jullie dat niet meer te doen) vond ik ook dit leuke patroon van lookatwhatimade.net

 

 

Groetjes Nicole

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Nicole
Ik ben Nicole en ben 31 jaar. Ik ben getrouwd met Hein en samen hebben we twee geweldige kinderen, Niene van bijna 4 en Jesse van 2. In het dagelijks leven werk ik als gastouder aan huis bij een lief en leuk gezin met vier kinderen. Sinds een jaar of 3 ben ik totaal verslaafd aan haken. Ik haak eigenlijk van alles, dekens, knuffels, kussens, sjaals, enz. Blogs schrijven over haken is voor mij een leuke uitdaging. Naast haken hou ik sowieso van creatief bezig zijn, bijvoorbeeld met vilt of gewoon lekker knutselen.

Comment Section

2 reacties op “Haak zelf de Big Five


Door De Breimeisjes op 18 april 2018

Wat een prachtige knuffels laat je zien! Best een goed idee om de big five te haken 😉
Groetjes,
Akkelien


Door janny op 6 mei 2018

het is heel mooi maar ik een patroon voor pannelapen wie kan me daar meehlepen ik doe het voor het eerst

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.