Page content

Call the midwife en meer

article content

Call the midwife en meer

Ik merk dat op de verschillende inspirerende Facebook pagina’s er rages zijn. Periodes waarin bepaalde mensen bepaalde projecten maken. Momenteel met name de paaskransen van Zhaya. Ik waarschuw je alvast, kijk alleen op die website als je heel veel tijd hebt want er staan veel teveel leuke projecten op. Maar goed, een van die rages was de call the midwife deken, of eigenlijk het patroon.

Gebaseerd op een patroon gezien in de gelijknamige serie. In de basis een heel simpel patroon wat erg lijkt op een filet patroon.

Nu heb ik zoals jullie in mijn eerdere blog konden lezen een geweldige zus die (bijna) verloskundige is en dus haakte ik voor haar een omslagdoek in dit patroon. Immers is het altijd handig iets warms in de auto te hebben als je ’s nachts snel weg moet.

En nu op verzoek, en na even zoeken, de patronen voor een deken (vierkante variant) en de omslagdoek (driehoekige variant).

De vierkante variant is super uitgelegd (gratis!) op de blog van little monkeys crochet. Daar kun je ook beelden van het dekentje in de serie bekijken.

De driehoekige variant is echter veel minder bekend. Ik vond uiteindelijk via pinterest een ontwerp van Annie Germeraad, die ze ontwierp voor de groep Annyone’s Shawls. Het fijne aan het ontwerp is dat je gelijkmatig meerdert aan de zijkant en de rand er meteen bij haakt. Dus als je klaar bent, ben je ook echt klaar.

Voor mijn ontwerp heb ik uiteindelijk 6 bollen Pinguin van de voordeelwinkel gebruikt in verschillende tinten blauw. Maar hij is ook erg leuk om in 1 kleur te haken. Het dekentje is natuurlijk een ideaal cadeau voor een kersverse vader of moeder.

Het ontwerp call the midwife is zeker niet het enige patroon geïnspireerd op een televisieserie of film.

En dan moet ik toch iets bekennen. Ondanks dat ik nog nooit in Schotland ben geweest, ben ik een aantal jaar geleden aangestoken met het Outlander virus. En met een derde seizoen van de serie in de maak, is mijn abonnement op Netflix mijn meest gewaardeerde maandelijkse dienst. Een vrouw die terug reist in de tijd en in het Schotland van 1800 terecht komt, verliefd wordt en naja je kunt de rest wel invullen – drama, oorlog en vermaak.

Hoe dan ook, terug naar haken. Er zijn veel toffe ontwerpen, van kledingstukken die gedragen worden, maar ook van natuurlijk de tartans. De verschillende geweven stoffen die de Schotten gebruiken om aan te geven bij welke clan ze horen. En ja hoor, er zijn haakpatronen van.

call the midwife deken

Het leuke van dit patroon bijvoorbeeld is, net als de call the midwife die voor baby’s wordt gebruikt, dat de haaktechniek ook lijkt op de manier waarop de originele tartan stof wordt gemaakt. Je haakt eerst een raster waartussen je vervolgens draden weeft, waardoor je dus niet alleen de kleuren krijgt maar juist ook de structuur van de originele plaid. Eerst eens proberen? Zie dit gratis patroon.

Wat is jouw favoriete serie of film waarvan je wel iets hebt gemaakt?

call the midwife deken

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Lara
Mijn naam is Lara Minnaard, en samen met mijn Klein Lotharinger Sem woon ik in Wageningen. Door de dag heen geef ik trainingen die te maken hebben met het gesproken woord, maar daarnaast schrijf, haak en knutsel ik alle kanten op. Ik leerde drie jaar geleden haken van mij moeder tijdens een weekendje weg op een woonboot, om weer eens wat anders te doen dan theezakjes vouwen en borduren. Wanneer ik niet op de bank zit te haken of mijn moeder help met een nieuw patroon, reis ik veel en houd ik van koken.Als blogger hoop ik jullie te helpen, informeren en vooral te inspireren.

Comment Section

7 reacties op “Call the midwife en meer


Door Anita op 19 mei 2017

Kan iemand hem voor mij vertalen?Door Sonja op 21 mei 2017

Ik heb iets dergelijks ook een keer gemaakt, maar dan met breiwerk. Het is leuk om te doen en het resultaat is spectaculair.


Door Marijke op 21 mei 2017

Geweldig, kan daar geen cursus ingeven worden, zou ook graag in het Nederland zien.


Door Gerda op 21 mei 2017

Wat even leuke uitdaging maar ik heb ook moeite met de engelse
taal,zou het graag in het Nederland volgen.


Door Gerda op 21 mei 2017

ook ik zou hem graag in het nederlands zien


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.