Een wagenspanner haken – deel 1
Een wagenspanner haken – deel 1

Al een tijdje ben ik bezig met een wagenspanner met bloemen. Een wagenspanner haakte ik eerder al een keer, voor mijn zus. Dat deed ik toen met vogeltjes. Erg schattig vond ik deze.

Nu zat deze wagenspanner met bloemetjes in mijn hoofd, maar het duurde even voor het eruit kwam. Dit komt vooral omdat ik naast haken natuurlijk gewoon ook moeder ben en werk, maar ook stiekem omdat ik zoals altijd met meerdere projectjes bezig ben en er dan weleens iets naar de achtergrond verdwijnt.

Zoveel keuze in wagenspanners

Op het internet vind je verschillende wagenspanners. Om jullie wat inspiratie te geven zet ik er een aantal voor je op een rij.

Allereerst begin je natuurlijk met de basis, wat heb je nodig.

Zelf gebruik ik van die speenclipjes, die je zeg maar vast klemt. Maar ik zag ook eens op Pinterest dat je deze kunststof ‘klemmen’ kunt gebruiken. Deze lijken mij ook wel handig, omdat je deze heel makkelijk vast kunt maken aan je kinderwagen, maar bijvoorbeeld ook aan je box. Zo kan je kindje over lekker spelen. Je ziet de klemmen die ik bedoel hieronder op de afbeelding. En een super leuk patroon trouwens ook, van www.knufl.nl

Ook heb je een draad nodig waar je de figuurtjes en eventueel kralen aan bevestigd natuurlijk.

Zelf gebruik ik hier tegenwoordig waxkoord voor, erg stevig en niet erg duur. Je kunt ook koordelastiek gebruiken, dit is elastisch. Dit kun je bijvoorbeeld op de site van www.creamijn.nl vinden. Een site waar ik vaak rondneus voor alles wat je bij haken kunt gebruiken.

Hier vind je ook houten kralen, welke ook erg leuk zijn om aan de wagenspanner te hangen. Je kunt er voor kiezen om de kralen om te haken, of ze juist zo te laten, of hier een combinatie van te maken. Zelf vind ik het wel leuk om hier een beetje mee te experimenteren. Houten kralen kun je overigens soms ook vinden bij de Action. Deze gebruik ik dan meestal wel om om te haken, omdat ik ze er niet zo mooi uit vind zien.

Hoe je een kraal omhaakt kun je onder andere op deze site vinden hethaakbeest.be

Kijk wel zelf goed hoe groot je kraal is. Heb je een kleinere kraal dan zijn bijvoorbeeld 18 vasten misschien genoeg.

Daarnaast heb je natuurlijk garen, een haaknaald en een stopnaald nodig. Voor dit soort werkjes gebruik ik zelf graag katoen. Op dit moment werk ik graag met Durable Coral, maar je kunt bijvoorbeeld ook Phildar coton 3 of scheepjes catona gebruiken. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden.

Ik maak dit soort werkjes zelf in ieder geval graag met haaknaald 2,5 omdat ik van nature niet zo strak haak. En hierbij is het wel mooi als bijvoorbeeld het vogeltje strak gehaakt is, zodat de vulling er niet uitsteekt.

Wat ook nog leuk is, is om bijvoorbeeld in een van de figuurtjes een rammelkraal of een belletje te stoppen, zodat het ook geluid maakt als de baby er tegen slaat. Je kunt dit ook weglaten, hele kleine baby’tjes kunnen hier nog van schrikken.

Inspiratie

Het patroon voor de vogeltjes vind je hier dolopwol deze kun je natuurlijk op allerlei manieren variëren in kleur.

Deze wagenspanner vind ik er ook super leuk uitzien, met uiltjes:svartahusets.blogspot.nl

Ik heb alleen geen idee welke taal dit is op deze site, maar er worden wel veel foto’s gebruikt, waardoor ik denk dat ik het patroon wel zou kunnen uitwerken als je goed naar de foto’s kijkt.

Op deze Etsy site https://www.etsy.com/nl/listing/492429012/haakpatroon-wagenspanner-met-sterren?ref=unav_listing-other-3 vind je een mooi patroon voor een sterren wagenspanner. Ook erg mooi, zeker als je iemand wilt verrassen met een neutraal cadeautje.

Een wagenspanner met deze olifantjes vind ik ook super leuk. Op de site van www.knufl.nl vind je sowieso heel veel leuke patronen voor knuffeltjes. En er is zelfs een boek uit van deze ontwerpster, haken voor de baby! Maar op haar site kun je ook losse patronen shoppen.

Het patroon van het olifantje vind je hier op deze site irenehaakt.blogspot.nl

Zelf werkte ik het patroon van de bloemetjes wagenspanner ook uit, deze kun je in de volgende blog lezen.

Zo kun je zelf nog even lekker rondneuzen en kijken welke wagenspanner jij leuk vind en heb ik nog even tijd om mijn wagenspanner af te maken.

 

Haak jij vaak iets voor baby’s?

 

Groetjes Nicole

Wietske
Door

Wietske

op 25 Mar 2018

Patroon van de uiltjes is in het Zweeds. Hoe Google dat gaat vertalen weet ik niet. Ik zou er niet teveel op vertrouwen :)

Ria Gommers
Door

Ria Gommers

op 02 May 2020

Hoi, verkoop jij ook patroontjes. ik vind die wagen spanner met uiltjes wel heel leuk. groetjes Ria.

Sylvia
Door

Sylvia

op 22 Aug 2020

Hoi, hek toevallig ook een patroon of link van de hertjes? Die vind ik geweldig. Groetjes Sylvia

Hæklet barnevognskæde med elefanter - ESICraft
Door

Hæklet barnevognskæde med elefanter - ESICraft

op 10 Nov 2020

[…] Inspirationen til den hæklede rangle med træelefanten og trækuglerne fandt jeg også på Pinterest, i samme opslag fra Nicole med bloggen Breiclub. […]

Reactie plaatsen