Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!
Leer de Breiclub ambassadeurs kennen!

Deze week lezen jullie een serie interviews, waarin iedere ambassadeur aan bod komt, en waarin jullie de ambassadeurs een beetje beter zullen leren kennen.

We starten met Alexa – kortgeleden toegevoegd aan het Ambassadeursteam.

Hoi Alexa, wij kennen jou nog maar net als ambassadeur voor de Breiclub. Met dit interview willen we je nog iets beter leren kennen.
Vertel eerst eens iets over jezelf. Wie ben je?

Hi! Ik ben Alexa en ik ben 28 jaar op het moment dat dit gepubliceerd wordt. Ik haak al 23 jaar inmiddels en heb mijn liefde gevonden in het ontwerpen van lieve amigurumi (あみぐるみ)popjes. Daarnaast hou ik enorm veel van tekenen, het lezen van manga (red. Japanse Stripboeken) en ben ik bezig mijzelf de Japanse taal eigen te maken. Ik woon samen met mijn vriend die dankzij DenDennis ook het haakvirus te pakken heeft. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige, maar niet meer werkzaam als zuster. Ik heb in het Daniel den Hoed (Oncologisch Ziekenhuis) gewerkt met heel veel plezier, maar nu toch gekozen om mijn leven een andere richting te geven met Amilishly. Onder de naam Amilishly ontwerp ik amigurumi en blog ik.

Hoe is je brei/ haakwerk gegroeid sinds je begon en hoe denk je dat het zich verder ontwikkelt?

Tja, ik begon met haken toen ik 5 jaar was en met breien toen ik 6 was. Je kunt je vast wel voorstellen dat die groei dus vanzelf ging. Natuurlijk zijn er periodes geweest dat ik er niks mee deed. In die periodes tekende ik weer veel, maar op een gegeven moment kwam ik op een Japanse site een amigurumi beestje tegen, nog voor het hier in Nederland populair werd. Dat wakkerde het haakvuurtje weer aan en zo ben ik begonnen met mijn eigen ontwerpen. Eerst vooral met diertjes en een lekker grote (3.0mm) haaknaald. Op een gegeven moment werd dat voor mij steeds kleiner en wilde ik vooral veel details in mijn werk verwerken. Ik denk dat mijn stijl nog niet uit ontwikkeld is. Ik vind het leuk om steeds een nieuwe uitdaging op te zoeken. Verwacht in de toekomst dus vooral veel kant en structuur en misschien een gebreide pop 😊

Jij doet wel compleet iets anders dan de andere ambassadeurs met je amigurumi. Denk je dat jouw kennis een aanvulling is op het team?

Jaa! Ik vind het vooral fijn dat iedereen iets anders doet. Zo vullen we elkaar alleen maar aan en doen we inspiratie op van elkaars projecten. Heerlijk vind ik dat!

Vertel eens wat meer over waar jouw liefde voor gehaakte poppen vandaan komt.

Anime (red. Japanse tekenfilm). Ik vind het heerlijk om te tekenen en zo mijn eigen karakters te bedenken, met hun eigen wereld en eigen verhalen. Nu ik dat combineer met mijn liefde voor haken heb ik het gevoel dat ik niet alleen mijn eigen karakters tot leven breng, maar dat anderen dat ook kunnen door mijn patronen te haken. Of het Feetjes zijn zoals Phoebe, Prism en Zoë, heksjes zoals Miley of een lekker alledaags meisje zoals Elsa of Fay. Allemaal hebben ze hun charme en allemaal spreken ze net een andere doelgroep aan. Het maakt me enorm blij om te zien hoeveel lol ze iemand brengen.

Welke dingen uit het dagelijks leven beïnvloeden jouw creaties?

Eigenlijk kan alles het wel beïnvloeden. Of het nou een bloem is in de tuin of de regenboog in de lucht, iets kleins wat me opvalt in een koffiezaakje of gewoon thuis. Het kan van alles zijn. Daarnaast heb ik een liefde voor kleur en kan het ook wel zijn dat ik een paar bolletjes bij elkaar leg en een popje daaruit geboren wordt.

Teken je je ontwerpen eerst of komt alles recht uit het hoofd?

Beide. Meestal vorm ik wel een plaatje in mijn hoofd en soms teken ik dat uit. Vooral als ik het echt een heel leuk idee vind, maar weet dat ik er de eerst komende tijd nog niet mee bezig kan omdat ik nog met andere projecten bezig ben. Als ik het dan uitteken, lijkt het resultaat ook echt op de tekening. Dat vind ik dan wel belangrijk. Soms is het ook heerlijk iets juist niet uit te tekenen. Millie – mijn laatste popje – is daar een goed voorbeeld van. Zij vormde zichzelf 😉

Knitting and crochet are the new YOGA, eens of oneens? En waarom?

Hahaha, eens! Voor iemand die zelf aan Yoga doet is de vergelijking wel grappig. Ik ben het eens omdat Yoga en haken/breien met elkaar gemeen hebben dat ze voor ontspanning en verrijking zorgen.

Hoe kom je aan nieuwe ideeën voor je haak- of breiwerk?

Inspiratie komt vaak vanzelf. Ik probeer het niet te forceren. Vaak als ik al ergens mee bezig ben zie ik weer andere mogelijkheden. Ik probeer daarbij weg te blijven van Pinterest, omdat ik daardoor juist te veel ideeën krijg. Het moet wel bij mij passen.

Bijzondere plek waar je ooit gebreid of gehaakt hebt?

In Griekenland aan het zwembad 😊 heerlijk zen!

De breiclubambassadeurs bestaan uit een jong team, ervaar je nog weerstand als je in je omgeving vertelt dat je breit/haakt?

Wisselend. Mijn omgeving is heel opbouwend, dus het feit dat ik haak is niet nieuw of raar meer. Dat ik mijn werk ervan gemaakt heb was wel even raar, maar wordt nu ook meer geaccepteerd. Wanneer ik nog wel gekke of lacherige blikken krijg is als ik in de trein, tram of bus zit te haken of breien. Tot ze zien wat ik maak, dan is het ineens toch cool.

De laatste vraag: Welke toekomst plannen heb je op het gebied van breien, haken en bloggen?

Ik wil graag groeien met Amilishly. Ik wil meer leuke popjes bedenken, ben nu bezig met een kledinglijn voor mijn amigurumi Elsa en blog daarbij. En dan is mijn droom natuurlijk een boek uit te brengen! Dat zou de kers op de taart zijn.

Dankjewel voor dit interview Alexa!

Carine Braems
Door

Carine Braems

op 21 May 2018

Mooi verhaal! Geniet zeker van wat je graag doet. Ik wens je nog veel inspiratie toe!

Corrie Boonstra
Door

Corrie Boonstra

op 21 May 2018

Wat een gezellig intervieuw zeg, ik heb en een thee bijgenomen en wat lekker tijdens het lezen. Alexa heel veel succes met Amillishli, ik blijf je "achtevolgen" in goede zin van het woord. En hoop nog veel moois van je te zien

Jennifer
Door

Jennifer

op 24 May 2018

Leuk om te lezen Alexa! Ga vooral zo door dan kunnen we nog meer van je popjes genieten!

Reactie plaatsen