Page content

Restjes

article content

Restjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik haat restjes. Het is nooit wat je wilt hebben: verschillende kleuren, andere garen en een allegaartje aan diktes. Die restjes weg doen is zonde. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar tips en inspiratie – en die natuurlijk met jullie te delen – voor die dozen met garen die ergens onder een logeerbed staan. In ieder geval bij mij.

Want helaas heb je weinig keus, want zoveel projecten zijn er niet die precies uitkomen met garen. Mocht dat wel zo zijn, dan is dat ook weer niet fijn, want de laatste drie toeren zit je dan weer te stressen of je wel genoeg garen hebt. Al moet ik zeggen dat ik in Ethiopië deze supertoffe tas hebt gehaakt met Phildar.

restjes

Bij gebrek aan internet en andere garen moest ik creatief omgaan met de restjes. En dan kom ik meteen op een van mijn favoriete manieren om restjes op te maken. Ik ben verliefd op de patronen van Heidi Bears (inmiddels ook in de breiversie beschikbaar!).

En die zijn ook superfijn om restjes op te maken. Het werkt namelijk perfect als je een heleboel verschillende kleuren hebt en niet van elk evenveel. De hoofdkleur voor de laatste toer koop ik er dan los bij. Zo zijn er al twee trotse nijlpaarden ontstaan er is er een kikker in de maak.

restjes

Wil je eens een keer wat anders? Zoek dan naar andere patronen van zeshoeken die je kunt gebruiken om je beestje een andere vorm te geven.

Ben je niet zo van de knuffels? Dan kun je natuurlijk ook altijd granny squares maken voor een leuk kussen. Zoals dit hele leuke kussen van MichelleLoach.

restjes

Ik vind het voordeel dat je alvast een patroon (of meerdere als je net als ik niet kunt kiezen) kunt kiezen en later kunt beslissen wat je met de vierkantjes gaat doen. Want met mijn nieuwe kussen in de maak, heb ik mijn garen Phildar precies opgemaakt. En ook nog eens mezelf een weekje bezig gehouden.

Maar wat nu met al die verschillende garens? Als je net als ik een controlfreak bent die van structuur en gelijkheid houdt, dan moet je toch iets verzinnen voor dat halve bolletje voor naald 3 en die bol voor naald 6.

Daarmee hielp laatst iemand op facebook me heel slim, door voor te stellen om garen te combineren om zo verschillende diktes min of meer gelijk te krijgen. En soms komt uit chaos schoonheid voort.

Mocht je daar nog over twijfelen? Bekijk dan dit filmpje maar eens…

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Lara
Mijn naam is Lara Minnaard, en samen met mijn Klein Lotharinger Sem woon ik in Wageningen. Door de dag heen geef ik trainingen die te maken hebben met het gesproken woord, maar daarnaast schrijf, haak en knutsel ik alle kanten op. Ik leerde drie jaar geleden haken van mij moeder tijdens een weekendje weg op een woonboot, om weer eens wat anders te doen dan theezakjes vouwen en borduren. Wanneer ik niet op de bank zit te haken of mijn moeder help met een nieuw patroon, reis ik veel en houd ik van koken.Als blogger hoop ik jullie te helpen, informeren en vooral te inspireren.

Comment Section

3 reacties op “Restjes


Door Joke Albert. op 7 mei 2017

Punneken leuk om je restjes op te maken. Onderzetters voor pannen. Of als beschermers tussen je koekenpannen in de kast. Kinderen vinden dat leuk..geduld en goed voor de motoriek. Waar kan ik een foto toevoegen?


Door Myriam Post op 7 mei 2017

Wat een geweldig filmpje!!!!!!!


Door Marjo Bijker op 9 mei 2017

Een heel mooi filmpje, vertraagd lijkt het of je kunt beinvloeden, jammer dat het in het echt zo snel gaat.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.