Restjes, soms komt uit chaos schoonheid voort - Breiclub.nl
Restjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik haat restjes. Het is nooit wat je wilt hebben: verschillende kleuren, andere garen en een allegaartje aan diktes. Die restjes weg doen is zonde. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar tips en inspiratie – en die natuurlijk met jullie te delen – voor die dozen met garen die ergens onder een logeerbed staan. In ieder geval bij mij.

Want helaas heb je weinig keus, want zoveel projecten zijn er niet die precies uitkomen met garen. Mocht dat wel zo zijn, dan is dat ook weer niet fijn, want de laatste drie toeren zit je dan weer te stressen of je wel genoeg garen hebt. Al moet ik zeggen dat ik in Ethiopië deze supertoffe tas hebt gehaakt met Phildar.

restjes

Bij gebrek aan internet en andere garen moest ik creatief omgaan met de restjes. En dan kom ik meteen op een van mijn favoriete manieren om restjes op te maken. Ik ben verliefd op de patronen van Heidi Bears (inmiddels ook in de breiversie beschikbaar!).

En die zijn ook superfijn om restjes op te maken. Het werkt namelijk perfect als je een heleboel verschillende kleuren hebt en niet van elk evenveel. De hoofdkleur voor de laatste toer koop ik er dan los bij. Zo zijn er al twee trotse nijlpaarden ontstaan er is er een kikker in de maak.

restjes

Wil je eens een keer wat anders? Zoek dan naar andere patronen van zeshoeken die je kunt gebruiken om je beestje een andere vorm te geven.

Ben je niet zo van de knuffels? Dan kun je natuurlijk ook altijd granny squares maken voor een leuk kussen. Zoals dit hele leuke kussen van MichelleLoach.

restjes

Ik vind het voordeel dat je alvast een patroon (of meerdere als je net als ik niet kunt kiezen) kunt kiezen en later kunt beslissen wat je met de vierkantjes gaat doen. Want met mijn nieuwe kussen in de maak, heb ik mijn garen Phildar precies opgemaakt. En ook nog eens mezelf een weekje bezig gehouden.

Maar wat nu met al die verschillende garens? Als je net als ik een controlfreak bent die van structuur en gelijkheid houdt, dan moet je toch iets verzinnen voor dat halve bolletje voor naald 3 en die bol voor naald 6.

Daarmee hielp laatst iemand op facebook me heel slim, door voor te stellen om garen te combineren om zo verschillende diktes min of meer gelijk te krijgen. En soms komt uit chaos schoonheid voort.

Mocht je daar nog over twijfelen? Bekijk dan dit filmpje maar eens…

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Joke Albert.
Door

Joke Albert.

op 07 May 2017

Punneken leuk om je restjes op te maken. Onderzetters voor pannen. Of als beschermers tussen je koekenpannen in de kast. Kinderen vinden dat leuk..geduld en goed voor de motoriek. Waar kan ik een foto toevoegen?

Myriam Post
Door

Myriam Post

op 07 May 2017

Wat een geweldig filmpje!!!!!!!

Marjo Bijker
Door

Marjo Bijker

op 09 May 2017

Een heel mooi filmpje, vertraagd lijkt het of je kunt beinvloeden, jammer dat het in het echt zo snel gaat.

Reactie plaatsen