Nieuwe modekleuren en -garens komende winter - Breiclub.nl
De modekleuren en -garens komende winter

Ook komende winter komen er weer nieuwe garens en nieuwe modekleuren in beeld. Ook al is het nu nog volop zomer en schijnt het zonnetje, het begint bij mij toch wel weer te kriebelen als ik deze nieuwe garens zie.

Ik wil die graag met jullie delen, zodat je kunt zien wat het nieuwe seizoen ons gaat brengen. 

Kleureninstituut Pantone voorspelt ieder seizoen de trends in kleur en verschillende modesites en –blogs haken hierop in.

Nieuwe modekleuren

We zullen dit najaar veel blauwtinten in de winkels zien hangen.

Daarnaast gaan we als basis een neutrale kleur grijs en een aantal aardetinten zien in combinatie met een paar felle kleuren zoals fel rood, mosterdgeel en pittig paars. Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar de kleuren en mooie garens in die kleuren.

Blauwtinten

Er zijn twee blauwtinten die de boventoon voeren. Riverside is een koele stabiele kleur, die een chique uitstraling heeft.

Airy Blue is een lichte kleur blauw die past bij een donzig of poederachtig garen, zoals het nieuwe garen Mohairlana van Lana Grossa.

Dit is een superlicht pluizig garen met lange haartjes voor een zacht uitziend effect. Bestanddelen in Mohairlana zijn mohair en merinowol.

nieuwe modekleuren

Sharkskin – grijs

In de plaats van zwart komt dit najaar grijs veel meer terug in het modebeeld. Ik vind grijs zo’n mooie kleur die je heel goed met andere kleuren kunt combineren.

nieuwe modekleuren

Een nieuw garen van Bergere de Franche die in deze kleur te krijgen is, is Filomeche. Dit is een mooi lontdraad van wol gemengd met synthetische vezels en daarmee gemakkelijk in het onderhoud.

nieuwe modekleuren

Roodtinten

Ook zachte kleuren rood zul je deze winter gaan zien. Aurora Red is een mooie contrastkleur zonder te overheersen. Het is een warme kleur, die plezierig is om naar te kijken.

Dan is er Dusty Cedar dat rode aardse tonen heeft. Een variant op het roze dat we de laatste jaren zoveel zagen. Dusty Cedar heeft iets warms en uitnodigends.

Een garen die hier heel mooi bij past is Fileco van Bergere de France. Dit rond en ietwat glimmend garen wordt gemaakt van gerecyclede materialen in de eigen spinnerij van Bergere de France.

nieuwe modekleuren

Groen

Ook groen is de komende winter een kleur die we terug gaan zien. Deze kleur groen heeft als naam Lush Meadow.

nieuwe modekleuren

Als voorbeeld kom ik deze mooie kleur van Rowan Fine Silk tegen.

nieuwe modekleuren

Ik ben helemaal enthousiast van deze mooie diepe kleur groen. Fine Silk is een luxe uitziend en fijn garen om mooi shawls mee te haken of te breien. Het garen bestaat uit 40% zijde, 30% wol en 30% viscose en heeft hierdoor de subtiele glans van zijde. Fine Silk is te krijgen in zeven kleuren die grotendeels overeenkomen met de modekleuren die ik beschrijf in deze blog.

nieuwe modekleuren

Spicy Mustard – geel

Geel is een kleur die al langer in opkomst is. Komende winter is het een wat meer mosterdgele kleur die je zult gaan zien.

nieuwe modekleuren

Een voorbeeld van deze kleur heb ik gevonden in het eerder genoemde garen Fileco van Bergere de France.

nieuwe modekleuren

Aardetinten

In een kleurenpallet zit altijd wel een neutrale kleur die goed gecombineerd kan worden met andere kleuren. Dit is het geval met de kleur grijs, maar ook met wat meer aardetinten, zoals Warm Taupe en Potter’s Clay. Dit zijn echt mooi herfstkleuren.

Een nieuw garen in de concept-lijn van Katia is Aire. Dit garen heeft een mengeling van Baby Alpaca en Kid Mohair. Goed om als basisgaren voor je breiwerken te gebruiken. Een vest gebreid met Aire is zacht en licht en toch comfortabel warm.

nieuwe modekleuren

Bodacious

De laatste kleur heeft als naam Bodacious, in het Nederlands vertaalt ‘Stoutmoedig’, gekregen. Dit is een mooie contrastkleur die gecombineerd kan worden met  basiskleuren zoals grijs en zwart.

nieuwe modekleuren

Een nieuw garen van Phildar is Phil Aventure dat door de mix van 90% acryl en 10% alpaca superzacht aanvoelt en door de structuur gemakkelijk is om mee te werken. Dit garen is te krijgen in verschillende bovengenoemde mode kleuren.

nieuwe modekleuren

Hebben jullie net als ik weer zin om aan de slag te gaan met deze mooie kleuren en garens?

Reactie plaatsen