Mand haken, creatief met touw:  - Breiclub.nl
Creatief met touw: mand haken

Creatief met touw: mand haken! Het leuke van trends is dat je zelf kunt kiezen welk materiaal en welke kleur jou aanspreekt. Een trend die al een jaartje of wat niet meer weg te denken is, is het hergebruik van meubels.

Oude, soms, beschadigde, kasten, tafels en stoelen opknappen zodat ze weer prachtig uitkomen in jouw interieur.

Wat past nu beter in een interieur dan opbergmanden gemaakt van natuurlijke materialen.

Tijdloze kleuren zijn, betonlook, hout, en wit, prachtig te combineren met bijvoorbeeld groentinten voor een natuurlijke en robuuste uitstraling. De manden kun je natuurlijk zo kopen in praktisch elke interieurwinkel maar het is veel leuker om ze zelf te maken. Een resultaat neer zetten waar je trots op mag zijn en bovendien werkt haken ook nog eens ontspannend. Een beter motief kun je niet vinden.

Wat is nu natuurlijker dan touw? Deze haal je dus gewoon bij de doe-het-zelf of bij de goedkope winkelketens. De stevige manden van dit natuurlijke materiaal staan ontzettend leuk in ieder interieur. Of je de mand nu gebruikt voor je houtvoorraad bij de open haard, als opbergmand voor je collectie wol of als bergruimte voor het speelgoed van de kinderen. Er zijn talloze mogelijkheden en ideeën.

Patroon mand haken

Op zoek naar een mooi patroon heb ik het volgende voor jullie gevonden. Een haakpatroon van een prachtige mand, gevonden hier, om alvast mee aan de slag te gaan.

Creatief met touw: mand haken

Verder ben ik voor jullie op zoek gegaan naar een duidelijk voorbeeld hoe je nu precies een mand moet haken. Ook voor mijzelf natuurlijk! Het voorbeeld heb ik gevonden op

YouTube:

Ik ga er zeker mee aan de slag en binnenkort kunnen jullie het resultaat zien op mijn facebookpagina

Iemand nog meer ideeën voor het haken van een mand? Laat het ons weten.

Heel veel brei- en haakplezier.

Carin

PS: Wil je juist meer kleur dan kun je het beste even kijken op http://www.beslist.nl/products/kantoorartikelen/kantoorartikelen_559163/r/breien/

Gerda van Wegen
Door

Gerda van Wegen

op 05 Mar 2017

Ik wil graag een tas haken van het touw waar je de mand uit het filmpje mee hebt gehaakt. Kun je aangeven waar ik het gekleurde touw kan kopen?

Berna
Door

Berna

op 30 Apr 2020

De link naar het patroon van de rechthoekige mand bestaat niet meer. Kan ik het patroon nog ergens anders vinden of kun je het mailen?

henriette
Door

henriette

op 28 Nov 2020

hoi ik wilde ook graag met de mand aan de slag maar kan hem niet vinden, is er nog een andere mogelijkheid om aan het patroon tekomen?

Reactie plaatsen