Gehaakte trouwjurk, combineer je hobby met de liefde voor je man - Breiclub.nl
Gebreid of gehaakt naar het altaar

Wie wil het niet, de liefde van je leven combineren met de liefde voor je man door te trouwen in een gebreide of gehaakte trouwjurk. Het sluit aan bij de vintage en klassieke stijl die trouwjurken op dit moment vaak hebben. Een gebreide jurk heeft namelijk dezelfde uitstraling als een prachtige kanten jurk. 

Trouwjurken kosten al snel 2.500€, gebreide trouwjurken kosten een fractie hiervan. Een trouwjurk breien kost alleen veel en veel meer tijd. Maar brei- en haakliefhebbers halen hier alleen maar plezier uit en het eind project zal alle irritatie van een steek laten vallen of het terug breien doen vergeten.

Gehaakte trouwjurk

Alkikatt haakte haar trouwjurk in de bus op weg naar werk. De jurk bestaat grotendeels uit het ananas patroon.

Het duurde 5 maanden, 14€ aan garen en 30€ aan voering en het resultaat is beeldig. De jurk is ook wasmachine bestendig en Alkikatt gaat het vaker dragen met een andere kleur voering.

gehaakte trouwjurk

Gebreide trouwjurk

Lydia maakte een jurk voor onder de 200€, gebruikte 300 gram garen en 100.000 steken. Lydia wist altijd al dat breien een rol zou spelen in haar bruiloft. Het is namelijk al jaren een passie.

Voor  haar trouwjurk gebruikte ze Merino wol zodat de jurk delicaat en licht is, wat perfect aansluit bij het zomerse weer tijdens de bruiloft. Naast een gebreide trouwjurk was de zaal versierd met gebreide en gehaakte versieringen en kregen de gasten een gehaakt cadeautje mee naar huis.

Op deze manier was het totale kostenplaatje van de bruiloft aanzienlijk lager dan een gemiddelde bruiloft. Tegen mensen die erover nadenken om een eigen trouwjurk te maken zegt Lydia: Just do it!

gehaakte trouwjurk

Geen ervaring met zelf ontwerpen maken of wil je een goede basis die naar eigen smaak aangepast kan worden, kijk dan vooral op Ravelry. Er zijn meerdere patronen voor beeldige jurken die aan al je eisen voldoen. Van een blote rug tot een hoge nek.

Al getrouwd? Denk eens na over een gelofte vernieuwing. Een goede reden om een trouwjurk te maken.

Hoe ziet jouw droom jurk eruit?

DINI KALSE
Door

DINI KALSE

op 07 Sep 2016

DINI KALSE VIND DE TROUW JURKEN HEEL MOOIE KUN JE MIJN EEN PATROON STUREN KAN DINI HET OOK PROBEREN GROETJES VAN DINI KALSE

Lieve
Door

Lieve

op 10 Aug 2019

De jurk in ananasmotief is heel mooi. Heb je daar een patroonsbeschrijving van voor maat 52/54?

Reactie plaatsen