Zin in het voorjaar!
Zin in het voorjaar!

Zin in de lente! Ik zag van de week de eerste sneeuwklokjes. Ze piepten mooi boven de modder/grond uit. Zo lief! Rond onze dochter haar verjaardag, dit is eind januari, laten de sneeuwklokjes zich meestal weer zien. Hele kleine sprietjes boven de koude grond.

Vorig jaar was dit niet het geval.. de bloemetjes bloeiden toen echt een paar weken later. En ja.. ik miste ze. Het is namelijk zo: Ik pluk elk jaar sneeuwklokjes voor onze dochter en zet ze op haar verjaardag, bij haar cadeaus. Dit is een gebruik of een traditie geworden! Het was een gemis toen ze niet bij het ontbijt naast haar bord stonden ☹

Gelukkig van de week kan ik de bloemetjes weer plukken! Fijn 😉. Het staat zo lief die mooie bloemetjes met hun klokjes.. het begin van de lente. Zo zag ik ook blauwe druifjes in bloei staan. Fijn die voorjaarsbloeiers.

Tijd voor lente – haaksels!

Ik haakte dit sneeuwklokje.

https://nl.pinterest.com/source/haak-in.blogspot.nl/

Het is een gratis patroontje. Je kunt er nog meer mooie patroontjes vinden.

http://haakbaak.nl/pdf/1389_sneeuwklokjes.pdf

Dit patroon ga ik zeker maken. Ze zijn zo levensecht, waar ik van hou. Hoe echter hoe beter. In het geval ik volgend jaar geen sneeuwklokjes voor de verjaardag vind kan ik deze gebruiken.

Hier nog een mooi patroontje. Op Facebook kun je lid worden van : Yvonne’s gratis haakpatroontjes. Ze heeft zulke leuke patronen. Het is echt de moeite waard! Je kunt er ook een patroontje van een krokus vinden.

De patroontjes lijken erg op elkaar. Het is maar net welke je het meest aanspreekt. 😉

https://www.bloglovin.com/blogs/ellebel-4278175/vrolijk-tulpenveld-4249573676

Hier word je echt vrolijk van. Van de week kocht ik mijn eerste bos tulpen.

Dit patroontje haakte ik om een vaas heen. Ik had nog een bolletje Phildar nr 3 gemêleerd katoen garen. Wat perfect bij dit haakwerkje past. De ontwerpster gebruikte dit ook. Zie het resultaat!

Het weer veranderd en het wordt lichter. We gaan richting de lente. Met deze “haaksels” breng je het voorjaar naar binnen!

Wat ga jij haken?

 

Groet,

Ingrid

http://hobbydingen.com/

Reactie plaatsen