Page content

article content

Summer 2018: Zomerse temperaturen … hittegolf

Haak je nog wel…of echt iets minder?! Poeh wat is het warm hè. Het moet wel wennen, deze hoge temperaturen. Maar we kunnen er niets aan doen. Hoog uit, als het kan.. rustig blijven en een fijn plekje in de schaduw zoeken. Met of zonder haaknaald/handwerkje.

Eerst had ik niet zoveel zin in haken, maar dit duurt meestal niet zo lang 😉. Ik heb altijd wel iets liggen. Ze zeggen wel eens: een echte haakster heeft verschillende – en meerdere haaksels /projecten liggen. En ja.. daar hoor ik ook bij! Van dekens. shawls tot amigurumi.

Wat ik zo leuk aan amigurumi vind is dat je verschillende onderdeeltjes kunt haken en je snel resultaat ziet. Het zijn kleine projecten. Potjes omhaken hoort hier ook bij. Potjes mooi versierd om weg te geven of fijn zelf te houden. Ik heb door de jaren heen al vele gemaakt en cadeau gegeven.

Zo kwam ik mijn omhaakte potje van vorig jaar tegen. Ik schreef een blog over Bizzybee Klaske van der Bij. https://breiclub.nl/over-haken/gehaakte-potjes/

Een vriendin en ik gingen naar de High tea bij “Frutsels en meer”. Klaske van der Bij ontwierp speciaal voor deze High tea een potje “Miss Pineapple” genaamd. Het is een echt zomers geheel, met vrolijke fruitige kleurtjes.

En wat was ‘ie leuk om te haken. Door de frisse kleurtjes een lust om te maken en om naar te kijken. Met inhoud natuurlijk!

Nu was het tijd voor “Miss Summer”. Een nieuw ontwerp van “Bizzy Bee”. Het ontwerp stond in “Aan de haak” van vorig jaar. Klaske schreef een haakboekje: “Bizzy Bee potjes haken”. Er staan 21 haakpatronen in voor het omhaken van potjes. Van bruiloft tot het slagen van/ diploma behalen en meer. Mooie gelukspotjes gevuld met snoep. Een leuke weggever of gewoon zelf houden. Ook leuk en lekker.

Zo maakte ik Miss Summer. Ik gebruikte mooie lichte zoete kleurtjes. Ik haakte de flamingo, maar heb de vogel achterwege gelaten. Ik vond de bloemetjes haarband genoeg en Miss Summer met haar weelderige haardos compleet. Zie hier. Lief hè!

Heb jij wel eens potjes versierd?

Zonnige zomer gewenst!

Groet,

Ingrid

Https://Hobbydingen

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Ingrid
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)

Comment Section

0 reacties op “Summer 2018: Zomerse temperaturen … hittegolf

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.