Lentebloemen haken: narcissen en sneeuwklokjes - Breiclub.nl
Kom maar op met de LENTE!

Lentebloemen haken. Wat fijn hè … de dagen worden langer. En ’s avonds is het al langer licht…heerlijk. De temperatuur kruipt iets omhoog. Nu nog wat minder regen. Ook wel weer fijn om dan binnen te zitten en fijn te haken/breien. Maar…

Ik heb zin in de lente… jullie ook? Vast wel.

Wat ik zo leuk vind is dat er heel veel patroontjes voorbij komen met het thema lente of met Pasen. Daar “spring” je toch op in!

Je vindt ook veel mooie garens in allerlei zoete voorjaarkleurtjes en allerlei verschillende soorten katoen/wol. Helemaal blij mee.

Keuze genoeg zowel garen als patronen.

Ik heb al veel patroontjes opgeslagen. Ik wil zoveel maken 😉 . Ik ben soms meer bezig met het uitzoeken dan dat ik aan de slag ga. Onze dochter zegt dan: “Niet kijken… maar pak die haaknaald en ga aan de slag… computer dicht!”

Zo is het!!

Ik vertelde in mijn vorige blog over mijn eerste “ haaksels ”. Voor de lente had ik jaren geleden mooie dingetjes gemaakt. Hier een foto van een sneeuwklokje.

lentebloemen haken

Ik heb even op Pinterest gekeken waar ik het patroon van had en dit gevonden: Sneeuwklokjes . De patroontjes zijn erg leuk. En dan doel ik op dat het net echte /levensechte sneeuwklokjes zijn.

Kijk maar even. Ze zijn niet moeilijk te maken en het resultaat mag er zijn. Voor de stevigheid kan er bloembindersdraad in gedaan worden.

Ook maakte ik een narcis.

Deze vond ik  op http://lheurebleue.blogspot.nl

Het was of is een Engels patroon wat vertaald is in het Nederlands. Heel duidelijk en goed beschreven. En leuk om te maken.

Ik had een paar jaar terug een lente hoekje gemaakt met allerlei gehaakte- en echte voorjaarsbloeiers. De kinderen en ik vonden het leuk om zulke thema hoekjes te maken.

De natuur binnen brengen en er van genieten. Ik vind het belangrijk de kinderen op te laten groeien met de natuur. Weten wat voor bloemen er zijn en de kinderen vertellen over de jaargetijden.

Binnenkort laat ik enkele paas “haaksels” zien. Kun je mooi aan de slag voor Pasen. Mooie  paashangers voor in de paastak.

Hebben jullie ook zin in het voorjaar?

gerda
Door

gerda

op 25 Mar 2017

Prachtig gehaakt !

Hillie
Door

Hillie

op 11 Apr 2017

Ik vind dat narcisje er ontzettend leuk eruitzien!

Gerda
Door

Gerda

op 21 Apr 2019

Superleuk, heb er corsage van gemaakt. Bedankt!

E. J.M. van Oijen - de Bruin.
Door

E. J.M. van Oijen - de Bruin.

op 21 Apr 2019

Super leuk , die narsis die u gehaakt heb

Reactie plaatsen