Wat kun je maken met Wolcafé-garen? - Breiclub.nl
Wat kun je maken met Wolcafé-garen?

Wat kun je maken met Wolcafé-garen? Velen van jullie kennen het Limited by Wolcafé garen: het garen waarvan één bol wel een looplengte heeft van 900 meter, en een heel langzaam kleurverloop heeft. Dit zorgt voor een prachtig effect als het eenmaal gehaakt of gebreid is! Vandaag laat ik jullie een paar ideetjes zien voor dit garen om jullie te inspireren.

Eerst zal ik wat meer vertellen over het garen. De kleuren van Limited by worden steeds in gelimiteerde oplagen gemaakt, er zullen dus steeds andere kleuren verkrijgbaar zijn. Op het moment zijn de bollen garen te krijgen in katoen, een katoen/wol mix en zelfs in cashmier. Het prijskaartje per bol is niet mild, wel 27,50 euro, maar met één bol maak je al snel een gigantische sjaal!

Het garen is gesponnen in een ‘cake’, wat betekent dat je zowel de buiten-draad als de binnen-draad kan gebruiken. Zo kun je kiezen met welke kleur je het liefst wilt beginnen. Het garen splijt heel snel en is daarmee alleen geschikt voor gevorderde haaksters en breisters. Met breien is het overigens wel iets makkelijker.

Omslagdoeken

Wat kun je haken met wolcafe garen foto 2
Van de Limited by-garens worden meestal omslagdoeken gehaakt. Ik heb zelf nog nooit een gebreide variant gezien, jullie wel? Hét patroon bij uitstek is dat van de South Bay Shawlette. Dit patroon wordt ook bij het garen geleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. De originele versie van het patroon is hier te vinden, en de Nederlandse vertaling hier.

Wat kun je haken met wolcafe garen foto 3

Ook een populair patroon is het Duitse Sint Jacobsschelp patroon. In het patroon zijn de schelpjes goed zichtbaar, en de open gaten in de uiteindelijke shawl geven ook een leuk effect! Hierboven zie je enkele voorbeelden. Vind het Nederlandse patroon en haakschema hier.

Wat kun je haken met wolcafe garen foto 4

Nog een leuk idee is het Fruity Shawl patroon van Annelies Baes. Dit patroon is op de foto gehaakt met Unikat, een ander verloopgaren. Het geeft je een goed idee hoe het er met het Wolcafé garen zal uitzien! Het patroon is te koop in haar webshop.

Wat kun je haken met wolcafe garen foto 5

Een omslagdoek waar ikzelf heel erg geïnspireerd door was, is de ‘Wedding Shawl’ van Wink, die ze haakte met haar eigen patroon, Dancing Hearts Wrap. Zij gebruikt het garen op een andere manier, door er namelijk motiefjes van te haken en die vervolgens aan elkaar te maken.

Wat kun je haken met wolcafe garen foto 6

Zelf ben ik nu ook bezig met een sjaal, waarbij ik allemaal losse vierkantjes maak en aan elkaar haak. Per vierkantje gebruik ik én de buiten-draad én de binnendraad. Zo wordt het ombré effect van het garen een beetje teniet gedaan, maar het zorgt tegelijkertijd wel voor een ander leuk effect!

Hebben jullie wel eens met Limited by-garen gewerkt? Wat hebben jullie toen gemaakt? Voel je vrij om hieronder een link te delen naar je foto’s!

Annette van Essen
Door

Annette van Essen

op 15 Jan 2015

Tja..... dit is echt geweldig mooi garen.... Na het lezen van dit artikel kun je dus eigenlijk niets anders doen dan snel je geld tellen en naar de webwinkel gaan om zo'n prachtige rol van dit garen te bestellen. Want wellicht kun je deze ook gebruiken om de omslagdoek van de crochet-along van de breiclub mee te haken......!! Dit was een heel inspirerend artikel!! Dankjewel....;-)

Carmen
Door

Carmen

op 16 Jan 2015

Leuk om te horen! Als je trouwens in de buurt van Schoonhoven woont loont het zich ook om een kijkje te nemen naar de bollen wol in het echt ;) Zo kon ik beter beslissen dan via de website!

'm(i)e'
Door

'm(i)e'

op 15 Jan 2015

Ik heb net mijn eerste 3 bollen unikat aangeschaft en ben nog aan het kiezen wat het gaat worden . Ik kijk er in ieder geval naar uit om er mee te werken !

Carmen
Door

Carmen

op 16 Jan 2015

Wat heerlijk! En drie bollen nog wel.. Veel plezier met uitkiezen ;)

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 17 Jan 2015

Ik ben ook overstag. Ik heb gisteren een bol met kleurverloop blauw, grijs en créme besteld en ik hoop de bestelling vandaag binnen te krijgen. Ben zo benieuwd.

Adri
Door

Adri

op 24 Feb 2015

Hallo is dit garen verkrijgbaar,wolcafe schoonhoven ik woon hier dichtbij, H gr Adri Bijl,

Corrie
Door

Corrie

op 18 May 2015

Ik ben nig aan het twijfelen, heb nog vele WIP's liggen, maar het idee van Annette, om de crochet along van Bianca met een van de vele mooie kleuren te gaan maken jriebelt wel hoor

Corrie
Door

Corrie

op 18 May 2015

Kriebelt bedoel ik natuurlijk

jolanda jansen
Door

jolanda jansen

op 04 Sep 2020

hoe moet ik het maken en ik weet het niet meer en wil jij deze uitleg voor mij aub dank je wel mijn naam is Jolanda en slechthorende (eigenlijk doof) en werk nog

Reactie plaatsen