Ripple deken haken - Breiclub.nl
Ripple deken haken

Een leuk, en redelijk simpel patroon
Je hebt van die patronen waar je in het begin heel even over na moet denken maar als je eenmaal weet hoe ze in elkaar zitten haak je zonder na te denken weg. Van die heerlijke patronen die je terwijl je lekker naar de televisie zit te kijken relatief gedachteloos weg kunt haken.

Een van die patronen is de ripple blanket, te vinden op de blog van Lucy van Attic 24. ( http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html ). Het patroon leent zich ook heerlijk om met kleurtjes te gaan lopen stoeien. Want je kunt zoveel kleuren erin verwerken als je wilt.

Een heleboel verschillende kleuren, of een paar kleuren. Lekker bont, of juist een beetje in dezelfde kleursoort. Zo kun je de deken helemaal aanpassen naar je eigen kleurwensen. En wat is er nu leuker om lekker te stoeien met kleurtjes.

Het garen

Eigenlijk maakt het ook niet uit met welk garen je de deken haakt. Zelf heb ik hem gemaakt met Stylecraft special DK. Het is een mooi zacht garen wat ondanks zijn mooie kwaliteit toch niet al te duur is.

Maar een ander soort garen zal ook prima kunnen. De keuze van het garen zal naast de kleuren die je kiest ook bepalend zijn voor de uitstraling van je deken. Wel is het belangrijk dat je een beetje soepel aanvoelend garen neemt en om het niet al te strak te haken. Als je van jezelf een strakke haakster bent is het handig om een naald groter te nemen dan is voorgeschreven voor het garen.

Mijn deken

Mijn keuze is gevallen op roze en blauwtinten voor de deken. Lekkere zoete kleurtjes, speciaal voor degene waarvoor de deken bedoeld was. In de winkel heb ik een hele tijd lopen stoeien met kleurtjes erbij en toch weer eraf tot ik uiteindelijk tot een kleurencombinatie kwam die ik wilde hebben. En dan thuis lekker opnieuw stoeien om de volgorde van de kleurtjes te bepalen.
Ik heb de deken tijdens de wintermaanden gehaakt, zeker toen de deken wat groter begon te worden nestelde ik me heerlijk onder het al gehaakte gedeelte waardoor ik gelijk ook lekker warmte van de deken had tijdens het haken.
En dit was het resultaat van mijn kleurenkeuze:

Ripple deken haken
Ripple deken haken

Mijn deken is alweer een tijdje af, maar ik zou het helemaal niet erg vinden om er nog weer een keer een te haken, alleen de pret van het uitzoeken van de kleurtjes is het eigenlijk al waard.

In welke kleuren zou jij de deken willen haken?

Marloes
Door

Marloes

op 16 Aug 2015

Hallo Ingrid, Wat een prachtige deken! En ook schitterende kleuren! Kan je aangeven hoe groot de deken is en hoeveel bollen je hiervoor hebt gebruikt? Alvast bedankt! Groetjes, Marloes

Reactie plaatsen