Mijn eerste gehaakte omslagdoek - Breiclub.nl
Mijn eerste gehaakte omslagdoek

Een tijd terug werd ik via een blog van Carmen enthousiast over het mooie kleurverloop van het garen Limited by Wolcafé. Ook de voorbeelden van de gehaakte sjaals die Carmen liet zien vond ik erg mooi. Dus ik heb het garen snel besteld en ik kwam op een mooie mix van crème, grijs en denim uit.

 

omslagdoek

 

Toen ik het garen in huis had, ben ik gaan kijken wat ik ermee wilde maken. Ik was er snel over uit dat ik ook een omslagdoek wilde haken, omdat daarmee het kleurverloop helemaal tot zijn recht komt.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een sjaal in Granny steek, omdat ik deze steek door zijn eenvoud het mooiste vind. Dus aan de slag. Het is een supermooi garen om mee te haken en toen ik eenmaal begonnen was bleef ik bezig omdat ik het effect van het kleurverloop wilde zien in mijn sjaal. De waarschuwing die Carmen overigens gaf in haar blog dat het garen snel slijt, klopt inderdaad. Dat maakt het haken wel lastig, zeker voor beginners. Ik heb verschillende keren moeten terugsteken.

Het eindresultaat is een mooie sjaal in een vrij eenvoudige steek in stoere kleuren met een romantisch ruche langs de rand.

FOTO 2 blog gehaakte sjaal

omslagdoek

 

Het basispatroon van de sjaal

Zet 6 losse op meet haaknaald nr. 3,5 en haak in de eerste opzetlosse 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes, 1 losse en eindig met 1 dubbel stokje. Keer, haak 5 losse, 3 stokjes in de losse tussen het dubbele stokje en de 3 stokjes van de vorige toer, 1 losse, haak in de boog van 3 losse van de vorige toer 3 stokjes, 3 losse en 3 stokjes in het midden van de sjaal, haak weer 1 losse en haak dan 3 stokjes in de boog van 6 losse van de vorige toer, 1 losse en 1 dubbel stokje in dezelfde boog van 6 losse van de vorige toer.

Keer en haak verder met deze toer: 5 losse, *3 stokjes in de eerste losse na het dubbele stokje,

1 losse, 3 stokjes in de volgende losse van de vorige toer*. Herhaal dit van * tot * tot het midden van de sjaal, haak dan in de boog van 3 losse 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes en haak dan weer *1 losse, 3 stokjes in de boog van 1 losse*. Herhaal van * tot * en eindig met 1 losse, 1 dubbel stokje in de boog van 5 losse van het begin van de vorige toer.

omslagdoek

Haak tot de gewenste lengte van de sjaal en hou genoeg garen over voor de rand.

Haak de rand als volgt:

1ste toer: 3 losse, *1 stokje in de boog van de vorige toer, 3 stokjes op de stokjes van de vorige toer*. Herhaal dit van * tot *.

2de toer: 2 losse. Haak 2 stokjes in elke stokje van de vorige toer.

Ik ga zeker beginnen aan een volgende omslagdoek en heb al een patroon op het oog.

 

omslagdoek

HEB JIJ HET GAREN VAN WOLCAFE OOK AL UITGEPROBEERD?

'm(i)e'
Door

'm(i)e'

op 18 May 2015

Ik heb ook een paar van die bollen liggen die wachten tot ik van de dokter terug mag haken of breien, maar van unicat. Maar ze zien er hetzelfde uit. Hij is mooi geworden , je omslagdoek !

Reactie plaatsen