Klaverarmband haken voor het KWF - Breiclub.nl
Klaverarmband haken voor het KWF

Klaverarmband haken voor het KWF.  Een nieuw jaar breekt aan, tijd voor goede voornemens! Omdat het altijd wat lastig is om goede voornemens te bedenken en je er ook nog aan te houden, hebben we een leuk idee voor de haaksters van Nederland!

Ik heb namelijk een klaverarmbandje ontworpen voor de KWF Kankerbestrijding, en dan speciaal voor de kinderen die aan deze ziekte lijden. Deze armbandjes kun je zelf maken, en vervolgens opsturen naar ons (adres onderaan). Wij zorgen ervoor dat ze terechtkomen bij het KWF. Ga jij ook iemand opvrolijken in het nieuwe jaar? Lees dan verder hoe je het armbandje kunt maken!

KWF armband foto 1

Wat heb je nodig?

  • Haakgaren naar keuze, bijvoorbeeld Cotton 8 van Scheepjeswol
  • Eventueel een knoopje of contrasterend garen
  • Haaknaald, bijvoorbeeld 2,5 mm
  • Schaar
  • Stopnaald

Gebruikte afkortingen

v = vaste
l = losse
hv = halve vaste
hst = half stokje
st = stokje
dst = dubbel stokje
De instructies tussen asterisken dienen herhaald te worden tot het eind van de toer.

Het patroon

Dit armbandje wordt in gesloten rondes gehaakt, dat houdt in dat je aan het begin van elke toer een losse haakt, en aan het eind de toer sluit met een halve vaste. Eerst haak je de klaver, waarna je een armbandje haakt waar de klaver op bevestigd wordt.

Klaver

Begin met een magische ring, ook wel verschuifbare opzetlus genoemd
1. 6v in ring
2. 2v in elke v
3. *hv in volgende steek, 3l, 2dst in dezelfde steek als de hv, 1st + 1hst + 1st allemaal in de volgende steek, 2dst, 3l en hv in dezelfde steek als de 2dst * Herhaal tot einde toer, dan heb je vier klaverblaadjes.

Armband

Begin met een magische ring
1. 6v in ring
2. 2v in elke v
3. Haak nu zoveel lossen dat het om de pols van de drager past, plus nog een aantal lossen zodat er aan het eind een lus gemaakt kan worden. Deze lus zal later om de klaver heen moeten passen, dus neem die erbij voor de maat. Zie ook de begeleidende foto.

KWF armband foto 2

4. Haak een keerlosse en haak daarna vanaf de 2e losse vanaf de naald één vaste in elke losse. Als je weer bij het gehaakte cirkeltje (toer 1 en 2) bent aangekomen, sluit je met een halve vaste en hecht je af.

Afwerking

Bevestig de klaver op het cirkeltje van de armband. Neem een apart stuk draad om het uiteinde van de armband in een lus vast te naaien.
Versier optioneel nog de klaver met een randje van contrasterend garen, of misschien een knoopje in het midden.

KWF armband foto 3

Hoe te dragen:

KWF armband foto 4
Heb je deze klaverarmband gehaakt? Stuur hem dan op naar dit adres:

Nijhof
Kerkstraat 2A
8194 LV Veessen

Door de jaren heen zijn er al verschillende handwerk-acties uitgevoerd voor goede doelen, zoals de mini-mutsjes van Innocent Drinks of octopusjes voor couveusekindjes. Hebben jullie er wel eens aan meegedaan?

Ans van Tol
Door

Ans van Tol

op 06 Jan 2015

Leuk idee, ik haak al inktvisjes voor couveuse kindjes en hou daar vaak kleine bolletjes van over. Daar ga ik dan de armbandjes van maken! Nog een goed doel met hetzelfde bolletje wol ;-)

Carmen
Door

Carmen

op 07 Jan 2015

Wat leuk om te horen Ans! Goede besteding van je wol ;)

alma
Door

alma

op 08 Jan 2015

Goed initiatief !ik print het uit en hang het bij ons op de afd we hebben al eerder mutsjes voor india gehaakt hier willen ze ook vast wel aan mee doen

Annelies
Door

Annelies

op 30 Jan 2015

heb met m.n breiclubje al eerder meegedaan met acties. Helaas is dit te moeilijk voor ze. Maak er met plezier nu zelf een paar.

willemien van de ven
Door

willemien van de ven

op 31 Jan 2015

wat een goed idee en wat ziet het er leuk uit zelf heb ik een actie met gebreide bijzondere kindermutsjes en slofjes,met de opbrengst probeer ik een 11jarig meisje in Bali naar de Junior High school te krijgen,haar ouders hebben geen geld en je gunt de kinderen zo graag scholing Op marktplaats en speurders staan de laatste 20 mutsjes van( 0 tot 2jaar) Ook heb ik meegedaan met minimutsjes breien voor het Nationaal ouderen fonds Ik ga zeker een armbandje proberen te haken (ben geen ster in haken)

roelien
Door

roelien

op 01 Feb 2015

ik ga vanavond beginnen met een armbandje. is ergens een patroon van zo'n inktvisje te vinden?

fem
Door

fem

op 23 Feb 2015

graag doe ik mee aan deze actie hoor , al veel goede doelen geholpen door te haken.

Anke
Door

Anke

op 15 Mar 2017

Hoihoi, ik lees nu pas van deze actie. Hartstikke leuk! Is deze nog steeds?

Reactie plaatsen