Vogels haken met de leukste vogelpatronen - Breiclub.nl
Vogels haken

Vogels haken: Het is weer lente. Eindelijk. En dat is duidelijk zichtbaar in de tuin. Alle planten lopen uit. De bomen staan in bloei en de vogels zingen volop.

Hoewel ik niet zo van het vroege opstaan ben, vind ik het niet erg om ’s ochtends wakker te worden door vogelgefluit. Het is een prachtig gezicht om deze beestjes druk in de weer te zien met stokjes en takjes voor het maken van een nest. Ons nestkastje wordt weer drukbezocht door een koolmeespaartje, wat dankbaar gebruik maakt van dit gratis hotel.

Door al dit gefluit ben ik op het idee gekomen om vogelpatronen voor jullie te gaan verzamelen. Dus hierbij…

Ik begin met een patroon van de pimpelmees, het broertje van de koolmees. Het patroon is van Birdie haakt.

vogels haken

Nog een mooi realistisch patroontje is dit patroon van Elf-Jo. In dit geval gaat het om een vogeltje dat schijnbaar ooit met uitsterven bedreigd is geweest. Onze zeer bijzondere huismus.

vogels haken

Leuk als sleutelhanger.

Denk je bij jezelf; die echte vogels zie ik genoeg buiten, doe mij maar een vogel met meer fantasie, dan is het volgende patroon wat voor jou.

Dit patroon van Tante Titi is lekker kleurrijk. Als je daar niet vrolijk van wordt, dan weet ik het ook niet meer.

We zijn er nog niet. Ik heb nog twee patroontjes voor jullie. Het volgende patroon is van Bit of color. Het is een superschattig vogeltje hier in het blauw, maar natuurlijk uit te voeren in elke kleur die je mooi vindt.

vogels haken

Mooi toch, zo tussen de lentebloesems!

En dan het laatste patroon van deze week. Het patroon komt van de site van Mijn eigen plekkie. Ze heeft het vogeltje gebruikt in een hele mooie hanger. Super cadeau tip.

De blog is in het Nederlands, maar het patroon is in het Engels. Wel staat er een vertaalschema op de site. Succes!

vogels haken

Annie Terpstra-Tilkema
Door

Annie Terpstra-Tilkema

op 01 May 2017

Goedemorgen . Leuk die vogels . maar kunt u mij misschien helpen aan een brei patroon van een paard . Ik heb een kleinzoon die bijne jarig is , die wilde ik daar graag voor gebruiken.

Spee
Door

Spee

op 07 May 2017

Heel mooi paard in...haak je eigen boerderij. Van christel krukkert, duur maar de moeite waard

Janny
Door

Janny

op 03 Apr 2019

Zo leuk! Ik wil zelf ook vogeltjes haken, wil graag de beschrijving oftewel het patroontje van koolmees en roodborstje. heel graag

Reactie plaatsen