Handwerk hobby organiseren: 4 tips - Breiclub.nl
4 Tips om je handwerk hobby te organiseren

Handwerk hobby organiseren: Ik hoorde laatst dat je de rommel van jezelf niet ziet in tegenstelling tot de rommel van je gezinsleden. Nu ben ik de laatste die haaknaalden, breinaalden en wol rommel zal noemen – in tegendeel!

– maar als je niet uitkijkt dan struikelt je partner over je half afgemaakte projecten en zijn je kinderen enthousiast aan het knutselen met de strak afgemeten wol voor de CAL waaraan je meedoet (echt gebeurd!).

Kortom, schep orde in de chaos!

Tip 1: Materiaal opbergen

Ik ben lid van de Facebook groep UkkePukki en toen de FB beheerder Priscilla Waker haar opbergetui voor haaknaalden toonde, schoten de aandelen van Kipling ongetwijfeld omhoog. Net als veel leden van de FB groep werd ik ook verleid tot het bestellen van een 100 pennen etui van Kipling, waarin mijn haaknaalden op maat gesorteerd en overige brei- en haak accessoires passen.

Ik zoek iets vergelijkbaars voor mijn collectie breinaalden. Tot het zover is heb ik ze wel alvast op 1 plek verzameld in een weckpot. De tekst ‘I knit so I won’t kill people’ heb ik altijd erg om moeten lachen en heb ik met een speciale stift erop geschreven.

Handwerk hobby organiseren

Deze breitas (naam: chalet) van Cath Kidston staat hoog op mijn verlanglijstje.

Handwerk hobby organiseren

Voor mijn naalden heb ik een quilt boekje genaaid met vilten pagina’s om de naalden in te steken.

Handwerk hobby organiseren

Tip 2: Lopende projecten opbergen

Als je meer tijd wilt om creatief te zijn zorg dan dat je direct kan beginnen. Ik heb voor elk lopend project – of dat nu haken, breien, naaien of borduren is – een tasje met het patroon, wol en ander materiaal dat ik nodig heb.

Ik maak graag gebruik van de linnen tasjes van de Primark, omdat die niet duur zijn en leuke opdrukken hebben zoals deze.

Handwerk hobby organiseren

Het gebruik maken van kant en klare tasjes is niet alleen handig als je de deur uit gaat met je handwerk maar juist ook als je thuis blijft.

Tip 3: Voorraad opbergen

Als haker en breier ontkom ik niet aan voorraad. Ik berg alles wat niet gerelateerd is aan een specifiek project op in deze turquoise roltafel RÅSKOG van de IKEA.

Handwerk hobby organiseren

Tip 4: Patronen opbergen

Ik werk het liefst met geprinte patronen. Ik berg ze op in deze ordner.

Handwerk hobby organiseren

Ik ben altijd nieuwsgierig hoe anderen hun handwerk hobby organiseren. Wat is jouw tip? 

Martha
Door

Martha

op 01 May 2016

Ik gebruik voor elk project een plastiek mandje. Ze staan onder mijn bijzet tafeltje. Voor mijn kleindochter van 2 1/2 heb ik een emmertje met restbolletjes en wat losse bakjes staan. Ideaal want nu heeft ze haar eigen wolletjes en last ze die van mij met rust.

Martine
Door

Martine

op 03 May 2016

Dank voor je reactie!

Lizzy Beerten
Door

Lizzy Beerten

op 03 May 2016

Een handig houder voor je breipriemen is de doos van de geurstokjes die je bij Rituals kan kopen. Ik heb 2 buizen: 1 voor de dunnen naalden en 1 voor de dikken breinaalden.

Martine
Door

Martine

op 03 May 2016

Dank voor je reactie! Ik ga eens kijken bij Rituals.

Saskia
Door

Saskia

op 10 May 2016

Bij. De winkel zijn speciale breikokers te koop voor je breinaalden

Reactie plaatsen