Roze col sjaal - klaar in 1,5 uur! - Breiclub.nl
Patroon: roze col sjaal haken

Ik deel graag mijn patroon met jullie van een roze col sjaal die ik laatst gehaakt heb. Ik had een bol wol over van een eerder project en wilde er nog wat moois mee maken omdat ik de wol nog steeds zo mooi vond. 

Roze col sjaal

Voor deze col heb ik gebruikt:

  • 1 bol Julia garen van de Zeeman, kleur oud roze
  • 1 haaknaald nummer 5,5
  • Een naald met oog

Je haakt deze col in de lengte waardoor je zelf bepaald hoe losjes deze om je nek valt wanneer je col klaar is. Maak een ketting van lossen van 30 centimeter, dit is straks de hoogte van je col. 

  • Toer 1: Haak een toer vasten tot het einde van de ketting, haak 4 keerlossen en draai je werk

roze col sjaal

  • Toer 2: Haak in de 2e steek van je vorige toer een dubbel stokje en vervolgens in iedere steek een dubbel stokje, haak 1 keerlosse

roze col sjaal

  • Toer 3: Haak in de 1e steek een vaste en vervolgens in iedere steek een vaste, haak tot het einde en 4 lossen.
  • Herhaal toer 2 en drie. Je begint na een tijdje al een patroon te zien.

roze col sjaal

Blijf de toeren 2 en 3 herhalen totdat je een lengte van ongeveer 60 centimeter hebt (of iets langer of korter, net wat je zelf wilt). Haak de uiteinden aan elkaar vast.

Na slechts 1,5 uur haken heb je je col al klaar! 

Maak jij wel eens een col? En brei of haak je die?

Bianca
Door

Bianca

op 06 Apr 2016

Als ik zo naar de foto's kijk. heb je je beschrijving niet helemaal correct. Toer 1 - je geeft aan, dat er 4 keerlossen gehaakt moeten worden, Toer 2: in de 2e steek van af de haaknaald begin je met het haken van een dubbel stokje. Dat kan dus niet - dat wordt te strak.De foto laat trouwens zien, dat je begonnen bent met een toer vasten. En die kun je wel in de tweede steek vanaf de haaknaald zetten. Toer 3 wordt dan: 4 keerlossen, haak op iedere vaste een dubbel stokje Toer 4: 1 keerlosse, haak in elk dubbel stokje een vaste. En dan herhaal je toer 3 en 4 tot de sjaal lang genoeg is.

Reactie plaatsen