Page content

Haak je eigen indianentooi

article content

Haak je eigen indianentooi

Voor mijn verjaardag kreeg (lees kocht) ik het boekje ‘let’s go camping’ van Kate Bruning. Dit boekje wilde ik al lang graag hebben, maar helaas is het in het Nederlands niet meer te krijgen. Mijn Engels is gelukkig niet zo slecht, dus durfde ik het nu wel aan om het boekje te bestellen.

Kamperen

Afgelopen zomer ging ik voor het eerst echt kamperen. Met mijn man (die al wat meer kampeer ervaring heeft) en twee kindjes. Het was heerlijk! Dus hoe leuk is het dan om thuis een camping te haken.

Ik begon al meteen fanatiek met de tipi, want onze dochter werkt op school aan het thema indianen. Ondertussen wordt aan nummer twee al gewerkt, en zit mijn hoofd boordevol ideeën. Dochterlief heeft ook al roze slaapzakken besteld voor de Playmobil poppetjes.

Indianentooi

Dit thema bracht mij op het idee om een schattige hoofdtooi te haken voor mijn dochter. Het patroon deel ik graag met jullie.

Dit heb je nodig:

  • Een aantal restjes katoen of ander garen (katoen is wel steviger). Ik gebruikte roze en paars Durable coral en geel en wit Drops baby Merino.
  • Haaknaald nr. 3
  • Een naald om af te werken.

Patroon:

Ik begon met het bandje. Ik heb de lossen niet geteld, maar afgemeten bij mijn dochter. Ik heb ze nu wel even geteld en het waren er 88. Niene is bijna 5 jaar.

Je haakt in het rond, dus de tweede toer haak je gewoon verder langs de lossenketting, tot je weer bij het begin bent. Ik haakte van elke kleur 2 toeren vasten. Wanneer je klaar bent sluit je af met een halve vaste en werk je de draadjes weg.

Veren:

Met de veren dacht ik zo klaar te zijn, ik had al wat patronen gevonden op Pinterest. Alleen de ene die begreep ik niet en de andere wordt Tunisch gehaakt, een techniek die ik helaas nog niet onder de knie heb. Wil je deze veren wel haken dan kun je hier het patroon vinden poppyandbliss .

Dus voor mij zat er niets anders op dan zelf veren te maken. Ik haakte ze op deze manier:

Afkortingen

  • V = vaste
  • Hs = Half stokje
  • S = Stokje
  • DS = Dubbel stokje
  • Hv = Halve vaste

Start met kleur A (deze kun je zelf kiezen) haak 18 lossen.

Haak een vaste in de 2de losse vanaf je haaknaald.

Haak vervolgens: V, Hs, Hs, S, S, Ds, Ds, Ds, Ds, Ds, S, S, Hs, Hs, V, V, 3 losse, ga verder aan de andere kant, haak eerst twee halve vaste, dan in je begin losse van de 18 lossen haak je dus aan de andere kant verder als volgt: V, V, Hs, Hs, S, S, Ds, Ds, Ds, Ds, Ds, S, S, Hs, Hs, V, V, Hv.

Ik haakte vijf veren, met in het midden een iets grotere veer. Haak dan gewoon een rij lossen om je veer heen.

Ook leuk om te maken voor een klein (of groot) indiaantje met carnaval.

Haakte jullie al iets voor carnaval?

 

Groetjes Nicole

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Nicole
Ik ben Nicole en ben 31 jaar. Ik ben getrouwd met Hein en samen hebben we twee geweldige kinderen, Niene van bijna 4 en Jesse van 2. In het dagelijks leven werk ik als gastouder aan huis bij een lief en leuk gezin met vier kinderen. Sinds een jaar of 3 ben ik totaal verslaafd aan haken. Ik haak eigenlijk van alles, dekens, knuffels, kussens, sjaals, enz. Blogs schrijven over haken is voor mij een leuke uitdaging. Naast haken hou ik sowieso van creatief bezig zijn, bijvoorbeeld met vilt of gewoon lekker knutselen.

Comment Section

0 reacties op “Haak je eigen indianentooi

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.