Oranje haaksels voor Koningsdag op 27 april - Breiclub.nl
“Koninginnedag” vieren!

Oranje haaksels: Heb jij dat ook (nog)? We zijn het nog zo gewend te zeggen :  “Op 30 april vieren we Koninginnedag”… oh nee … “Op 27 april vieren we Koningsdag”!

Dat zal ook nog wel even zo blijven, omdat we het zo gewend waren, zodat we ons verspreken. En de datum 30 april, zit zo in ons hoofd. Maar het is echt zo..

“Op 30 april 2013 was het dan zover. De laatste Koninginnedag én de inhuldiging van onze nieuwe Koning, Willem-Alexander.  Wat was dat een mooie dag. Een mooie ceremoniële dag met mooie woorden. In één woord: een stralende dag!”.

Vanaf nu hebben we een koning. Koning Willem Alexander en koningin Maxima.

Oranje boven. Ik heb in verschillende winkels al wat oranje gespot. Zo ook in  de haakwereld komt er weer wat oranje voorbij.

In 2013 was ook ik bezig met verschillende oranje haaksels. Onze dochter was nog klein en daar haakte ik een oranje haarband of eigenlijk een kroontje voor. Het stond haar erg lief…

oranje haaksels

Hier is een patroontje wat er op lijkt

Ook haakte ik een jampot met op de deksel “Maxima”. Het patroon is erg leuk. Ik vond het erg leuk om te maken. In het potje had ik “Hollands” snoepgoed  gedaan. Het was of is echt een blikvanger! Of eigenlijk een potvanger  ;-)

oranje haaksels

Zie hier de link naar dit geweldige patroontje.

In een vorige blog liet ik het boekje met tashangers zien van Annemarie Arts. Gelukspoppetjes genaamd. Hier heb ik een poppetje in “ Koningin Maxima” omgetoverd. Een poppetje met lange blonde haren en met bruine ogen. Ik was best trots op het resultaat. Ik had het aan mijn tas hangen en liep over de vrijmarkt.

Vrijmarkt…ook  een fenomeen op deze dag. Vrijmarkten horen echt bij Koningsdag! Ja.. Koningsdag!

Ja ik zeg het goed. Dus vanaf nu Koningsdag op 27 april!

oranje haaksels

Ik haakte ook een broche een aantal jaar geleden. Een mooie opsteker. Ik naaide er een veiligheidsspeldje aan vast.

Het patroon is hier te vinden.

Mooi uitgelegd dmv. foto’s en echt duidelijk beschreven.

Veel plezier met deze “oranje” haaksels. Een fijne Koningsdag!

Welke ga jij maken?

Kijk voor meer op: www.hobbydingen.wordpress.com

HIllie
Door

HIllie

op 22 Apr 2017

WAt een leuke creaties! Die oranje haarband vooral.

Reactie plaatsen