Miniknuffels
Miniknuffels

Mijn jongste dochter is 7 jaar oud en kan nog zo heerlijk spelen. Het liefst buiten, als het weer het toe laat, maar ook binnen kan ze zich goed vermaken. Ze houdt niet van poppen, maar speelt wel ontzettend graag met knuffels. Ik heb er dan ook al een heel stel miniknuffels voor haar gehaakt.

Nou heeft ze een poppenhuis. Ooit door mijn vader in elkaar gezet. Hiermee wil ze graag spelen, maar niet met poppen. Ze heeft er een knuffelhuis van gemaakt. De gemiddelde knuffel past natuurlijk niet in een poppenhuis. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar patronen voor mini-knuffels. Hier wordt door haar dankbaar gebruik van gemaakt en het knuffelhuis raakt al aardig bevolkt.

Enkele van deze patroontjes wil ik graag met jullie delen voor je eigen knuffelhuis. Ze zijn trouwens ook erg leuk zonder knuffelhuis!

Het eerste patroon is van Crafty Queens. Het is een patroon van een kleine kat.

miniknuffels

Ik ben zelf een enorme fan van Jan, Jans en de kinderen, dus mijn dochter beschikt nu over een mini rooie jeweetwel kater. Ze snapt zelf alleen nog steeds niet waar de jeweetwel voor staat en dat laten we voorlopig maar even zo.  

Deze mini olifant mocht vervolgens ook niet ontbreken. Best grappig om een olifant en een poes samen aan tafel te zien zitten, maar volgens mijn dochter kan dat best.

 miniknuffels

Het patroon is van Sugaridoo.

Ik heb een heel bijzonder kind. Volgens mij vindt elke moeder dat van haar kinderen, maar die van mij wou na de olifant een slak in haar poppenhuis. Ik ben de beroerdste niet, dus heb ik dit patroon van een mini slak gevonden. Het patroon is in het Engels en in het Duits, maar heel eenvoudig. Moet lukken toch?

miniknuffels

Het patroon is van Nata’s Nest.

Toen moest er ook nog een uiltje bij komen. Op zich logisch, na een kat een olifant en een slak. Dus bij deze het patroon voor het uiltje.

Het patroon is van Esther. Zij heeft van haar uil een sleutelhanger gemaakt.

miniknuffels

Mijn dochter beschikt ondertussen over een stuk of 10 mini knuffels, die allen, na tevredenheid, een plekje hebben gevonden in het grote knuffelhuis. Het is een zeer bonte verzameling van uiteenlopende dieren, die in vrede samenleven. Meestal dan.

Ik ben benieuwd naar de bewoners van jullie knuffelhuizen.

 

Reactie plaatsen