Breidagen 19-20 mei 2017 in de broodfabriek te Rijswijk
Breidagen 19-20 mei 2017 in de broodfabriek te Rijswijk

Breidagen 19-20 mei 2017 in de broodfabriek te Rijswijk

Op 20 mei 2017 heb ik de breidagen bezocht in de broodfabriek te Rijswijk. Omdat ik hier zo laaiend enthousiast over ben, laat ik jullie graag zien, wat me het meest bijgebleven is van deze beurs. Uiteraard ben ik vooral gespitst op het amigurumi-gedeelte, wat mij echt interesseert.

 En zoals gewoonlijk beginnen we iedere beurs met een lekker bakje koffie! Ik kijk al flink om me heen en zie allerlei moois.. Ik kan niet wachten om rond te gaan lopen!

 

breidagen

 

Bij binnenkomst rechts in de hal loop je gelijk tegen de overvolle “knuffelige” kraam van CuteDutch aan. Zoals jullie vast wel weten, als je af en toe mijn blogs leest, ben ik een grote CuteDutch fan. Tevens heb ik een interview met haar gedaan. Stefanie is heel aanspreekbaar en is nooit te beroerd om een vraag te beantwoorden. Ze helpt je waar ze kan.

Haar kraam lonkt zo dat ik na een keer langslopen niet eens alles heb gezien, dus ik besluit door te lopen en straks nog eens terug te keren.

 

breidagen

 

Vervolgens ben ik door gelopen en stuitte ik op de kraam van Hërriet (wel bekend van Stip&Haak). Voor jullie ook geen vreemde, want ook over haar heb ik een interview geschreven.

Hërriet had een speciale actie op haar kraam. Ze presenteerde haar nieuwe knuffel, die ze later pas op facebook zou introduceren. Een primeur voor de beursbezoeker dus!

Zodra ik mini uil floortje zie ben ik direct verliefd en besluit ik het patroontje te kopen, ik kan natuurlijk niet achter blijven! Grote uil floortje heb ik zelf al in diverse versies gemaakt, namelijk een gestreepte gekleurd en een witte net zoals Hedwig van Harry Potter.

 

breidagen

 

Als je je afvraagt waarom er een prijskaartje aan hangt. Dat is omdat ik zoveel maak dat ik het niet allemaal kan houden. Daarom sta ik regelmatig op markten en verkoop ik mijn knuffels via mijn facebooksite.

Even verder op de markt. Ik kwam een stralende organisatie van Keet&Co tegen. Keet&Co heeft van alles. Van haakbenodigdheden tot garen tot hebbedingetjes tot versiersels. Van veraf glittert de kraam je toe, echt een eye-catcher van de beurs! Ik kan jullie dus ook geen foto onthouden.

breidagen

 

Eenmaal verdergelopen stuit ik op Marlaine.nl. Ik heb Marlaine.nl al heel vaak gezien op beurzen, volgens mij mist ze er geen-een. Wat ik vooral bij haar interessant vind zijn alle materialen om speenkoorden, bijtringen en ander babyspeelgoed te maken. Ze verkoopt veel complete haakpakketten maar ze ontwerpt ook haar eigen patronen. Zeker een aanrader om eens te speuren op haar website.

 breidagen

 

Vervolgens kom ik Sugaridoo tegen. Zij werd al eerder genoemd in mijn blogs, ze werd namelijk door Stefanie (CuteDutch) gezien als “aanstormend talent”. Momenteel werkt Sugaridoo aan haar eigen haakstudio die binnenkort groots geopend zal worden in Rijswijk. Houd haar leuke creaties en website dus goed in de gaten!

 breidagen

 

Dan staat Wolcafe opeens drukbezocht in het volgende pad. Het is dringen geblazen, vooral de pakketten met de mochilla-gehaakte-tassen gaan hard! Ik val zelf voor de prachtige leren labels en gepersonaliseerde knopen. Ook hun portemonneetjes trekken mijn aandacht en ik besluit een pakketje met klipsluiting aan te schaffen, zo origineel en anders dan de welbekende portemonneeclip.

breidagen

 

Tot slot, en bijna aan het einde van mijn geld, liep ik nog tegen een hele grote kraam aan met allerlei boeken. Hier kon ik echt mijn hart ophalen! Ik heb het niet alleen bij haakboeken gehouden deze keer, maar ook heb ik een boek over sieraden en een boek over viltknuffeltjes gescoord. Leuk om restjes op te maken en om eens wat oefening met naaien op te doen.

 breidagen

 

Ik kan niet anders zeggen, mijn indruk na deze beurs is overweldigend. Ik heb zo ontzettend veel inspiratie opgedaan, leuke mensen ontmoet en materialen gevoeld. Voorlopig kan ik weer hard aan de slag.

De sfeer op de beurs was super. Iedereen was vriendelijk, iedereen gunde elkaar van alles en er waren veel spontane gesprekken. Er was ruimte voor iedereen, er was veel te zien en de diversiteit was goed.

Zelfs ik als niet-breier zou spontaan gaan breien. De prachtige handgeverfde wol die lonkte en een garenproeverij en andere gave workshops die te volgen waren. Ik was bijna om.

Maarja.. ik heb al zoveel hobby’s.. misschien volgend jaar! Ik ga sowieso ook naar de volgende breidagen (20-21 Oktober in de Ijsselhallen, Zwolle) en zal kijken wat er dan allemaal voor moois te vinden is. Ik hoop dat jullie een beetje een indruk hebben gekregen van de mooie kramen, diverse materialen en de sfeer.

Ook wil ik even kort de organisatie bedanken, het is heel wat om dit te organiseren! Het had naar mijn idee niet beter gekund. Ik ben er volgende keer weer bij!

 

Michiel van Geest
Door

Michiel van Geest

op 29 May 2017

Hele leuke en spontane beschrijving van de beurs leuk dat wij ook nog even genoemd worden met onze boekenstqnd van Erato die ook op elk evenement van deze organisatie present is !

Minke
Door

Minke

op 01 Jun 2017

Super leuk, ik was (zoals u kon lezen) erg onder de indruk van jullie gave stand! Tot de volgende keer!

Ria
Door

Ria

op 11 Jun 2017

Is het patroon van de uilen te verkrijgen

Minke
Door

Minke

op 20 Jun 2017

Die is te verkrijgen via stipenhaak.nl

Reactie plaatsen