Gehaakte lappenpoppen 2 van Sascha Blase -Van Wagtendonk - Breiclub.nl
Puppy love ...

Na het succesverhaal van ‘Gehaakte lappenpoppen’ kon een vervolg niet te lang uitblijven. ‘Gehaakte lappenpoppen 2’ van Sascha Blase -Van Wagtendonk is opnieuw een schot in de roos.  

Gehaakte lappenpoppen 2

Sascha Blase-Van Wagtendonk bekend van de blog ‘A la Sascha’ bracht een tweede boek uit vol gehaakte lappenpoppen. Geen grote stijlveranderingen qua lay-out en ontwerpen maar deze keer wel een boek vol dierenfamilies, mini-lappenpoppen en een eigen garderobe.

Gehaakte lappenpoppen 2

Na een kort voorwoord en een overzicht van de gebruikte steken krijg je wat info over de verschillende garens waar je mee aan de slag kan. De lappenpoppen in het boek worden allemaal gemaakt met ‘Scheepjes Stonewashed’… maar je kan vrij experimenteren met je favoriete garen.  Het garen maakt je lappenpop uniek in zijn soort.

De tips & tricks rubriek geeft je wat extra advies mee. Kijk ook naar de moeilijkheidsgraad vooraleer te starten aan je lappenpop.

Je hebt de keuze uit 4 dierenfamilies.  Familie vos, de puppyfamilie, een kangoeroefamilie en de familie uil.

Daarnaast kan je nog 7 mini-dieren haken. Een lammetje, een konijn, een pinguïn, een aap, een krokodil, een kikker en een nijlpaard.

Ik ging voor de familie hond … super papa hond en zijn leuke puppy zoeken een baasje. Gewoon té schattig.

Ik gebruikte het Stonewashed garen. Een garen met een uniek kenmerk maar wel niet één van de zachtste garens.  Toch werk ik er graag mee en ging ik aan de slag met de kleuren ‘Yellow Jasper’ en ‘Brown Agathe’. Papa en puppy werden allebei gehaakt met een haaknaald 3 mm.

Gehaakte lappenpoppen 2

Papa hond kreeg mooie blauwe kijkers en een glad zwart neusje terwijl puppy een hondenneusje meekreeg en bruine oogjes.

Het in elkaar zetten van een lappenpop vergt geen speciale techniek.  Er komt niet teveel genaai aan te pas.  Je krijgt in het boek voldoende foto’s mee van hoe het in elkaar zetten moet.  Verkeerd haken kan echt niet!

Gehaakte lappenpoppen 2

Wie wil kan een garderobe haken voor je poppenfamilie. Ik vond het geen meerwaarde geven aan mijn lappenpop. Ik zie ze graag zo. Maar wie wil kan kan een trui of kleedje erbij haken. Zowel voor de grote lappenpop als voor de mini-versie.

Ook een pieper, rammelaar of knisperdoekje in je lijfje verwerken is leuk.

Gehaakte lappenpoppen 2

Al de lappenpoppen zijn fantastisch!  Ik zou ze wel allemaal nog een keertje haken. Toon me zeker de jouwe …

Babet
Door

Babet

op 29 Jan 2017

Hoe heet het boek? En welke winkel kan het haak boek kopen?

Derkie
Door

Derkie

op 29 Jan 2017

Gehaakte lappenpoppen deel 2. Ik heb het bij Pipo's gekocht maar denk dat Bol.com het ook wel heeft.

Derkie
Door

Derkie

op 29 Jan 2017

Heb er net 2 uit het boek gehaakt en ga nu met nummer 3 beginnen.

Ine Rademakers
Door

Ine Rademakers

op 05 Feb 2017

Ik werk met bejaarde en dementerende ouderen. Ik ben overal op zoek naar poppen of beesten gebreid van rechte lappen. Weet jij waar ik die kan krijgen?

Ine Rademakers
Door

Ine Rademakers

op 05 Feb 2017

ALS er iemand patroontjes heeft zou ik die heel graag willen kopen. De mensen kunnen alleen maar breien, niet haken, en ook niet minderen.

Reactie plaatsen