Samen vlaggetjes haken voor De Nije Stichting - Breiclub.nl
Vlaggetjes haken

Op facebook kan je er bijna niet omheen, vlaggetjes haken. Via allerlei kanalen op social media wordt het vlaggetjes haken verspreid. Super goed vind ik zelf, omdat een groot deel hiervan wordt geschonken aan de afdeling oncologie in diverse ziekenhuizen. Het andere deel wordt verkocht zodat de “Nije hoeve” verbeterd kan worden.

De Nije Stichting was voor mij nog vrij onbekend, totdat ik overal vlaggetjes zie en op onderzoek uitga. Al gauw kom ik op mooie verhalen van overlevenden van de ziekte kanker, die van elke dag een feestje maken. Door deze leefstijl is het idee ontstaan om vlaggenlijnen te gaan haken.

Vlaggen haken is natuurlijk superleuk, kleine projectjes met altijd een leuk resultaat. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat maakt dit project uitdagend voor iedereen! Van gevorderde tot beginner, iedereen kan dit.

Op breiclub zitten heel veel mensen die kunnen haken en/of breien, dat besef ik me heel goed. Hoe leuk zou het zijn om iedereen in je omgeving aan te steken met het “haakvirus” door het haken van vlaggetjes?

Je hebt nog flink de tijd om te haken, want de slingers worden pas echt opgehangen op 13 maart 2018. Dat lijkt nog zo ver weg, maar het is er zo! Door heel Nederland zijn inleverpunten gecreëerd zodat er zo min mogelijk verzendkosten zijn. Dit zorgt dat je natuurlijk weer meer vlaggen kunt maken.

Op facebook barst het van de ideeën, hieronder zie je er een paar:

 

Deze vlaggen zijn gemaakt door Angela van den Boogaard, Jose Vellekoop, Ingeborg Witte en Laurie Keur – de Jager.

Voor alle informatie rondom deze actie kan je bij het nije huis terecht:

En de bijbehorende facebookgroepen kan je hier en hier vinden:

De uiteindelijke bedoelingen van deze actie zijn vooral het blij maken van kinderen op de afdeling oncologie, maar ook natuurlijk een wereldrecord behalen!

Ze willen graag de 10 kilometer halen, maar dit is aanzienlijk meer dan het huidige record in Engeland.

Voor de 10 kilometer hebben ze zeker 40.000 vlaggen nodig, dus dat wordt haken geblazen!

Ik heb in ieder geval ook mijn steentje bijgedragen, mijn vlaggetjes zie je hieronder:

Ik hoop dat jullie ook aan het haken van vlaggetjes gaan beginnen. Wat zou het tof zijn om met onze hobby een record te behalen voor zo’n prachtig doel!

 

 

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 30 Jul 2017

Ha, leuk! Ik had afgelopen vrijdag ook al een blogje aan deze mooie actie gewijd. En ik ga ook zeker een bijdrage leveren! Groetjes, Akkelien

marry
Door

marry

op 30 Jul 2017

Fantastisch! Nu haak ik voor de grootste gehaakte deken. Vlaggetjes haken voor dit goede doel is ook heel mooi

Immi
Door

Immi

op 31 Jul 2017

Hoe groot moeten ze worden?

Reactie plaatsen