Tassenhanger of sleutelhanger haken, leuk tussendoortje - Breiclub.nl
Sleutelhangers of tassenhangers haken!

Heb je nog restjes garen of wol over en wil je een snel projectje … aan de slag … en maak of eigenlijk … haak een sleutel- of tassenhanger.

Toen ik een paar jaar geleden het haken weer oppakte kwam ik foto’s van mooie hangers tegen. Ik ben direct aan de slag gegaan. Zo`n werkje heeft voordelen…

Ten eerste: je leert verschillende steken.

Ten tweede: het zijn van die snel klaar werkjes.

En ten derde: het resultaat mag er zijn. Tenminste daar ga je vanuit ;)

Je kunt alle kanten op en de sleutelhangers kun je per seizoen wisselen.

tassenhanger

Mijn eerste sleutelhanger die ik maakte was een mooie bloem. Het was bijna lente dus paste dit mooi  bij het seizoen.. Ik maakte hem uit het boekje “Kleurrijke cadeautjes haken”.

Ik gebruikte het garen Soft Fun denim van Scheepjes. Dit haakt fijn en het heeft een mooi verloop. Het resultaat mag er zijn. Voor de stevigheid maakte of plakte ik een stukje vilt aan de achterkant. Ik lijmde het vast met textiellijm. Je kunt het ook met steekjes vastzetten /vast naaien.

Daarna kun je de sleutelhanger aan een sleutelring doen. Het is handig om de hanger ook vast te zetten met een paar draadjes aan of om de sleutelring heen.

Je wilt toch niet dat je je pas gemaakte haakwerkje kwijt raakt!”.

Voor inspiratie kun je op Pinterest kijken voor tassenhangers/sleutelhangers. Er is zoveel keus; eigenlijk teveel keus!!  :)

Daar kwam ik een slipper tegen. Een leuk vrolijk zomers projectje. Het is leuk en je hebt snel een resultaat. Hier is de link.

tassenhanger

Het is ook leuk om een sleutelhanger cadeau te geven. Als opsteker /opkikker of als bedankje. Zo maakte ik een zonnetje voor iemand die een zonnetje kon gebruiken!

En als bedankje maakte ik voor twee dames uiltjes als tassenhanger. Ze waren beide gek op uiltjes dus vandaar!

Laatst kwam ik een patroontje tegen van een meloen. Deze kleuren zijn mooi fris en net iets voor mij. Ik had nog restjes garen over en zo maakte ik deze tassenhanger. Het patroontje komt uit het boek Haken & sfeer.

tassenhanger

 

Welke tassenhanger zou jij willen maken?

Groet,

Ingrid Terpstra

https://hobbydingen.wordpress.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen