Kleine zomerse projecten haken
Kleine zomerse projecten haken

Ik heb altijd bergen met restjes garen liggen. Ik denk dat dat voor veel haaksters wel herkenbaar is. Tussendoor maak ik nog wel eens kleine projectjes met die resten garen.

Zo maakte ik een aantal jaren terug schattige zomerse slipper sleutelhangers. Jonge meiden zijn helemaal dol op deze schattige hangertjes en je haakt ze in korte tijd.

Gehaakte armbandjes zijn ideaal met dit zomerse weer, zeker als je ze van katoen maakt. De armbandjes kunnen gewoon nat worden, en je kan ze zelfs even wassen!

Ik haakte een schattige zomerse slipper sleutelhanger en maakte er een filmpje van. In het filmpje laat ik stap voor stap zien hoe ik de sleutelhanger maakte. Je kan oneindig varieren met kleurtjes, maar ook met soorten garens. Met een glitter garen wordt het een sjieke slipper.

Ik haakte ook een zomers armbandje. In het filmpje laat ik zien hoe ik dat deed. Je kan hier heerlijk mee variëren in kleuren en steken. Ook bij deze armbandjes kan je heerlijk variëren in kleuren. Zo kan je hem aanpassen aan alle kleuren van je outfit.

In het laatste filmpje maakte ik een armbandje op de kumihimo loom. Een super leuke techniek om te doen! De kumihimo loom is licht gewicht en je kan er heel erg mee varieren. Dunne bandjes, platte bandjes, dikke bandjes, veel kleuren, weinig kleuren, met kraaltjes enz…… Ik maakte een simpel armbandje, maar wel met een leuk effect.

Wat maak jij met je resten garen? Ik zie graag fotos van je kleine projectjes.

Groetjes Renske www.renskecreatief.nl

www.renskecreatief.blogspot.nl

Maddy
Door

Maddy

op 22 Jul 2018

Hoi Renske,Ik zie dat je in je tutorial het patroon van mijn gehaakte slippertjes gebruikt, ik had het wel fijn gevonden als je mij de credits hiervoor had gegeven of toestemming had gevraagd, ik zie nergens vermeld staan dat het van maakhetff is en ook in het filmpje wordt het niet genoemd. Verder is het exact mijn patroontje, alleen de afwerking is iets anders, maar de onderdelen zijn precies hetzelfde gemaakt als de mijne. Nu lijkt het net of jij het bedacht hebt..ik krijg daar geen fijn gevoel van...

Renske
Door

Renske

op 22 Jul 2018

Hallo Maddy Wat jammer dat je denkt dat ik jouw patroontje gebruikt heb. Ik heb al jaren terug dit slippertje gehaakt en een poosje terug het filmpje gemaakt. Het idee is geinspireerd op diverse slippertjes die ik op pintrest tegengekomen ben. Ik heb jouw slipper op gezocht, en hij lijkt er idd best op, maar wit wel anders in elkaar.

renske
renske
Marloes
Door

Marloes

op 29 Jul 2018

Hallo wij op ons hobbyclubje maken wij voor een ziekenhuis afd oncologie zorgdiertjes . Dat is ook van restjes wol gemaakt . Hier maken wij veel kinderen blij mee . Je kunt de patroontjes vinden op Pinterest . Mischien ook een leuk Ideetje voor bij jullie in Nederland. Ik zelf woon in België .

Renske
Door

Renske

op 29 Jul 2018

Wat leuk! Bedankt voor de tip. Een mooi project om te maken!

viviane
Door

viviane

op 29 Jul 2018

marloes kan je me een link geven naar pinterest voor de patroontjes

Joke
Door

Joke

op 29 Jul 2018

Hoi Renske, wat een leuke manier om armbandjes te maken! Ik zou graag willen weten waar zo'n 'cijferwiel' verkrijgbaar is en hoe je het armbandje moet afhechten als het klaar is. Hoe werkt het dan met de sluiting? Bedankt voor het leuke filmpje en ik hoor/lees graag van je! Groetjes, Joke

Renske
Door

Renske

op 29 Jul 2018

Hoi Joke, Het cijferwie is een kumihimo schijf en vind je in mijn winkel. In een van mijn andere kumihimo filmpjes laat ik de afwerking ook zien, kijk maar eens op mijn youtube kanaal.

Grace
Door

Grace

op 14 Jun 2021

Goede morgen, bedankt heel mooi, Genieten jullie van. het mooie weer Lieve groetjes van mij 🌹👍

Reactie plaatsen