Page content

article content

Kleine zomerse projecten haken

Ik heb altijd bergen met restjes garen liggen. Ik denk dat dat voor veel haaksters wel herkenbaar is. Tussendoor maak ik nog wel eens kleine projectjes met die resten garen.

Zo maakte ik een aantal jaren terug schattige zomerse slipper sleutelhangers. Jonge meiden zijn helemaal dol op deze schattige hangertjes en je haakt ze in korte tijd.

Gehaakte armbandjes zijn ideaal met dit zomerse weer, zeker als je ze van katoen maakt. De armbandjes kunnen gewoon nat worden, en je kan ze zelfs even wassen!

Ik haakte een schattige zomerse slipper sleutelhanger en maakte er een filmpje van. In het filmpje laat ik stap voor stap zien hoe ik de sleutelhanger maakte. Je kan oneindig varieren met kleurtjes, maar ook met soorten garens. Met een glitter garen wordt het een sjieke slipper.

 

Ik haakte ook een zomers armbandje. In het filmpje laat ik zien hoe ik dat deed. Je kan hier heerlijk mee variëren in kleuren en steken. Ook bij deze armbandjes kan je heerlijk variëren in kleuren. Zo kan je hem aanpassen aan alle kleuren van je outfit.

In het laatste filmpje maakte ik een armbandje op de kumihimo loom. Een super leuke techniek om te doen! De kumihimo loom is licht gewicht en je kan er heel erg mee varieren. Dunne bandjes, platte bandjes, dikke bandjes, veel kleuren, weinig kleuren, met kraaltjes enz…… Ik maakte een simpel armbandje, maar wel met een leuk effect.

 

Wat maak jij met je resten garen? Ik zie graag fotos van je kleine projectjes.

Groetjes Renske www.renskecreatief.nl

www.renskecreatief.blogspot.nl

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Renske
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/

Comment Section

9 reacties op “Kleine zomerse projecten haken


Door Maddy op 22 juli 2018

Hoi Renske,

Ik zie dat je in je tutorial het patroon van mijn gehaakte slippertjes gebruikt, ik had het wel fijn gevonden als je mij de credits hiervoor had gegeven of toestemming had gevraagd, ik zie nergens vermeld staan dat het van maakhetff is en ook in het filmpje wordt het niet genoemd. Verder is het exact mijn patroontje, alleen de afwerking is iets anders, maar de onderdelen zijn precies hetzelfde gemaakt als de mijne. Nu lijkt het net of jij het bedacht hebt..ik krijg daar geen fijn gevoel van..

.


Door Renske op 22 juli 2018

Hallo Maddy
Wat jammer dat je denkt dat ik jouw patroontje gebruikt heb. Ik heb al jaren terug dit slippertje gehaakt en een poosje terug het filmpje gemaakt. Het idee is geinspireerd op diverse slippertjes die ik op pintrest tegengekomen ben.
Ik heb jouw slipper op gezocht, en hij lijkt er idd best op, maar wit wel anders in elkaar.Door Marloes op 29 juli 2018

Hallo wij op ons hobbyclubje maken wij voor een ziekenhuis afd oncologie zorgdiertjes . Dat is ook van restjes wol gemaakt . Hier maken wij veel kinderen blij mee . Je kunt de patroontjes vinden op Pinterest . Mischien ook een leuk Ideetje voor bij jullie in Nederland. Ik zelf woon in België .


Door Renske op 29 juli 2018

Wat leuk! Bedankt voor de tip. Een mooi project om te maken!


Door viviane op 29 juli 2018

marloes kan je me een link geven naar pinterest voor de patroontjes


Door Joke op 29 juli 2018

Hoi Renske, wat een leuke manier om armbandjes te maken! Ik zou graag willen weten waar zo’n ‘cijferwiel’ verkrijgbaar is en hoe je het armbandje moet afhechten als het klaar is. Hoe werkt het dan met de sluiting?
Bedankt voor het leuke filmpje en ik hoor/lees graag van je!
Groetjes,
Joke


Door Renske op 29 juli 2018

Hoi Joke, Het cijferwie is een kumihimo schijf en vind je in mijn winkel. In een van mijn andere kumihimo filmpjes laat ik de afwerking ook zien, kijk maar eens op mijn youtube kanaal.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.