Onderzetters, we maken het buiten sfeervol en gezellig - Breiclub.nl
Onderzetters

Zomer… ja het is zomer. Met veel zon … en zo nu en dan een regenbui, maar daar gaan we het niet over hebben ;-) De zon maakt uren en wij genieten van het buiten zijn. We maken het buiten sfeervol en gezellig! Buiten een drankje nemen en dan horen hier mooie onderzetters bij.

Ik zag mooie onderzetters bij Mez11. Ik maakte ze van Phildar nr 3 en met haaknaald 2,5.

onderzetters

Wat een fijn haakwerkje is dit en je ziet het resultaat: Dat mag er zijn. Ik had er zo maar een paar onderzetters bij gehaakt. En er volgen meer…

Je kunt ze in allerlei kleurtjes en diktes maken. Ik heb zelf 1 rij minder gehaakt, omdat ze groot genoeg zijn. Mezz11 maakte er stoere versies van en ik de zoete versie.

Je ziet het je kunt alle kanten op! Mezz11 heeft mooie leren labels te koop die er prima bij passen. Kijk maar eens op haar site.

Het haken van een onderzetter  is leuk en je kunt ze groter maken en dan heb je een kleedje.

Ook wel mandala genaamd. Zo ben ik op zoek gegaan en kwam bij het boek “Haken en kleur: Buiten” terecht. Het boek is van Claire Boeter en Saskia Laan.

Ze hebben samen dit boek gemaakt. Hier staan vele kleurrijke projecten in. Het is echt een aanrader voor iemand die van kleuren houdt.

Het patroon wat ik uit koos was een “Doily in kleur”.

Ik begon met een pastelkleurige doily. Deze paste perfect bij de vorige onderzetters.

Toen dacht ik… laat ik ook maar stoere onderzetters/doily’s maken. En zie hier de stoere versie.

Onderzetters

Wat betekent Doily eigenlijk?

Ik heb het even opgezocht.

Een doily is een dekservet gemaakt van kant of andere dunne, bewerkte stof. Dit kleedje wordt vooral gebruikt onder serviesgoed. Van oorsprong was een doily, waarschijnlijk ook bedoeld om het tafelblad te beschermen tegen krassen van borden of schalen.

Vroeger haakten ze deze kleedjes vooral hoofdzakelijk met wit garen. Tegenwoordig is het veel kleurrijker geworden en zie je ze in allerlei kleuren! Helemaal blij met de vele garens :) en de vele patronen!!

Onderzetters

Ik denk dat deze blog een vervolg krijgt ;-)

Waarmee ga jij de tuintafel  gezellig maken?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Reactie plaatsen