Haakverslaafd! Het is wel een aangename verslaving ;-) - Breiclub.nl
Haakverslaafd! En mijn eerste “haaksel”

Ja ik ben haakverslaafd! Echt waar! Het begon een aantal jaren terug. Een paar jaar geleden lagen er haakpakketjes in de winkel. Ik zag de pakketjes en dacht: ” Ik neem ze mee”. En toen begon het..

Het begin van een heuse hype. Haken werd weer hip en had vele goede gevolgen. Het is nu een wereld op zich. Helemaal goed!

Ik kan je vertellen : Het is een aangename verslaving 😉

Ik begon met een compleet haakpakketje met alles er in. Het pakketje bevatte garen en het patroon.

Leuk om mee te beginnen. Ik heb een doosje omgehaakt in de vorm van een cupcake. Leuk! Ik had de smaak te pakken. Ik wilde meer en werd super enthousiast.

Ik wist weer wat lossen/vasten en stokjes waren. Ik herinnerde me alle steken weer.

Het handwerken is mij met de paplepel in gegoten. Mijn mem (moeder)  en  beppe (oma) zaten altijd gezellig bij de tafel te breien en of te haken.  Er zijn vele soorten en maten truien en sokken gebreid.

Het is dus geen wonder dat wij als kind ook mee werden genomen in deze zelfmaak wereld. Op school hadden we echte handwerklessen. Daar maakten we pannenlappen en kleedjes van verschillende haak en brei steken. Altijd handig voor later. Dat blijkt.

Ik begon dus weer met/ en te haken : De laptop kwam op tafel en ik ontdekte Pinterest. Er ging een wereld voor me open. Een wereld met heel veel mogelijkheden.

De patronen en plaatjes sprongen me tegemoet. Ik wilde gewoon beginnen. Ik koos voor een “makkelijk” patroon. Dat heb ik geweten. We ontdekten dat er fouten in zaten en dat het patroon echt niet klopte. Dit hebben mijn dochter en ik direct aangepast 😉 Mijn dochter kon nu ook haken!

Haakverslaafd

Hier is de foto van mijn eerste “echte haaksel“. Ik maakte dit lieve vogeltje. Ik heb een patroon er bij gezocht dat goed leesbaar en te maken is 😉

Nu een paar jaar verder zijn er vele steekjes gehaakt en gemaakt. Ik ben echt verslaafd! Zei  ik toch!

We hebben nu vele kasten vol garens in allerlei kleuren en diktes en héél  véél patronen !

En een eigen blog!  Hobbydingen.wordpress.com

Neem gerust een kijkje.  Ik hoop veel ideeën met jullie te gaan dele

Groeten van een enthousiaste haakster

Ingrid

Link patroon

HIllie
Door

HIllie

op 06 Mar 2017

Mooi verhaal. Ik ben benieuwd welke ideeen je allemaal hebt en zie uit naar je volgende blog.

Ingrid
Door

Ingrid

op 08 Mar 2017

Dankjewel! Mooi om te horen!

Reactie plaatsen