“World Wide Knit In Public Day 2019”
“World Wide Knit In Public Day 2019”

“World Wide Knit In Public Day 2019”

Heb je afgelopen zaterdag 8 juni, mensen onderweg zien breien of haken in de trein of bus of op straat? Heb je over dit fenomeen gelezen? Of heb je (zelf) mee gedaan?

Het was namelijk ‘Wereld Breidag’ of beter: Wereldwijde Dag van het Breien in het Openbaar, World Wide Knit in Public Day.

Met als doel….“Better living through stitch together”

Wat een super quote! Ik ben het hier helemaal mee eens!

Het is dit jaar zeker weer gelukt om mensen bij elkaar te krijgen. Overal ter wereld deed men mee. Vanaf de oprichting in 2005 en zo door de jaren heen komen er mensen bijeen op deze speciale dag. Deze dag wordt gehouden in Australië, China, Engeland, Finland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Zuid Afrika, Zweden, Nederland, en nog meer landen.

“De Wereld Breidag”

“Breien heeft het imago van een suffe hobby die meestal binnenshuis en alleen wordt beoefend, maar deze dag laat zien dat breien leuk is en samen breien nog leuker! Er zijn wereldwijd initiatieven van lokale breiclubjes.”


De ‘World Wide Knit in Public Day’ (WWKIPDAY) is een initiatief uit 2005 van Danielle Landes en wordt iedere tweede zaterdag in juni gehouden. Super leuk toch! Niet alleen knitten /breien, maar ook haken natuurlijk!

Ik zag dit bericht op Facebook. Er was een lijst met aanmelders voor deze dag. Le Pantin stond er ook bij. Je kon er van 11.00 – 15.00 uur aanschuiven. Ik had zeker interesse en ben ’s middags richting Franeker gereden.

“Bij Le Pantin in Franeker kunt u terecht voor al uw brei- en haakgaren, handlettering, teken- en schildersmaterialen, scrapbooking, sieraden materiaal en nog veel meer. Tevens bieden wij workshops aan en u kunt bij ons terecht voor een kinder-, personeels-, vrijgezellenfeest of gewoon creatief bezig zijn met vrienden.”

Ik werd hartelijk ontvangen. De handwerktafel was goed bezet. Er werd gehaakt en gebreid. Van dekens tot couveuse inktvisjes, gebreide sokken ,kikker en tassen. Wat een gezelligheid. De tijd vloog om. Tijd waarin we over onze passie spraken en onze handwerkjes aan elkaar lieten zien. Zo nu en dan werden er enkele steekjes gemaakt. 😉

Katia sponsorde deze middag met mooie wol pakketten die je kon winnen.

Met een tas vol moois en een hoofd vol ideeën, gingen we tevreden huiswaarts.

Bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid van iedereen bij “Le Pantin”! Het was top!

Wat fijn om zo samen te zijn!

 

Heb jij ook meegedaan?

Groet,

Ingrid

www.hobbydingen.com

 

 

 

Giena
Door

Giena

op 14 Jun 2019

Ja, ik was er ook bij :-) Het was supergezellig en we hebben veel ervaringen uitgewisseld. Le Pantin had alles goed verzorgd. Zeker voor herhaling vatbaar.

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 14 Jun 2019

Leuke actie, gezellige blog! Groetjes, Akkelien

Foek Bronger
Door

Foek Bronger

op 15 Jun 2019

Dank je voor het gezellige blog, mooie foto's en positieve verhalen. Ik vond het ook super gezellig en ga zeker dit najaar nog eens zo'n gezellige dag organiseren. En hopelijk schuiven er dan nog meer mensen aan.

Reactie plaatsen