Waar laat ik mijn boodschappen?
Waar laat ik mijn boodschappen?

Gehaakte boodschappentas? We krijgen natuurlijk in de winkel geen gratis plastic tasjes meer, tenzij je ze koopt. Natuurlijk ben ik hier helemaal voor! Het spaart immers het milieu. Echter……. waar laat ik nu mijn boodschappen?! Afgelopen week was ik vergeten zelf een tasje mee te nemen en liep ik dus met mijn armen vol spullen de winkel uit. Niet handig dus! 

Haakster in hart en nieren als ik ben leidt dit daarom natuurlijk weer tot een haakproject.

Op het Internet zijn allerhande haakpatronen en voorbeelden van boodschappen tasjes, shoppers en dergelijke te vinden. Daarom zal ik jullie hier een paar ideeën laten zien.

Waar-laat-ik-mijn-boodschappen-1

Hoe leuk is deze tas! Hij is helemaal niet moeilijk te maken: je begint met een granny square en haakt daar uiteindelijk een rand omheen. Vervolgens maak je de schouderband.

Ik zie hem al helemaal voor me in het lichtgrijs met pastelkleurtjes. Ik vond hem en het patroon op de website van Gingini.

Op het blog van Doe Mij Maar Uiensoep vond ik een fruitnetje. Ook deze is eenvoudig te haken en stop je makkelijk in je tas. Je staat nooit meer zonder tasje in de winkel of op de markt.

Waar-laat-ik-mijn-boodschappen-2

Op de website van Micah Makes staat ook een leuke, gratis tutorial voor een strandtas. Hij lijkt mij ieder geval erg handig voor de zomer.

Waar-laat-ik-mijn-boodschappen-3

Jellina van Jellina Creations heeft ook een erg leuke shopper op haar blog staan. Dit is een dichte variant. Altijd fijn wanneer niet iedereen je boodschappen hoeft te zien ☺.

Waar-laat-ik-mijn-boodschappen-4

Deze rugzak kan ook een idee zijn. Hij dient ook prima als gymtas voor de (klein)kinderen.

Waar-laat-ik-mijn-boodschappen-5

Tot slot vond ik ook een heel ander patroon. Het gaat hier niet om een gehaakte tas, maar een om te naaien.

Volgens mij houden veel bezoekers van Breiclub.nl niet alleen van haken of breien, maar zijn ze daarnaast ook creatief op andere vlakken. Vandaar dat ik dit patroon ook met jullie deel.

Waar-laat-ik-mijn-boodschappen-6

Ik ben zelf van plan om deze tas komende week ook te maken van de resten van een gordijn dat ik vandaag inkortte. De uitleg is te vinden op het blog van Marieke (ByMiekk/SewNatural) en bestaat uit drie delen. Het is een fijn tussendoor projectje.

 Maak jij ook je eigen boodschappentas? Ik ben benieuwd! Laat het me bij de reacties hieronder weten.

Adri V
Door

Adri V

op 11 Apr 2021

Ik maak al verschillende jaren tassen in allerlei soorten en maten. Heel mooi om te doen, heb er intussen wel wat veel, doch als ik iets leuks zie of in gedachten heb begin ik er weer aan.

Wil Ruitenberg
Door

Wil Ruitenberg

op 19 Sep 2021

Ik heb verschillende tassen zelf gemaakt. Gehaakt, gebreid en gehaakt, genaaid. Erg leuk om te doen. Heb nu zelfs een tassenspecial

Esther
Door

Esther

op 31 Oct 2021

Dat is een leuk idee ws ga ik er ook 1 maken

C Van Til
Door

C Van Til

op 05 Dec 2021

Hallo super idee,ga de zeker een paar haken.ook voor mij dochter en Schoondochter. Bedankt voor de tip Gr chantal.

Reactie plaatsen