Sieraden haken, een van de vele haaktrends - Breiclub.nl
Sieraden haken

Een van de vele haaktrends van dit moment is sieraden haken. Vooral met het voorjaar in het vooruitzicht vind ik dit een leuke trend om met jullie te delen. Juist bij mooie, luchtige lente- en zomerkleding vallen sieraden extra mooi op. 

Sieraden haken ?

Ik kon mij in eerste instantie weinig voorstellen bij het haken van sieraden. Een wolletje om je arm leek mij niet echt praktisch. Nu ik echter de verschillende mogelijkheden heb gezien, neem ik mijn woorden terug.

Halssieraden

De halssieraden kunnen volledig gemaakt worden met garen, maar kunnen ook gecombineerd worden met kettingen. Daarnaast zijn kralen of knopen goed te integreren in het halssieraad. Je kunt kiezen voor grote, grove halssieraden, maar ik heb ook hele verfijnde sieraden langs zien komen. Het is maar net waar je van houdt.

Oorbellen

Je kunt verschillende accessoires bij je halssieraad maken, zoals bijvoorbeeld oorbellen. Natuurlijk kun je de oorbellen ook zonder halssieraad maken. Hier ben je volledig vrij in en zo kun je kiezen voor een complete sieraden set of slechts een enkel exemplaar.

Sieraden haken

Belangrijk voor het haken van oorbellen is dat je kiest voor een dunne draad en een kleine haaknaald. De oorhangers kun je bij veel winkels kopen, bijvoorbeeld bij Xenos of bij de boekenvoordeel. Op het internet zijn ze eveneens makkelijk te vinden. Ook is het mogelijk om bestaande oorbellen om te haken.

Armbanden

Tenslotte de armbanden. Ook hiervan zijn veel verschillende voorbeelden te vinden op het internet. Net als bij de halssieraden kun je kiezen voor grove armbanden of fijne armbanden.

Alle afbeeldingen in deze blog heb ik gevonden op Pinterest. Daar zijn ook veel (gratis) patronen te vinden.

Ik heb voor jullie ook nog een leuk patroontje opgezocht. Je kunt het patroon terugvinden op deze website.

Benodigdheden: dun katoenen haakgaren in verschillende kleuren, haaknaald nr. 2

Zorg telkens als je van kleur wisselt, dat je een losse draad van ongeveer 12-15 cm overhoudt aan het begin en eind van de toer. Deze slierten gebruik je straks om de armband om je pols te knopen.

Sieraden haken

Start: Haak 42 lossen.

Toer 1: (Haak in dezelfde kleur als de lossen). Haak in de tweede losse geteld vanaf de haaknaald een vaste, dan een losse. *Sla een steek over en haak weer een vaste en losse.* Herhaal van * tot *. Eindig met een vaste.

Toer 2: (Nieuwe kleur). Haak 1 losse, *sla een vaste over, haak een vaste om de eerstvolgende losse van de vorige toer, haak een losse.* Herhaal van * tot *. Eindig met een vaste in de laatste vaste.

Toer 3, 4, 5: Als toer 2, waarbij je telkens van kleur wisselt.

Afwerking: Knoop aan beide zijden de losse draden aan elkaar. Deze aan elkaar geknoopte draden gebruik je vervolgens om de armband om je pols te bevestigen.

Naar welk sieraad gaat jouw voorkeur uit?

marleen
Door

marleen

op 17 Oct 2018

Hallo ,Mijn vriendin wilt voor haar kleindochter oorbellen haken maar ze vraagt zich af of je ze moet verharden om mooi de vorm te houden en met wat dan want ze wilt ook niet dat als het regen het product eraf loopt.

Arlette
Door

Arlette

op 23 May 2019

Ik kan hef gratis e-book niet downloaden. Krijg een 505-error?

Reactie plaatsen