Page content

Omslagdoek van Scheepjes Whirl garen

article content

Omslagdoek van Scheepjes Whirl garen

Bollen verloopgaren vind ik zelf ideaal om te haken als ik op pad ben. Ik heb al veel met wollcandy unicat garen gehaakt, maar toen de scheepjes whirl garens uitkwamen wilde ik die ook graag gaan proberen.

Ik ben aan de slag gegaan met kleur 752 Raspberry Rocky Roads.

Ik vind het prettig garen om mee te haken. Je steekt niet tussen de draden door zoals bij de gewone unicat garens, omdat het een getwijnde draad is. De overgangen zijn soms iets dik. Dat vind ik persoonlijk wel jammer. Ook is de draad heel dun. Maar het went snel om ermee te haken.

Ik ben zelf erg tevreden met dit project, wat ik op vakantie gehaakt heb. Ik zat op diverse plekken heerlijk te haken, bij het zwembad, in de recreatiezaal, in het zonnetje, terwijl de jongens aan het bowlen waren enz….

Het patroon heb ik speciaal voor jullie uitgeschreven.

Info

–      Garen: Verloopgaren. Ik gebruikte 1 bol Scheepjes Whirl garen van 1000 meter. Je kan hem ook maken met bijvoorbeeld Wollcandy Unikat garen van 1100 meter. Dan wordt hij iets groter.

–      Haaknaald: 3,5 mm of andere maat als dat beter bij je garen past.

–      Gebruikte steken: Losse , stokjes, reliëfstokjes

–      Verder nodig: schaar, naald voor draden wegwerken, steekmarkeerders.

–      Na elke toer keer je je werk.

–      De stukjes die tussen de ** staan worden herhaald.

Toer 1: Haak een ring van 5 lossen en sluit met een halve vaste.

Toer 2: Haak 3 lossen (is het 1e stokje) haak 5 stokjes in de ring, 1 losse, 6 stokjes in de ring. Haak 3 keerlossen.

Toer 3: Haak 2 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer. Haak een losse. Haak een stokje in het volgende stokje. *haak een losse. Sla 1 steek over en haak een stokje* Haak om de losse een stokje, een losse, een stokje.

Ik zet nu een markeerder om de losse zodat ik weet dat dit de punt wordt. Haak nu weer om en om een losse en een stokje. Het eerste stokje komt in het stokje naast de losse van de punt (zie tekening). Haak in de 3e losse van de vorige toer 2 stokjes. Haak 3 keerlossen.

Herhaal toer 3 nog 5x.

Toer 4: Haak in het 1e stokje nog 2 stokjes. Haak nu in elk stokje en om elke losse 1 stokje. Haak in de punt 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes. Haak nu in elk stokje en om elke losse 1 stokje. Haak in de 3e losse van de vorige toer 3 stokjes. Haak 3 keerlossen.

Toer 5: Haak in het 1e stokje nog 2 stokjes. Haak nu om elk stokje een reliëfstokje achterlangs . Haak in de punt 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes. Haak nu om elk stokje een reliëfstokje achterlangs. Haak in de 3e losse van de vorige toer 3 stokjes. Haak 3 keerlossen.

Toer 6: Haak in het 1e stokje nog 2 stokjes. Haak nu in elk stokje een stokje. Haak in de punt 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes. Haak nu om elk stokje een reliëfstokje achterlangs. Haak in de 3e losse van de vorige toer 3 stokjes. Haak 3 keerlossen.

Herhaal toer 5, toer 6, toer 5,

Haak 6x toer 3

Haak toer 4, 5, 6, 5, 6, 5

Ik heb in totaal 5x het 1e deel gehaakt en 5x het 2e deel met de reliëfstokjes. Nu was ik toe aan de rand. Dit is afhankelijk van je hand van haken, de haaknaald maar ook het garen wat je gekozen hebt.

De Rand

Toer 1: haak 4 lossen, haak in dezelfde steek nog 1 stokje. *Sla 1 stokje over haak een stokje, een losse, een stokje in 1 steek Je maakt nu steeds een V in 1 stokje.* Haak in de punt 1 stokje 2 lossen 1 stokje. Haak in het eerste stokje 1 stokje 1 losse 1 stokje. *Sla 1 stokje over haak een stokje, een losse, een stokje in 1 steek* Haak 3 keerlossen.

Toer 2: *Haak 5 stokjes om de losse van het 1e V. haak 1 vaste om de losse van de volgende V. * Haak om de 2 lossen van de punt 10 stokjes. *Haak 5 stokjes om de losse van het 1e V. haak 1 vaste om de losse van de volgende V. *

Afwerking

Hecht de draad af en werk de losse draden weg.

Veel plezier met het maken en dragen van deze leuke omslagdoek!

Groetjes Renske

http://renskecreatief.blogspot.nl

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Renske
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/

Comment Section

16 reacties op “Omslagdoek van Scheepjes Whirl garen


Door ilse op 4 juni 2017

Dank u Renske. Ik ga er vandaag nog mee van start.


Door Renske op 4 juni 2017

dank je wel. veel plezier ermee!Door Akkelien op 4 juni 2017

Mooie omslagdoek! Prachtige kleur ook 🙂
Door Akkelien op 4 juni 2017

Mooie omslagdoek! Ik vind de kleuren ook heel mooi 🙂
Groetjes,
Akkelien


Door Kimberly Regeer op 4 juni 2017

Dank je wel Renkse, ik was al een beetje aan het wachten op het patroon. Zag de doek van de week voorbij komen, maar toen had je het patroon nog niet helemaal uitgeschreven. Ik ga van de week, hoop ik, eraan beginnen !


Door Renske op 4 juni 2017

Dank je wel Kimberly. Veel plezier met het maken. ben erg benieuwd!


Door ineke op 4 juni 2017

is er een tekening van dit patroonDoor C.Geysendorpher op 11 juni 2017

Eh…..tekening?


Door Cynthia op 17 juni 2017

Hoi renske,
Allereerst heel erg bedankt voor het delen van dit leuke patroon!
Zou je mij kunnen vertellen wat ongeveer de afmetingen zijn? Ik kan het helaas niet terugvinden 🙁
Ikzelf heb gekozen voor de whirl sherbert rainbow. Ik kan niet wachten tot ik hem af heb 😀


Door Ellen op 25 februari 2018

Hallo Renske,
Ik heb voor mijn verjaardag de whirl gekregen en als breidster wil in deze haken. Dus heel dankbaar voor jouw patroon.
Ik heb nog wel een vraag. Ik wil graag de punt licht hebben en hetgeen wat je om je schouders hebt donker. Met welke kleur moet ik dan beginnen?


Door Gerda op 15 maart 2018

Hallo Renske, ik ben aan de omslagdoek begonnen maar kom er niet uit. Er staat in de beschrijving: “….Het eerste stokje komt in het stokje naast de losse van de punt (zie tekening)….”, echter kan ik nergens de tekening vinden. Heel jammer want een tekening biedt toch wat meer ondersteuning en zou ik kunnen “zien” waar ik de mist inga. Als de tekening (nog) beschikbaar is, kunt u die dan plaatsen? Alvast hartelijk bedankt!


Door Tiny Bartholomee op 18 maart 2018

Ik vind het een erg mooi patroon. Kan het zijn dat er in toer 6 een foutje zit. Namelijk de eerste helft tot de punt haak je in elk stokje een stokje en daarna na de punt een reliëfstokje om elk stokje. Moet het niet aan allebei de zijden een reliëfstokje zijn?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.