Nieuwe garens ontdekt in de winkels van Søstrene Grene - Breiclub.nl
Inspiratie nodig?
Babette Nijhof
Inspiratie nodig?
2 min
4

Nieuwe garens ontdekt… Søstrene Grene

2 min
4

Door de jaren heen zijn er zoveel nieuwe brei- en haakgarens van verschillende merken op de markt gekomen. Ik vind het leuk om nieuwe garens te ontdekken en uit te proberen.

Zo heb ik  voor Chefwol.nl een ontwerp gemaakt voor de Mini Mystery met het garen MoYa. Dit garen is al eens door Bianca in haar blog onder de aandacht gebracht.

Maar mijn laatste ontdekking is het katoengaren van Søstrene Grene. Misschien bij jullie al wel langer bekend, maar voor mij was de winkel zelf al een ontdekking en werd ik blij verrast door het mooie katoen dat ze verkopen.

Toen ik laatst in Den Bosch aan het shoppen was, ben ik in de Orthenstraat de nieuwste winkel van Søstrene Grene binnengelopen en ik was gelijk verkocht. Wat een leuke winkel en vooral toen ik halverwege de winkel ineens een groot schap met de mooiste kleuren katoengaren tegenkwam.

Winkels van Søstrene Grene

De winkels van Søstrene Grene zijn de laatste jaren in opmars, ook in Nederland. Deze winkelketen heeft een gevarieerd en goed betaalbaar aanbod van spulletjes voor in huis, hobbyartikelen, schoolartikelen, kaartjes, posters, kruiden en nog veel meer… Qua winkel en assortiment vind ik dat deze winkel tussen Ikea en Xenos inzit.

Søstrene Grene (de gezusters Grene) komt oorspronkelijk uit Denemarken waar in 1973 de eerste winkel werd geopend door Anna en Clara Grene. De laatste jaren is de winkelketen enorm aan populariteit aan het winnen en er zijn inmiddels zo’n 150 winkels te vinden in Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Spanje en Nederland. De winkels in Nederland vind je in Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch.

Deze winkelketen maakt daarnaast ook goed gebruik van social media met accounts op facebook, pinterest, instagram en filmpjes op youtube. Het is leuk om hier op rond te kijken en ideeën op te doen.

Hier de links: Facebook, PinterestInstagram, Youtube

Maar waar het voor ons als breiclub interessant wordt, is dat ze ook brei- en haargarens verkopen…….

Nieuwe garens ontdekt: de garens van Søstrene Grene

Nieuwe garens

Foto afkomstig van lilledame.nl

Søstrene Grene verkoopt twee soorten garens. Een acrylgaren dat goed te gebruiken is voor sokken én een katoengaren.

Ik ben zelf helemaal enthousiast van de mooie kleuren van het katoengaren, vandaar dat ik dit garen in het zonnetje wil zetten.

Nieuwe garens

Foto afkomstig van teamconfetti.nl

Ze hebben katoen in mooie, matte en op elkaar af te stemmen kleuren. Volop natuurtinten en pastelkleuren. Het 100% katoen is lekker zacht, heeft een mooie gelijk en stevig gesponnen draad en is geschikt voor (brei/haak)naalden nr. 2,5 en 3.

Ik heb gehoord dat de kleuren nog wel eens wisselen, dus dat je zeker genoeg bollen mee moet nemen om later niet per ongeluk mis te grijpen. De bollen zijn 50 gram en hebben een looplengte van 160 meter.

Dus ben je ooit in de buurt van een Søstrene Grene winkel, loop er zeker eens binnen voor dit mooie katoengaren en laat je, net als ik, verrassen…

Ikzelf popel om aan de slag te gaan met dit garen en ben aan het bedenken wat ik er van wil maken en in welke kleuren…

Kende jij de garens van Søstrene Grene al?

Reacties
Categorieën