Scheepjes CAL 2014 - Breiclub.nl
Scheepjes CAL 2014

Scheepjes CAL 2014. Net als ongeveer 5000 andere haaksters van over de wereld heb ik deze week EINDELIJK mijn Scheepjes deken afgekregen. Waarom ‘eindelijk’? Omdat het stiekem toch best veel werk was. Zeker als je ook nog andere dingen te doen hebt in een week. Naast 6 vierkantjes haken. En omdat ik blijkbaar met haken niet heel erg goed tegen deadlines kan. Met mijn werk wel, maar met haken niet dus. Grappig, dit besef ik me nu pas.

Er was natuurlijk niet echt een deadline, want als je niet op schema ligt is dat helemaal niet erg. Maar goed, hij is klaar. En ik ben er best blij mee.

Je leert een hoop in een Mystery CAL. (ik denk dat het hetzelfde is bij een KAL, helaas geen Mystery Blanket voor mij dit jaar) Dit omdat je buiten je gebaande paden gaat en patronen maakt die je misschien niet meteen zelf zou uitkiezen. Er worden steken gemaakt waar je misschien niet zelf snel kiest (bij mij de popcornsteek, leuk effect maar niet favoriet) En dit is meteen de aantrekkingskracht, je gaat aan de gang met iets wat je leuk vindt en waarmee je ‘gedwongen’ wordt iets anders te doen dan normaal.

Ik heb geleerd over kleuren kiezen en combineren. Zelf heb ik van te voren een kleurencombinatie gekozen. Ik heb me niet aan één van de pakketten gehouden. Gedwongen hoor, ik had voor mezelf bepaald dat ik óf pakket één wilde bestellen en als dat niet meer kon via ‘mijn’ winkeltje zou ik zelf mijn kleuren kiezen. Het werd optie twee. Leuk hoor kleuren uitzoeken bij elkaar! Eerst een mooie katoen gekozen. Mijn keuze is iets dikker dan de Cotton 8 die gebruikt werd. Maar 50 % katoen en 50% acryl. Daardoor is het geheel niet zo heel zwaar geworden. Dan de kleuren. Helaas waren er niet zoveel kleuren van dit katoen. Maar het is gelukt! Een mooi pakket kleuren, wat past in het kleurenschema (hahahaha!) van mijn huiskamer! Toch werd het erg saai op een gegeven moment, dus heb ik er een hard roze vierkantje tussen gehaakt ;) Ook weer buiten de bekende paden.

Kleuren Scheepjes CAL 2014

En dan eerst wachten en dan haken. 3 Oktober kwam het eerste patroontje vrij, verzamelen bij ‘mijn’ winkeltje, want we zouden met een aantal gaan haken. Toen voor mij nog onbekende mensen, nu niet meer. Wat is het een leuke groep! Zo grappig dat je door toeval met allemaal gelijkgestemde mensen in contact komt.

Scheepjes CAL 2014 Vierkantje

Ook heb ik een hoop geleerd over groepsdynamiek en social media. Er waren wat problemen zeg, in het begin! Bianca Boonstra heeft er wat over gepost in de Breiclub groep. Het was niet leuk. Er waren een aantal mensen wie alleen maar negatieve uitlatingen konden posten in de Facebook groep. En als het daarbij blijft, dan is dat vervelend, maar het ging verder. De ontwerpster, Marinke Slump, is bedreigd via de mail. Nou vraag ik je!

Gelukkig heeft de groep er samen met de beheerders een goede draai aan kunnen geven. Het is uiteindelijk een leuke groep geworden waar mensen elkaar helpen en bijstaan.

Scheepjes CAL 2014 Vierkantje

Ondertussen ging het haken door! En dan is tijd een raar ding. Aan de ene kant lijkt het alsof ik maanden (meer dan drie) ben bezig geweest met deze deken. En aan de andere kant is het net alsof we vorige week begonnen zijn. Maar het heeft maar drie maanden geduurd. En nu is het klaar.

Scheepjes CAL 2014 Eindresultaat 1
Ik neem even een kleine pauze met CAL’s/KAL’s, heb erge behoefte om mijn eigen creativiteit weer eens los te laten. Mijn hoofd barst bijna van de ideeën!

Ik moet ook nog een patroon verder uitschrijven van een ‘Evil Minion Muts’, hij staat al op papier. Nu nog digitaliseren!

Wat is jullie ervaring met CAL’s/KAL’s? Mag ik jullie resultaten van de Scheepjes CAL zien? Wat staat er bij jullie als volgende op het programma?

lieve
Door

lieve

op 21 May 2015

hallo, ik kocht net 68 bolletjes scheepjes katoen in alle bestaande kleuren dus een van elke kleur en zie nu je werkje .... I just love it !!!. Is er mogelijkheid om via jullie de patronen alsnog aan te schaffen ?

Reactie plaatsen